Μια από τα ίδια

Μια από τα ίδια

Δεν θα μακρηγορήσω γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Τα πολλά λόγια και οι ρητορείες περιττεύουν.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον συμπάθησα εξαρχής, πριν ακόμα γίνει κομματάρχης. Μα δεν θεώρησα ποτέ πως θα κάνει πολλά πράγματα. Όπως ούτε ο πατέρας του Κωνσταντίνος έκανε πολλά, ούτε η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ορκωμοσία είχε απλότητα και σεμνότητα – κι έβλεπες τις ίδιες ιδιότητες στις δυο κόρες και στον γιο του, ενώ η κα Μητσοτάκη στεκόταν κομψή μα σεμνή κι αυτή.

Καλό το ότι δεν έβαλε την αδελφή του, μα κακό διότι και έμπειρη και ικανότατη είναι. Καλό επίσης που δεν ενέδωσε στην κα Κεφαλογιάννη, η οποία έδειξε αλαζονεία ζητώντας το Πολιτισμού και απορρίπτοντας το Τουρισμού.

Μα 51 άτομα στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν εκφράζουν απλότητα, κομψότητα ή σεμνότητα! Είναι με τόσους υφυπουργούς και αναπληρωτές ένα σχήμα δύσκαμπτο, ατελέσφορο και δαπανηρό. Λέγεται ως εξήγηση πως χρειάζονται οι τεχνοκράτες ως εκτελεστές μα οι βουλευτές υπουργοί ως φίλτρα για τη Βουλή. Σοφιστείες – ή πιο απλά “τρίχες”.

Μείωση κράτους προέχει σε όλα!

Μια κυβέρνηση καλή χρειάζεται λίγα μόνο άτομα. Η άριστη ένα μόνο – έναν σοφό που γνωρίζει κι εφαρμόζει τις αρχές διακυβέρνησης πρώτα στον εαυτό του.

Ίδωμεν. Καλή τύχη σε όλους.

2 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Αγαπητέ κε Π.Πετριά καλημέρα,
    χωρίς καμία διάθεση διαφωνίας μαζί σας και/ή υποστήριξης των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης
    αναρωτιέμαι αν : είναι δυνατόν νομικά-συνταγματικά να "σπάσει" η ιεραρχική-διοικητική δομή του κράτους και της κυβερνητικής συγκρότησης εκ των προτέρων (ποιός και με ποιόν τρόπο θα το κάνει; )
    Δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω το θέμα αλλά ίσως θέλει περισσότερη έρευνα… Βέβαια αλήθεια είναι, μετά όλοι το … ξεχνάνε!
    Αν αληθεύουν οι φήμες περί παρέμβασης του γνωστού "φρυδά" μεγαλοεπιχειρηματία εκ Κρήτης για την κα Κεφαλογιάννη και το επιθυμητό "υπερυπουργείο" Τουρισμού και Πολιτισμού καλά έπραξε ο πρ/ργός!
    "Μείωση κράτους προέχει σε όλα!" συμφωνούμε αλλά πώς; Οι γ. γραμματείς υπουργείων και μετακλητοί κ.α. μειώθηκαν αρκετά.
    Κι όμως 51 άτομα εκφράζουν κομψότητα ή σεμνότητα! Τουλάχιστον απ' ότι βλέπουμε και ακούμε (σε αντιδιαστολή όσων είχαν προηγηθεί).
    Πού θα τον βρούμε καλέ τον σοφό στις κοινές συνθήκες ( που και να θέλει ) να αναλάβει και να εφαρμόσει τις ορθές αρχές διακυβέρνησης;
    Καλοί είναι και οι ειδικοί και οι τεχνοκράτες μετά απ' αυτά που ζήσαμε 4,5 χρόνια.
    Ορίστε τώρα εγώ μακρυγόρησα 🙂 🙂
    Με εκτίμηση
    Ι.Π.

    1. Π. Πετριάς

      Ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Σαφέστατα δεν βρίσκεται “ο σοφός”! Αυτός είναι το κορυφαίο άκρο.

      Κάνετε λάθος στην έκφραση μήπως γράφοντας “αν αληθεύουν…”; Και να μην αληθεύουν πάλι πολύ καλά έπραξε ο Κ. Μητσοτάκης.

      Κατά τα άλλα νομίζω πως ούτε η λογική μου σφάλλει ούτε είναι σαθρές οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται αυτή, έστω κι αν χρησιμοποιώ υπερβολές ή τόνους κοροϊδευτικούς/απαξιωτικούς στη συνέχεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *