Λιθουανός καλαθοσφαιριστής ευρωβουλευτής

Λιθουανός καλαθοσφαιριστής ευρωβουλευτής

1. Από άκρη σε άκρη στην πολιτισμένη προοδευτική Ευρώπη κάθε τόσο παρουσιάζονται λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση, μα τα ελληνικά πολιτικά μάτια είναι τόσο συνηθισμένα στο βαθύ σκοτάδι τους (κρατισμός, πελατειασμός, αριστερισμός, μίζες, διορισμοί) που … τυφλώνονται.

Πρότινος είχαμε το παράδειγμα του κ. Αναστασιάδη, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ζήτησε από τον υπουργό του των Εσωτερικών και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να παραιτηθούν αφού τα όργανά τους στην αστυνομία δεν μπόρεσαν να πιάσουν έγκαιρα τον κατά συρροή δολοφόνο.

Εδώ όχι μόνο δεν ζητείται η παραίτηση κανενός μα οι τσιπριστές κυβερνώντες αρνήθηκαν να δεχτούν 1 ή 2 προτεινόμενες παραιτήσεις. Ο πρόεδρος της Βουλής όταν δεν διορίζει συγγενείς των κομματόσκυλων φροντίζει ώστε κακοποιοί να επιστρέφονται στα σπίτια τους με αστυνομικά αυτοκίνητα. Οι ανώτατοι δικαστές μας δίνουν άδεια σε δολοφόνους να σουλατσάρουν στους αθηναϊκούς δρόμους όπου σκότωσαν αθώους ανθρώπους εν ψυχρώ, λόγω αηδιαστικής ιδεοληψίας.

2. Τις πληροφορίες τις παίρνω από άρθρο του κ. Κ. Λεονταρίτη ( Σοκ! Παραίτηση Ευρωβουλευτή) στην Καθημερινή 12/6/19.

Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις είναι Λιθουανός κορυφαίος μπασκετμπολίστας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Είναι ζωντανός θρύλος, ετών 55 τώρα, στη σχετικά μικρή χώρα Λιθουανία των 3 εκμ κατοίκων, μα με προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία που είναι πίσω μόνο από την Εσθονία και οπωσδήποτε αφήνει την Ελλάδα πίσω έτη πολλά. Μια χώρα που ανέκτησε πραγματική ανεξαρτησία μόλις το 1989 μαζί με την Εσθονία και Λετονία, αφού κατέρρευσε η Σοβιετία που τις είχε σκλαβώσει.

Και ο Σ. Μαρτσουλιόνις εν ολίγοις υπέκυψε στο πρεσάρισμα της πολιτικής και κατέβηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Αγροτικό Κόμμα. Και φυσικά σάρωσε – όπως έκανε παλαιότερα στο παρκέ.

Αλλά ο ευρωβουλευτής που έκλεισε τα 55 στα μέσα Ιουνίου παραιτήθηκε!

3. Σε αντίθεση με τις δικές μας μετριότητες σαν τον κ. Ζαγοράκη ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας πριν από 15 έτη (της Νέας Δημοκρατίας εκλεκτός) και τον κ. Γεωργούλη, που δεν τα κατάφερε ως ηθοποιός στα ξένα, μα κάπως πορεύεται στην πατρίδα (του Σύριζα), ο Σ. Μαρτσουλιόνις ερεύνησε την όλη κατάσταση. Εξέτασε και τις δικές του δεξιότητες.

Πήρε πληροφορίες, περισυλλογίστηκε, ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάνθηκε πως, Όχι, δεν έκανε για ευρωβουλευτής. Ίσως θα έπρεπε να το κάνει πριν τις εκλογές. Μα τότε η πίεση ήταν ισχυρή.

Ο Σ. Μαρτσουλιόνις έχει και δόξα και χρήμα. Μα δεν έχει γνώσεις πολιτικής και δη ευρωπαϊκών θεμάτων. Ταπεινός ων, διέκρινε πως στην ηλικία του δεν μπορούσε να μάθει εύκολα τα απαιτούμενα στον νέο αυτόν τομέα.

“Όχι, δεν θα πάω στις Βρυξέλλες. Μένω εδώ να κάνω αυτό που ξέρω καλά: να βοηθήσω παιδιά που αναπτύσσονται στο μπάσκετ”.

Οι δικοί μας δεν ξέρουν καλά τίποτα, γι αυτό θα πάνε Βρυξέλλες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *