Το ΚΙΝΑΛ της κας Φώφης (συνέχεια)

Το ΚΙΝΑΛ της κας Φώφης (συνέχεια)

1. Χρειάστηκε η κα Φώφη δυο συνεντεύξεις στην τιβί για να εξηγήσει (=δικαιολογήσει;) την έξωση του Βενιζέλου.

Η ίδια και οι αυλοκόλακές της λένε πως βγήκαν κερδισμένοι στις ευρωεκλογές. Στην πραγματικότητα έχασαν μια ολόκληρη μονάδα (τις εκατό) των ψηφοφόρων τους, μα αφού δεν έχασαν όσο ο Σύριζα, καλώς ίσως θεωρούν πως κέρδισαν!

Εκτός αυτού, η βλακεία που πρέπει να επικρατεί στα απομεινάρια του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, μετονομασθέντος σε ΚΙΝΑΛ, είναι μεγάλη όπως φαίνεται από πολλές άλλες ενδείξεις.

Νομίζουν πως με την απομάκρυνση Βενιζέλου αποκτούν γνησιότερο προφίλ κεντροαριστεράς και προοδευτισμού ενώ οι πολιτικές που πρεσβεύουν είναι και νεοδημοκρατικές και συριζικές.

Νομίζουν πως ο Καμίνης είναι καλύτερος από τον Βενιζέλο.

Νομίζουν πως Σύριζα και ΝΔ είναι το ίδιο επικίνδυνα κόμματα και γι αυτό πρέπει να τηρούν ίσες αποστάσεις επικρίνοντας και τα δύο.

Το χειρότερο, νομίζουν πως θα ανακάμψουν με την κα Φώφη!

2. Ο Βενιζέλος εκπροσωπούσε, όπως και ο Σημίτης, την ανανέωση του αισχρού Παπανδρεϊκού Πασόκ προς τη σοσιαλδημοκρατία ευρωπαϊκών προδιαγραφών – όπως και η ΝΔ του Κυριάκου τώρα, ελπίζουμε.

Μα στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ακόμα Τζουμάκες και άλλοι (σαν τους Κουρουμπλή και Σπρίτζη παλαιότερα) που θέλουν η ένα παλαιό Πασοκ ή τον Σύριζα. Υποθέτω πως και ο Καμίνης τείνει προς τα κει.

Μα αν η τσιπρική νοοτροπία και πολιτική είναι τόσο ελκυστική γιατί δεν σπεύδουν όλοι να ενσωματωθούν στον Σύριζα;

Κι εδώ που τα λέμε, σε τι διαφέρουν οι πολιτικές του ΚΙΝΑΛ (της κας Φώφης;) από αυτές του Τσίπρα; (Ή από εκείνες της ΝΔ;)

Όπως ο Τσίπρας κρατιέται με νύχια και δόντια στην εξουσία, όπως κάνει το ίδιο και ο Μαδούρο και κάθε κομμουνιστής, έτσι και η κα Φώφη κρατιέται τώρα με νύχια και δόντια και παρανοϊκές αποφάσεις στην ηγεσία ενός κόμματος που πάει να γίνει σκέτη σφραγίδα.

3. Αμφιβάλω αν το καταλαβαίνει, μα η ίδια με την εκδίωξη του Βενιζέλου ωθεί τους ψηφοφόρους της προς τον Σύριζα (και τους λίγους μα πιο συνετούς προς τη ΝΔ).

Ως δήμαρχος Αθηνών, ο Καμίνης αποδείχθηκε τζούφιος. Γι αυτό και δεν έθεσε υποψηφιότητα ξανά. Ως ευρωβουλευτής απορρίφθηκε από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Και αν έβγαινε, ποιον θα έβαζε στην κορυφή του Επικρατείας η κα Φώφη;

Το αναφέρω για να δείξω πως οι εξηγήσεις της Προέδρου δεν ευσταθούν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λογική στις πράξεις της.

Κάθε σώφρων πολίτης και πολύχρονος πολιτικάντης γνωρίζει πως καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν ταλαιπώρησε τη χώρα όσο η τσιπρική. Το γεγονός πως επέβαλε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο και το ότι αύξησε 21 φόρους και μείωσε μόνο έναν (στα Καζίνο) δείχνουν το μέγεθος της καραμπινάτης κακοδιαχείρισης της.

Αν η κα Φώφη είχε ίχνος ενδιαφέροντος για το έθνος, θα έσπευδε με όλη της τη δύναμη και με κάθε τρόπο να στηρίξει τον Κυριάκο για μια ισχυρή αυτοδυναμία, αντί και αυτή να ονειρεύεται την εξουσία ή κάποιο ρυθμιστικό ρόλο.

Τώρα έχασε το ένα στέλεχος που αντιπροσωπεύει εκσυγχρονισμό και πραγματικό ενδιαφέρον για εθνική πρόοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *