Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές

1. Ναι, είχαμε παραδόξως Ευρωεκλογές. Μα κανένας μας δεν πήρε χαμπάρι. Ούτε όταν τελείωσαν, μετά αφού ρίξαμε και τα ψηφοδέλτια για τους άχρηστους περιφερειάρχες – κι αυτοί για να τρώνε, κι αυτοί μια περιττή προέκταση του αχόρταγου κράτους – και τους τοπικούς άρχοντες.

Δεν ακούστηκε λέξη από τους κοκορομάχους πολιτικούς ηγέτες. Τίποτα περί Ευρώπης και των προβλημάτων ή θεμάτων της.

Και όμως είμαστε στην Ευρώπη. Ναι, είμαστε Έλληνες με την μακραίωνη παράδοση και γλώσσα και θρησκεία – και κουταμάρα μας. Μα είμαστε και πολίτες της Ευρώπης. Κι ενώ παίρνουμε πολλά λεφτά (ΕΣΠΑ κ.λπ.) από την Ευρώπη, το μόνο που συνεισφέρουμε είναι μπελάδες και πονοκεφάλους χάρη στους αναρχοαριστερούς που ακόμα ονειρεύονται τη λενινιστική Σοβιετία και τον Βελουχιώτη.

Και οι πολιτικάντηδες ενδιαφέρονται, όπως πάντα, για την (επαν)εκλογή τους και όχι για να ασχοληθούνε με θέματα Ευρώπης – την πολιτική ενοποίησή της.

2. Ευτυχώς σταμάτησαν εκείνες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πλατείες και ιδίως στο Σύνταγμα Αθηνών, όπου οι πρωταθλητές της απάτης συγκλονίζονταν από ευχαρίστηση στη θέα των οπαδών τους, που είχαν έρθει με πούλμαν από κάθε γωνία της χώρας για να ουρλιάξουν για δική τους ευχαρίστηση με τις ανοησίες που μεγαφώναζε ο Ηγέτης!

Μα ακόμα και στην εποχή της πανταχού παρούσας τηλεόρασης, υπήρξαν οι μαζώξεις, άκομψα διογκωμένες με μεταφορές ακόμα και Ρομά, ή κακότεχνα στημένες όπως στη Λάρισα όπου η εξέδρα ήταν στη μέση γιατί μόνο η μια πλευρά γέμισε (αφήνοντας να χάσκει άδεια η άλλη)!

Αν υπάρχει τόση προσπάθεια, τόση σπατάλη χρημάτων κι ενέργειας και χρόνου για εξαπάτηση με παραπλανητικά σκηνοθετημένα σόου, είναι δυνατόν ο Ομιλητής, ο πολλαπλός σωτήρας της κοινωνίας, της πατρίδας, της Ευρώπης, της Οικουμένης – είναι δυνατόν να πει την αλήθεια για οτιδήποτε;

3. Αλλά, οι άνθρωποι έχουν στη μεγάλη πλειονότητα τόσο κακή ανατροφή και μετά παιδεία, που πιστεύουν στην όλη θεαματική απάτη ως μια ψηλή εκδήλωση πολιτικοοκοινωνικού καθήκοντος τους – και την Αλήθεια!

Τώρα, τι ξέρουν οι μάζες των εκατομμυρίων Ελλήνων που με δυσκολία μιλούν λίγα Αγγλικά (σαν το κ. Τσίπρα ή τον κ. Γλέζο και τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και άλλους που δεν μιλούν καθόλου), που λένε «τι Λοζάνη, τι Κοζάνη;» και νομίζουν, λόγω περίτεχνης αριστερής προπαγάνδας (ΚΚΕ, Σύριζα κ.λπ.), πως οι Ευρωπαίοι μας εκμεταλλεύονται και παίρνουν πολλαπλάσια από όσα μας δίνουν κι έτσι μας καταδυναστεύουν;…

Μα είναι και η θρησκευτική προπαγάνδα. Η εχθρότητα των Ελλήνων, ακόμα και άθρησκων, έχει εν μέρει την προέλευση της στο εκκλησιαστικό σχίσμα και την εχθρότητα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής εκκλησίας. Από εκεί κατάγεται κατά ένα σκέλος η σημερινή Δυτικοφοβία.

4. Μα τι ξέρουν και οι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή;

Πρόσεξα το όνομα του συμπαθέστατου Μεϊμαράκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είναι πολιτικάντης με πείρα στη δική μας Βουλή, μα τι γνωρίζει για την Ευρώπη, τους λαούς της, τις έχθρες και φιλίες τους; Είναι πια μεγάλος ο άνθρωπος για να μάθει καινούρια κόλπα. Εξελέγη – και καλή τύχη! (Ίσως ήθελε να μην τον έχει στα πόδια του ο Κυριάκος.) Μετά ήταν ο ποδοσφαιριστής Ζαγοράκης και η κα Σταθακοπούλου, ηθοποιός. Ναι, τράβηξαν πολλούς ψήφους, σίγουρα. Μα τις πήραν από την κα Τζαβέλα που είναι έξοχα κατάλληλη για την Ευρωβουλή – με ξένες γλώσσες και σπουδές και πείρα που ούτε ο Κυριάκος δεν έχει.

Τα ίδια και χειρότερα στο τσιπρικό ψηφοδέλτιο. Τι θα έκανε ο παλαιοπασόκος κι εντελώς ανίκανος κ. Κουρουμπλής; (Κι αυτόν τον έβγαλε από τα πόδια του ο Αρχηγός.) Οι Παπαδημούλης και Κούλογλου μισούν και την Ευρώπη και τη Δημοκρατία, όπως φάνηκε από τη στήριξη που έδωσαν στη Βενεζουέλα του δικτάτορα Μαδούρο ενάντια στους άλλους Ευρωπαίους. Και τι σκαμπάζει από ευρωπαϊκά πολιτικά ο συμπαθέστατος ηθοποιός Γεωργούλης. Είναι εξίσου αμαθής όπως και αυτός που τον έβαλε εκεί.

Ευτυχώς, τελείωσε κι αυτή η φάρσα με το μεγάλο καλό – πως οι πολλοί, για τους οποίους λέει πως νοιάζεται ο Τσίπρας, έδειξαν πως δεν νοιάζονται καθόλου για τον ίδιο και τις απάτες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *