Οι αυταπάτες συνεχίζουν…

Οι αυταπάτες συνεχίζουν…

Ο κ. Τσίπρας δεν εννοεί να αποχωρισθεί από τις αυταπάτες του. Αρχές Απριλίου (μα και πολύ νωρίτερα) η ΤτΕ έστειλε την προειδοποίησή της πως το ΑΕΠ όχι μόνο δεν θα αυξηθεί, όχι μόνο δεν θα μείνει στις ουτοπικές προβλέψεις των κενόδοξων κυβερνώντων, μα θα είναι μόλις στο 1,9% που σημαίνει μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας.

Πρέπει να αρκεστούμε με τη νέα (γαλλικής προέλευσης) τσιπρική φιλοσοφία της «ολιγαρκούς αφθονίας», που απηχεί το σύνθημα του Μάο (1959) «Να ζούμε λιτά σε μια χρονιά αφθονίας» – οπότε εκατομμύρια πέθαιναν από πείνα στο Μεγάλο Άλμα Μπροστά!

Μα ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοι βλέπουν ανάπτυξη, ευημερία και περίσσεια. Νομίζουν πως η Τράπεζα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και ο Σύνδεσμός τουριστικού κλάδου δεν καταλαβαίνουν την πορεία της οικονομίας και οι απαισιόδοξες προβλέψεις τους έχουν στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης λόγω εκλογών. Η απασχόληση, διαδίδουν, διευρύνεται παντού – και ας κλείνουν μαγαζιά αφού έχει ανέβει (για ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικά) ο κατώτατος μισθός.

Αυτό είναι το μεγάλο ατού – η οικονομική ανάπτυξη. Ο τουρισμός σπάει ρεκόρ – αν και ίσως πέσει κάπως φέτος. Οι μισθοί πάντως ανεβαίνουν!

Η ανεργία έχει πέσει στο 18% ενώ επί κεντροδεξιών ήταν πάνω από 20% και στην κορύφωση της κρίσης 26%! (Αγνοούν θεληματικά στην απέραντη αισιοδοξία τους οι τσιπριστές ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 28.000 τους πρώτους μήνες του 2019!)

Μα αυτά τα ψυχρά νούμερα αποκτούν άλλη σημασία μόλις συσχετιστούν με νούμερα σε άλλες χώρες στην ΕΕ. Καμιά συσχέτιση ή σύγκριση με ευρωπαϊκές χώρες δεν ενδιαφέρει τους τσιπριστές, διότι ο κόσμος τους πάντα ήταν και είναι, ακόμα περισσότερο τώρα, διάχυτος από μια και μόνο επιθυμία – εξουσία. Τα φερέφωνά τους έβγαζαν μάλιστα πιο αντικειμενικές στατιστικές που έδειχναν την ψαλίδα να έχει μειωθεί μεταξύ ΝΔ και Σύριζα στο 2,3%!!!

Η ανεργία στη χαζοχαρούμενη χώρα είναι τριπλάσια από τον μέσο όρο στην ΕΕ που είναι μόνο 6,5% – και στην Ευρωζώνη 7,8%.

Μετά, συγκρίνετε τις άλλες χώρες που εφάρμοσαν μνημόνια ή άλλες πολιτικές αυτοσυγκράτησης (και όχι αυταπάτης). Η συγγενής μας Κύπρος 7,1%, Ρουμανία 3,8%, Ουγγαρία 3,5%, Πορτογαλία 6,3%. Εσθονία 4,2%, Ιρλανδία 5,6%.

Πώς μπορεί μια κυβέρνηση να επαίρεται διότι έχει 18%;;;

Οι τσιπριστές ακόμα και αυτοί που ζουν στην Ευρώπη ως ευρωβουλευτές στην πραγματικότητα ενυπάρχουν μόνο στον δικό τους αυτιστικό κόσμο της τσιπρικής αυταπάτης.

«Η οικονομία είναι το μεγάλο μου ατού, το μεγάλο επίτευγμα αυτής της κυβέρνησης» έλεγε ο Αρχιερέας τις προάλλες στη συνέντευξη του στην άναυδη κα Έλλη Στάη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *