Τσιπρική «κανονικότητα» (2)

Τσιπρική «κανονικότητα» (2)

1. Από το καλοκαίρι του 2018, από το ταξίδι του στην Ιθάκη, ο νέος Οδυσσέας, ο αξεπέραστος Αλέξης, με προσπάθειες πιο ακάματες και από τον Κώστα Καραμανλή της ιχθυώδους σιωπής, έφερε «κανονικότητα» στην χαρισάμενη χώρα το αλίχνιστου Ελληνισμού.

Είναι μια καθόλου κοινή κανονικότητα, τόσο σπάνια που αναγνωρίζεται μόνο στο ιδιαίτερο σύμπαν του τσιπρισμού – όπου οι οπαδοί κρέμονται όχι από αυτά που διατυμπανίζει μα από αυτά που υπόσχεται και, όταν μπορεί, δίνει. Υπάρχουν, βέβαια, όπως σε κάθε σοσιαλιστικό καθεστώς (μόνο που εδώ ψευτίζει όπως η παρα- ποίηση του Ρίτσου), και αυτοί που παίρνουν στα σοβαρά όσα λέει το τσακάλι του τσιπρισμού έστω κι αν δεν καταλαβαίνουν τις αναλύσεις του.

Υπάρχει ένα νεφέλωμα, όμως, στην κανονικότητα που πλασάρεται αδιάκοπα: κάποτε γέμιζαν οι πλατείες από τους προοδευτικούς περιθωριακούς οπαδούς του τσιτωμένου τσιπρισμού. Τώρα πάνε κοτζάμ υπουργοί με χρυσοποίκιλτες περγαμηνές (κα Γεροβασίλη, Ν. Παππάς, κ.λπ.) και οι άδειες καρέκλες στις αίθουσες είναι περισσότερες από τις γεμάτες – και οι διαμαρτυρίες έξω περισσότερες από τα χειροκροτήματα μέσα!

2. Στην τσιπρική κανονικότητα της κωλοτούμπας και του κομπογιαννιτισμού δεν υπάρχουν πια λεφτά, ούτε τα δανεικά που μας παραχωρούσαν οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι και περίοικοι Ανοχής.

Η ανοχή των ξένων έφθασε στο ναδίρ. Οι Ευρωπαίοι μάλιστα κατακράτησαν το 1δις ευρώ που, κανονικά, θα μας δινόταν (μέσα Μαρτίου 2019) διότι στην τσιπρική κανονικότητα δεν βλέπουν ισχυρή επιθυμία για ρεφορμιστικές εφόδους αποκρατικοποιήσεων, πραγματικών δημοκρατικοποιήσεων (όπως ανεξάρτητοι θεσμοί, γρήγορη δικαστική δουλειά, άνοιγμα επαγγελμάτων, τήρηση απλών νόμων όπως μη-κάπνισμα σε δημόσιους χώρους κ.λπ.). Τον Απρίλη ενέδωσαν και θα το δώσουν.

Και οι ξένοι μα και τα ντουβάρια των ντόπιων συνέρχονται σπασμωδικά από το τσιπρικό ντοπάρισμα και βλέπουν πως η απλή ασφάλειά τους, η απλή καθημερινότητα και κανονικότητα τους απειλείται από αυξανόμενη εγκληματικότητα, την οποία ενθαρρύνει με την αδιαφορία και νέους απαλλακτικούς νόμους η τσιπρική κυβέρνηση.

3. Ποια λοιπόν είναι η περίφημη «κανονικότητα» του προμηθέα πρωθυπουργού μας για την οποία οι τσιπριστές αυτοπαινεύονται;

Μας μπάφιασαν για την ανεργία που έπεσε στο 18% (από 26%). Μόνο που αυτή ανέβηκε πάλι στο 2019 (Ιαν – Φεβ) κατά 28.000! Και βέβαια δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι στείρες στατιστικές τις 500.000 Ελλήνων (και περισσότερους) που μετανάστευσαν σε ξένες χώρες για δουλειά και κανονική «κανονικότητα». Δηλαδή, η ανεργία δεν έπεσε!

Μια συριζική υποψήφια Ευρωβουλευτής ζητούσε κάποτε από τους δολοφονημένους της «17- Νοέμβρη» να σηκωθούν από τους τάφους και να ζητήσουν συγνώμη. Η ίδια δηλώνει ανεπάγγελτη, ζώντας από τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδοποιού πατέρα της, του εξαιρετικού Μ. Λοΐζου, μα και τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας της την οποία έπαιρνε παράνομα επί πεντέμισι (5,5) έτη και μάλιστα καταδικάστηκε γι’ αυτό. Τέτοια μαργαριτάρια ήθελε να στείλει στην Ευρωβουλή ο τσιπρισμός!

Πρόσφατα (Μάρτης 2019) ο Αλέξης χρησιμοποίησε ξανά το Μαξίμου για να γιορτάσει σε κομματική φιέστα με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του, απάνθισμα της Γέφυρας προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις(!), όπου, όμως, οι περισσότεροι είναι τσιπρικοί τσιμεντόλιθοι και οι άλλοι οπορτουνιστές.

4. Μα η κανονικότητά του του κ. Τσίπρα έχει κι άλλες προεκτάσεις, λεπτές και χοντρές.

Έχουμε τον ουμανισμό που δίνει άδεια σε δολοφόνους σαν το Κουφοντίνα να σουλατσάρουν στην Αθήνα σε προκλητική, πρόστυχη δημόσια θέα, στους δρόμους όπου είχε σκοτώσει νομοταγείς Έλληνες πολίτες γιατί δεν του άρεσε η καπιταλιστική νομιμοφροσύνη τους!

Οι μπαχαλάκηδες που κανονικότατα διαδηλώνουν κάθε βδομάδα σε γνωστά στέκια τους πυρπολώντας αστυνομικούς και οχήματα με τις ανώδυνες μολότοφ του κ. Κυρίτση (άλλο κουμάσι κουφιο-κεφαλιάς), δεν συλλαμβάνονται, δεν καταδιώκονται, δεν τιμωρούνται – με διαταγές υπουργών!

Με διαταγές ανωτέρων, επίσης, φαίνεται πως προστατεύονται «νοικοκυραίοι», επαγγελματίες κακοπληρωτές δανείων και φόρων, οι οποίοι μπορεί να έχουν κατοικίες αξίας 250.000, αλλά και, ως φαίνεται, αποταμιεύσεις πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αυτή είναι όχι ακριβώς η ελληνική κανονικότητα, μα η τσιπρική!

Και η πτώση του στις Ευρωεκλογές δείχνει πως μόνο 24% τρώνε ακόμα το κουτόχορτο που προμηθεύουν τόσο απλόχερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *