Ελληνικές πρωτιές

Ελληνικές πρωτιές

1. Μερικοί Έλληνες διαπρέπουν στον πρωταθλητισμό – στο επί κοντώ, στους κρίκους, στη σκοποβολή κλπ. Πάρα πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στον ακαδημαϊκό κι επιστημονικό στίβο σε κορυφαία ιδρύματα στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ως κράτος επίσης η Ελλάδα έχει αρκετές αξιοπρόσεκτες επιδόσεις. Σχεδόν όλες οι μελέτες διεθνών οργανισμών για τη χώρα συγκλίνουν στο ότι είναι ανάμεσα στις πρώτες αποκρουστικές για επενδύσεις ξένων. Είναι πολλές οι ασκήμιες που την κάνουν μη ελκυστική για ξένους επενδυτές.

Έτσι επί 10 έτη πλατσουρίζουμε ως αποτυχημένο κράτος (failed state) ανάμεσα στο Αιγαίο, στο Κρητικό και το Ιόνιο πέλαγος. Και καθώς ένα 20% τουλάχιστο των ψηφοφόρων είναι προσκολλημένο στην «ολιγαρκή αφθονία», στην κανονικότητα και άλλες αυταπάτες του κ. Τσίπρα, οι προοπτικές για βελτίωση της καταθλιπτικής κατάστασης δεν είναι ευοίωνες.

2. Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη και οργανισμοί που εμπνέονται από τον τσιπρισμό (όπως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) καταπολεμούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα κάθε προσπάθεια να ανακάμψουμε και να αποδράσουμε από το βάλτωμα στον κρατισμό. Η επένδυση των Κινέζων που θα αναδείκνυε το λιμάνι στον Πειραιά σε κομβικό κέντρο στη Νότια Ευρώπη πάει κατά διαβόλου καθώς το ΚΑΣ διακήρυξε τον χώρο αυτό «αρχαιολογικό» με φασιστική αποφασιστικότητα.

Είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα της φαιδρής πολύπλοκης πολυνομίας και της αγέρωχης γραφειοκρατίας που κυβερνούν την ελληνική κοινωνία για να μπορούν να χαριεντίζονται οι πολιτικάντηδες, οι αθλιότεροι των Ελλήνων.

Έτσι, σύμφωνα με τις Εκθέσεις του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και της Παγκόσμιας Τράπεζας μα και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων οι δείκτες είναι όντως καταθλιπτικοί.

Στην πολυνομία και γραφειοκρατία, η Ελλάδα κατέχει τη θέση 131 ανάμεσα σε 140 χώρες!

3. Η ανταγωνιστικότητα της σύνολης οικονομίας είναι, παρά ορισμένα δειλά μέτρα που όμως ακυρώνονται από τις τσιπρικές πρακτικές, πολύ χαμηλή λόγω γραφειοκρατίας, πολυνομίας και φορολογίας. Επιπλέον, τόσο οι επιχειρήσεις (που μισούνται από τους τσιπριστές) όσο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή κατάσταση ομηρίας από συνδικαλιστές και κομματικά δίκτυα που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Η εργατική νομοθεσία παραμένει ανελαστική με πολλά κλειστά επαγγέλματα και η αγορά εργασίας δύσκαμπτη λόγω υπερβολικών ρυθμίσεων.

Η πρόσφατη αύξηση των κατώτερων μισθών έπληξε πολλές επιχειρήσεις δίχως να βοηθήσει ουσιαστικά τους μισθωτούς.

Με τέτοιες παλαβές πολιτικές η παραγωγικότητα μειώνεται ενώ η ανεργία τείνει να αυξηθεί και η ύφεση διαιωνίζεται.

4. Στον τομέα της αποτελεσματικότητας και ταχύτητας εκδίκασης υποθέσεων, το υπερήφανο ελληνικό κράτος για το 2018 πήρε τη θέση 132 μεταξύ πάλι 140 χωρών. Ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας πρωτοβάθμιας απόφασης για εμπορικές δικαστικές υποθέσεις είναι 1580 μέρες.

Η πολυνομία, περιπλοκότητα και γραφειοκρατία είναι ευδιάκριτες και στο σύστημα φορολογίας. Εδώ το ύψος της παλαβομάρας είναι όμοιο με το ύψος των εισφορών που πληρώνουν στο αδηφάγο Δημόσιο οι φλομωμένοι φορολογούμενοι.

Το ελληνικό κράτος, τόσο υπερήφανο για τις σοσιαλιστικές δήθεν σαχλαμάρες των αναρχοαριστερών κυβερνητών, κατέχει την 118η θέση ανάμεσα στα 140 κράτη. Είναι βαριά η επίδραση των φόρων στην Ανταγωνιστικότητα, απαγορευτική στην προσέλκυση επενδύσεων (κι ας φλυαρούν υπουργοί και πρέσβεις ξένων χωρών πως θα φέρουν επενδύσεις), επώδυνη για το επιχειρείν και καταπιεστική για τη κοινωνία ολάκερη.

Οι φορολογικοί συντελεστές εδώ είναι αθροιστικά πάνω από 30%, συχνά ξεπερνούν και το 40%, ενώ στην Κύπρο είναι 12,5%, Βουλγαρία 10% και Ρουμανία 15% – στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

5. Χάρη στην κακοδιακυβέρνηση από το 2010 και δώθε, όχι μόνο επενδύσεις και αποταμιεύσεις μετανάστευσαν σε χώρες πιο φιλικές, μα και κοντά 600.000 Ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων διέθεταν και νιάτα και μυαλά και πτυχία.

Το κράτος, αυτό το τερατώδες αποκύημα της Βαλκανικο-Ελληνικής νοοτροπίας, τους έδιωξε. Διότι πολλοί διαπρέπουν και σχεδόν όλοι έχουν εργασία με αρκετό εισόδημα ώστε να βοηθούν δικούς τους στην πατρίδα.

Το 92% των νέων ή ενήλικων κάτω των 40 ετών έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο και το 51,2% έχουν διδακτορικό ενώ το 41% είχαν σπουδές στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη και η Αμερική τους δέχονται με ανοικτή αγκαλιά εμείς εδώ τους διώχνουμε διότι δεν ανήκουν στα κομματικά τερατομορφώματα και ανοίγουμε στρατόπεδα-σταύλους για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *