Γέφυρες στεναγμών

Γέφυρες στεναγμών

1. Οι τσιπριστές είναι και νέο-δαρβινιστές, στη χειρότερη έννοια αυτού του όρου που διδάσκει πως “εξελιχθήκαμε” παντελώς τυχαία από πιθήκους και από κάποιο “τυχαίο” μικρόβιο στην προ-προ-ιστορική σούπα που ήταν η πρώτη θάλασσα του πλανήτη, και πως ο ισχυρότερος επιβιώνει εξολοθρεύοντας τους ασθενέστερους αντιπάλους. Είναι συστατικό της μαρξιστικής-λενινιστικής νοοτροπίας.

Και οι τσιπριστές, όπως οι ζωόφυτοι οργανισμοί όλοι, θέλουν να επιβιώσουν, όχι απλά ως πολιτικό μόρφωμα και ιδεολόγημα, μα ως εξουσία. Και βλέποντας πως θα εκπέσουν κι ενδεχομένως θα καταποντιστούν στη σούπα της σύγχρονης μάζας αμόρφωτων ασπόνδυλων, αγωνίζονται με νύχια και δόντια και όλες τις προστυχιές του κόκκινου και μαύρου φασισμού.

Έτσι ο μέγας Αρχιερέας αυτής της αισχρής νοοτροπίας έκανε “απεύθυνση” (=έκκληση για τακτοποίηση) σε “όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής (!!!) την αναχαίτιση της ανόδου της Ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και … πολιτικών” στη χώρα μας!!!

2. Ποιος πετάει αυτά τα μαργαριτάρια σε χοίρους; Ο κ. Κωλοτούμπας που επί 4 έτη συγκυβέρνησε με τους χυδαίους ακροδεξιούς Ανέλληνες του κ. Καμμένου και με αρκετή στήριξη από τους χιτλερικούς χρυσαυγίτες.

Πολύ εύλογη είναι τέτοια προσπάθεια να εμφανίσει τη ναζιστική θέλησή του να παραμείνει στην εξουσία εργαλειοποιώντας τώρα τους “προοδευτικούς” του αριστεροκεντρώου χώρου της ελληνικής ηλιθιότητας. Όμως πρέπει να συλλογιστούμε –

α) Μας είχαν συνηθίσει οι τσιπριστές στη διεστραμμένη αντίληψή τους, πως μόνο αυτοί είναι προοδευτικοί στο Κέντρο (και γι’ αυτό κάνουν στροφές 360ο μοιρών, όχι 180!). Επί δεκαετίες έβριζαν όσους ήταν σε άλλα κόμματα που διεκδικούσαν το Κέντρο, όπως οι πασοκάριοι του Αείμνηστου. Ουδέποτε συνενώθηκαν ή συμμάχησαν με τον Αείμνηστο.

β) Ποιοι είναι τώρα “προοδευτικοί”; Οι κ. Λεβέντης, Θεοδωράκης και η κα Φώφη (με τους ΓΑΠ και Βενιζέλο – και κείνον τον ασήμαντο Σημίτη); Τι πρόοδο έκαναν οι ίδιοι ή βοήθησαν τη χώρα να κάνει; Αυτοί πρόθυμα θα συνεργάζονταν με τους τσιπριστές, όπως το έκαναν δίνοντας θετική ψήφο στο ολέθριο μέτρο της Απλής Αναλογικής. Αυτή η σίγουρη βουτιά προς τη βαρβαρότητα της ακυβερνησίας είναι “πρόοδος”;

3. Αυτή η ενσωμάτωση της σχιζοφρένειας, ο κ. Τσίπρας, έδωσε την ψήφο στους ανήλικους 17χρονους θηρεύοντας θύματα στην οπισθοδρόμηση του. Παράλληλα αρνήθηκε μια έντιμη ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, διότι αυτοί, πάνω από 600.000, δεν είναι ανώριμοι μάγκες και θα τον καταψήφιζαν. Τόσο «προοδευτικοί δημοκράτες» είναι οι τσιπριστές. Μα έδωσε δικαίωμα ψήφου πρόσφατα σε 43.000 αλλοδαπούς που ψηφίζουν στην Α΄ Αθηνών!

Μόνο που παρά τις πρόστυχες πονηριές του, ο κ. Τσίπρας δεν κατόρθωσε να προσελκύσει όλους αυτούς που τον ψήφισαν στο αμαρτωλό 2015. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στη ΝΔ και συνεχίζουν να τον κρατούν γύρω στο 20%.

Έτσι τελευταία σκαρφίστηκε τη “Γέφυρα”. Όχι της Άρτας ούτε των στεναγμών στη Βενετία. Αλλά όπως φαίνεται τέτοιο γιοφύρι θα αποδειχθεί το νέο εφεύρημα. Όλοι τους αναστενάζουν με νοσταλγία για το 2015.

Πάντως για τον κ. Τσίπρα, η κατασκευή της γέφυρας γίνεται “για να παραμένει η Ελλάδα στο προοδευτικό στρατόπεδο”. Να τηνε πάλι η “πρόοδος”!

4. Στα τέλη Φεβρουαρίου (πάλι η πυρετώδης άνοδος δράσης στην προεκλογική προσπάθεια των ντεσπεράντο) έγιναν λοιπόν τα εγκαίνια της ανέγερσης, μπήκαν τα πρώτα «τούβλα» για τα θεμέλια.

Ήταν όλοι, ως συνήθως, του παλαιού “προοδευτικού” κύκλου της οπισθοδρομικής αναρχοαριστεράς. Και δεν παίζω μόνο με τις λέξεις, όπως μου αρέσει να κάνω. Ήταν απορρίμματα παλαιοπασόκων (πρώην δήθεν κεντρώων) παλαιο-ΚΚεσωτερικού, μα και παλαιο-ΚΚεξωτερικού, τότε που σκυλοτρωγόντουσαν οι κατασταλαγμένοι σταλινικοί με τους ανεμόστροφους ανανεωτικούς. Όλοι οπισθοδρομικοί ως το μεδούλι!

Αυτοί ισχυρίζονται πως βοήθησαν τις κατώτερες τάξεις να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο εθνικό εισόδημα. Μα δεν είναι αλήθεια. Αυτοί δεν είχαν καμιά επίδραση στη Βρετανία και στις ΗΠΑ όπου έγιναν οι μεγάλες αλλαγές. Όπου επέδρασαν αυτοί (Ρωσία, Κίνα, σοβιετικοί δορυφόροι κλπ) επήλθε φτωχοποίηση και ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπάρχει μόνο ως ανατριχιαστική ανάμνηση.

Οπότε αυτοί όλοι είναι οπισθοδρομικοί, παραπλανημένοι παλαβιάρηδες με ανίατες αυταπάτες.

5. Μερικοί πρώην αριστεροί, ανανεωτικοί και μη, που ανάνηψαν σε πιο φιλελεύθερη ζωή δεν μπορούν να καταλάβουν πως τόσοι “ανανεωτικοί” θέλουν να συμπορευθούν με την κυβέρνηση και πολιτική “ενός νεαρού αμοραλιστή που ανέβηκε στην εξουσία παραπλανώντας με κραυγές, ψέματα και καταστροφές, έναν κόσμο σε απελπισία”. (Γουσέτης, Καθημερινή 28/2/19).

Μα που είναι η δυσκολία;

Αν αυτοί όντως ήθελαν ανανέωση και πρόοδο θα έδιωχναν με κλωτσιές τον αμοραλιστή νεαρό της κωλοτούμπας. Βεβαίως και θέλουν καρέκλες εξουσίας. Βεβαίως και θα συμπορευθούν με τους οπισθοδρομικούς τσιπριστές. Και στο παρελθόν μόνο με οπισθοδρομικούς κομμουνιστές, λενινιστές και σταλινιστές ή χρουστσοφικούς συμπορεύτηκαν. Θα συνεχίζουν να συμπορεύονται και να συμπεριπλανώνται στενάζοντας!

Αυτοί είναι, δυστυχώς, το βδέλυγμα της πολιτικής σκέψης και πράξης στην Ελλάδα και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *