Ε1493: Πλάι στον κάθε πολίτη

Ε1493: Πλάι στον κάθε πολίτη

- in Επικαιρότητα
0

Αυτό είναι το σύνθημα της Ν.Δ. για το έτος της προεκλογικής περιόδου το οποίο σάλπισε ο κ. Μητσοτάκης στο κομματικό συνέδριο στις 9 Μαΐου 2022. Και καταχειροκροτήθηκε ιδίως από τα βαρίδια που θα έπρεπε να παροπλιστούν και να μείνουν ως γραφικά κατάλοιπα μιας νοοτροπίας ρουσφετιού, ροχαλητού και ρηχότητας.

Η νοοτροπία δυστυχώς χαίρει άκρας υγείας και διαφαίνεται στο τελευταίο αυτό σύνθημα, το οποίο είναι ψευδέστατο – και παραπλανητικό, δυστυχώς, σαν τον Πούτιν!

Από καιρό ο Μητσοτάκης, όπως κάθε ηγέτης πολιτικάντης και λαϊκιστής άνοιξε τις κάνουλες των επιδομάτων για κάθε είδους ανοησία που ο λαός στην καλομαθημένη συνήθειά του απαιτεί από το κράτος. Κι επανειλημμένα ο Κώστας Καλλίτσης φωτίζει αυτές τις παροχές που έκαναν σχεδόν όλη την τριετία που πέρασε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Γινόταν μια πυρκαγιά, αμέσως επιδοτήσεις. Γινόταν πλημμύρα, το ίδιο. Σεισμός ή λοκντάουν, το ίδιο. Τώρα με την ακρίβεια καυσίμων και όλων των άλλων, το ίδιο.

Να πούμε και μια αλήθεια για να μην παρεξηγηθούμε όσοι γράφουμε σε αυτή την απολίτικη μα έντονα κοινωνικο-πολιτική ιστοσελίδα. Αν είχαμε οποιοδήποτε άλλο πολιτικάντη στο τιμόνι του κράτους, θα είχαμε καταρρεύσει με όλες τις κρίσεις που η τωρινή κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει και σε ικανό βαθμό κατόρθωσε να κρατήσει το καράβι της χώρας στην επιφάνεια και προς μια κατεύθυνση κανονικότητας.

Ναι, σίγουρα ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του με 2-3 φιλόπονους υπουργούς και άλλους πολλούς ρέμπελους (που το Πάσχα έκαναν προεκλογικές επισκέψεις στα χωριά τους, μα και στα κανάλια), καλά σχεδόν τα πήγαν. Αν είχαμε οποιονδήποτε άλλο, Τσίπρα με Σύριζα, κα Φώφη με Κινάλ (και τώρα Ανδρουλάκη), η χώρα θα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά ίσως. Πώς στην ευχή θα αντιμετώπιζαν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες την κρίση του Έβρου, την κρίση του κορωνοϊού την κρίση του πουτινικού πολέμου και την ακρίβεια που ακολούθησε αλματωδώς και συνεχίζει (την είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα ο Πούτιν περιορίζοντας την παροχή κι έτσι ανεβάζοντας τις τιμές).

Φαντασθείτε τον Βαρουφάκη και τον Βελόπουλο με τους απερίγραπτους κλόουν τους να κυβερνούν! Κανένας κρατικός μηχανισμός δεν θα έμενε λειτουργικός, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα διαλύονταν και οι τράπεζες θα είχαν πάλι κάπιταλ κοντρόλς!

Έχοντας λοιπόν επαινέσει τον Μητσοτάκη – και τη σχετικά ικανή κυβέρνηση, ιδίως με τον Πιερρακάκη, τον Κωστή Χατζιδάκη και τον (άδικα παραιτηθέντα) Μ. Χροσοχοΐδη ως υπουργούς – ας μην παραγνωρίσουμε και την τελευταία γραφική γκάφα του.

Βλέποντας πως ο πόλεμος συνεχιζόταν και οι τιμές καυσίμων ανέβαιναν κάθε τρεις το πολύ μέρες, θα μπορούσε να υπολογίσει πως ωσότου πάρουν την επιδότηση ακόμα και των 600 ευρώ οι πολίτες, ο πληθωρισμός στα 10,2% θα έχει απορροφήσει με το παραπάνω αυτά τα ποσά. Και αφού ξέρει πως οι τιμές εδώ στην Ψωροκώσταινα είναι οι ακριβότερες των Βαλκανίων και πολλών Ευρωπαϊκών χωρών θα έπρεπε νωρίς να πατάξει φορολογικά την αισχροκέρδεια στην οποία οι πολίτες του εκ συνηθείας επιδίδονται!

Αλήθεια, γιατί συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση να διατηρεί τους υψηλούς φόρους στη βενζίνη; Είναι δυνατό να μην καταλαβαίνουν πως αυτοί οι φόροι μετακυλίονται σε όλες τις τιμές προϊόντων που μετακινούνται;

Νομίζω – και λέω μια κοινοτυπία – πως το κάνουν γιατί, ό,τι και αν πιστεύουν οι ίδιοι, δεν σκέφτονται λογικά. Είναι τόσο εύκολο να έχεις υψηλά έσοδα από ένα αγαθό πρώτης ανάγκης όπως η βενζίνη – και ας μετακυλίεται το αυξημένο κόστος της σε όσα άλλα αγαθά μετακινούνται με βενζινοκίνητα οχήματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *