Ε1566: Αντισημιτισμός – συνέχεια

Ε1566: Αντισημιτισμός – συνέχεια

Διαδόθηκε πάλι στις ειδήσεις πως οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν την Γάζα και σκοτώθηκαν 5 παιδιά. Δεν διαδίδεται όμως στις ειδήσεις πώς ακριβώς γίνεται αυτό το έγκλημα.

Προτού οι Ισραηλινοί βομβαρδίσουν ορισμένα σημεία στη Γάζα, κυρίως άντρα ή γραφεία τρομοκρατών (συχνά σε υπόγεια σχολείων ή νοσοκομείων για ασφάλεια!) ρίχνουν φυλλάδια προσδιορίζοντας τα σημεία! Τι νομίζετε γίνεται τότε; Οι κάτοικοι πέριξ τρέχουν σε καταφύγια;

Όχι. Πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν καταφύγια παρά μόνο για τους ηγέτες και τους «ημέτερους». Μετά οι τρομοκράτες αναγκάζουν τους ομοεθνείς τους ισλαμιστές με απειλή όπλων να μείνουν εκεί, να βομβαρδιστούν κι έτσι να υπάρχουν θύματα από τις βόμβες των Ισραηλινών…

Κάτι άλλο που δεν διαδίδουν οι φιλο-αραβικές ειδήσεις είναι πως οι ρουκέτες των τρομοκρατών, σε μεγάλο ποσοστό, περίπου 20%, πέφτουν μέσα στη Γάζα (όχι στο Ισραήλ) και σκοτώνουν δικούς τους πολίτες!

Χάρτης που δείχνει 860 Χαμάς ρουκέτες να πέφτουν στη Γάζα! Κόκκινα είναι τα σημεία εκτόξευσης και μπλε τα σημεία πτώσης – περίπου.

Λέγεται πάλι πως η Χαμάς, μια από τις γνωστότερες και φανατικότερες τρομοκρατικές οργανώσεις πρότειναν πρόσφατα εκεχειρία για 10 χρόνια, μα το Ισραήλ την απέρριψε. Δεν λέγεται όμως πως το 2005 το Ισραήλ πρότεινε μόνιμη εκεχειρία και αποσύρθηκε από την Γάζα παραδίδοντας κάθε εξουσία στην Παλαιστινιακή Αρχή. Έκτοτε παρέχουν ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στους Παλαιστίνιους, έστω και αν αυτοί είναι πάντα πίσω με τις πληρωμές για τις δύο υπηρεσίες.

Οι Ισραηλινοί άφησαν μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες οπωροφόρων και λαχανικών, ως και λουλουδιών σε ειδικά θερμοκήπια για εξαγωγή στην Ευρώπη. Μα οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες προτίμησαν να καταστρέψουν όλες τις καλλιέργειες κι έτσι να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και δυνατότητες παραγωγής τροφής και αγαθών εμπορίου. Και οργανώσεις στη Δύση έσπευσαν να στείλουν εκατομμύρια δολάρια κι ευρώ για να συντηρηθούν οι «φτωχοί Παλαιστίνιοι». Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγαινε στους ιδιωτικούς λογαριασμούς των ηγετών που ζούσαν με όλες τις ανέσεις – με μέγαρα, γιωτ και ιδιωτικά τζετ.

Οι Ισραηλινοί έκαναν σχέδια για έναν δρόμο που θα ένωνε τη Γάζα με τη Δυτική Όχθη έτσι που οι Παλαιστίνιοι να ταξιδεύουν άμεσα και άνετα. Υπήρχαν σχέδια για νέο λιμάνι κι ένα διεθνές αεροδρόμιο. Αυτά όλα απορρίφθηκαν.

Είναι αξιοπερίεργο. Μόνο για το Ισραήλ δεν επιτρέπονται ορισμένα αυτονόητα που ισχύουν για κάθε χώρα:

1) Να ζει ειρηνικά χωρίς να απειλείται αδιάκοπα με εξόντωση.

2) Να αμύνεται ενάντια σε επιθέσεις φανατισμένων τρομοκρατών.

3) Να νικήσει για καλά τους εχθρούς που θέλουν την απόλυτη καταστροφή του.

4) Να αποφασίσει ποια πόλη θα είναι η πρωτεύουσά του.

Διαφορετικά μέτρα και σταθμά σημαίνουν προκατάληψη και υποκρισία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *