Χάρκοβο: Βρέθηκε στρατόπεδο βασανιστηρίων μετά την αποχώρηση των Ρώσων

Χάρκοβο: Βρέθηκε στρατόπεδο βασανιστηρίων μετά την αποχώρηση των Ρώσων

Newsroom

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ανακάλυψαν 25 στρατόπεδα βασανιστηρίων στην περιοχή γύρω από την πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τη ρωσική κατοχή.

Στα στρατόπεδα, Ρώσοι στρατιώτες κρατούσαν και βασάνιζαν πολίτες, δήλωσε ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας Βολοντίμιρ Τιμόσκο σε ανάρτησή του χθες στο Facebook .

Ορισμένοι από τους κρατούμενους είχαν βασανιστεί με ηλεκτροσόκ και άλλοι είχαν σπασμένα τα δάχτυλά τους, είπε.

Η περιοχή γύρω από το Χάρκοβο βρισκόταν υπό την κατοχή των ρωσικών στρατευμάτων επί μήνες. Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από μια ουκρανική αντεπίθεση.

Έκτοτε, 920 πτώματα αμάχων, μεταξύ των οποίων 25 παιδιά, ανακαλύφθηκαν στην απελευθερωμένη περιοχή, πρόσθεσε ο Τιμόσκο. Τα θύματα σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιώτες, τόνισε.

Σύμφωνα με έρευνες των ουκρανικών αρχών, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και σε άλλα εδάφη που κατέλαβαν στην Ουκρανία.

Στη Μπούτσα, στα περίχωρα του Κιέβου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή στα τέλη Μαρτίου, ανακαλύφθηκαν πτώματα αμάχων που είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *