Ε1218: Συνδικαλισμός και σκοταδισμός

Ε1218: Συνδικαλισμός και σκοταδισμός

Η μόρφωση και καλλιέργεια είναι η αποφασιστική ιδιότητα για ορθή ή λαθεμένη σκέψη και δράση. Η σκέψη αφορά μεν τον εαυτό μου μόνο μα προηγείται συχνότατα και καθοδηγεί τη δράση που αφορά και τον εαυτό μου και άλλους.

Είναι πολύ παράξενη και σε βάζει σε απορίες η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) πού αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Πολλοί άλλοι εναντιώνονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ας είναι Συνταγματικός αφού γίνεται για το καλό της σύνολης κοινωνίας. Είναι οι αντιρρησίες συνειδήσεως, οι αναρχοαριστεροί κάθε παραλογισμού, οι θρησκόληπτοι του αγιασμού και του σταυρού (και του φανατισμού), οι συνωμοσιολάγνοι, οι αμαθείς που νομίζουν πως δεν υπάρχουν ακόμα ικανά και ικανοποιητικά επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια, ενώ στα 100 κρούσματα τα 95 είναι ανεμβολίαστοι(!) κλπ.

Η ανακοίνωση όμως των ειδικών περί της υγείας μας είναι συνταρακτική. Αφήνω στην άκρη τον παραλογισμό που υποκρύβεται στο ότι αυτοί αδιαφορούν για τη δική τους υγεία μα και την ασφάλεια των ασθενών που υποτίθεται φροντίζουν! Απαιτούν «στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για εκούσιο εμβολιασμό» ώστε να προσαρμόζεται στην επαγγελματική ομάδα. Πολύ σωστά – για σεφ και υδραυλικούς και οδοκαθαριστές κλπ, μα οι γιατροί και οι υγειονομικοί γενικότερα ποια κυβερνητική ενημέρωση χρειάζονται βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία; Εδώ έχουμε παράνοια! Διότι αν δεν είναι ή δεν μπορούν να είναι ενημερωμένοι και χρειάζονται «στοχευμένη» κυβερνητική ενημέρωση, αλίμονο μας!

Στο βιβλίο του Τα κοινά της Παιδείας (Θεμέλιο 2021) ο πρώην υπουργός καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου που τα έκανε θάλασσα επί Τσίπρα, ομολογεί πως στις συζητήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς έλειπε η «ψυχραιμία και επιστημονική προσέγγιση… με άγχος… [για] αντιπολίτευση… μια λογική του όλα ή τίποτα… [και] αδυναμία διατύπωσης συγκεκριμένων προτάσεων».

Περιγράφει έτσι και την πρακτική των τσιπριστών όπου και ο ίδιος διέπρεψε, μα των αναρχοαριστερών γενικότερα.

Ας μη μας εκπλήττουν οι υγειονομικοί συνδικαλιστές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *