Φιλ539: Χιουμοριστική φιλοσοφία

Φιλ539: Χιουμοριστική φιλοσοφία

- in Φιλοσοφία
0

1. Αρχίζω με ένα από τα πιο προσφιλή μου – τον αντικομμουνισμό. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι, υποτίθεται, διαδήλωση στην Κούβα – και γράφω υποτίθεται γιατί θα μπορούσε να είναι στη Βενεζουέλα του Μαδούρο ή οπουδήποτε, αν και είναι του BBC. Το πλακάτ λέει “Βοήθεια στην Κούβα”! Η λεζάντα λέει «Είν’ εύκολο να είσαι κομμουνιστής σε ελεύθερη χώρα. Μα για δοκίμασε να είσαι ελεύθερος σε μια κομμουνιστική χώρα»!

2. Το δεύτερο είναι από τη θεολογία. Στην αρχή που το διαβάζεις νιώθεις άβολα και με τη φωτογραφία του έξαλλου μικρού. Μετά όμως, όταν το συλλογιστείς λίγο και κυρίως τον Γιαχβέ, Θεό ζηλωτή της Παλαιάς Διαθήκης που δεν επιτρέπει τη λατρεία άλλων θεών και μεταβιβάζει τις αμαρτίες γονέων και σε απογόνους ως και τρεις γενιές, σκέφτεσαι πως έχει και δόση αλήθειας. Όταν μάλιστα σκεφθείς και τον Αλλάχ των Ισλαμιστών και τόσους άλλους θεούς με απαιτήσεις θυσίας ανθρώπων και παιδιών συμφωνείς με τη διατύπωση. Ο Χάινλαϊν ήταν πολυβραβευμένος συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας και έγραψε: “Σπάνια (ίσως ποτέ) οι άνθρωποι κατορθώνουν να οραματιστούν έναν Θεό ανώτερο από τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι θεοί έχουν τη συμπεριφορά και την ηθική κακομαθημένου παιδιού”!

3. Η γνώμη ενός πολύ γνωστού και δημοφιλούς ηθοποιού (Morgan Freeman) σχετικά με την έλξη που ασκούν σε γυναίκες ορισμένοι άντρες. “Το ότι κάποιος έχει πολλές φιλενάδες δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και όμορφος. Φτηνά προϊόντα [συχνά] ελκύουν πιο πολλούς αγοραστές.”

4. Και λίγη σύγχρονη ψυχολογία: “Μη συγχέεις την προσωπικότητά μου με την άποψή μου. Η προσωπικότητά μου είναι το ποιος είμαι. Η άποψή μου εξαρτάται από το ποιος είσαι εσύ”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *