Ε1707: Ιρανικό Ιερατείο

Ε1707: Ιρανικό Ιερατείο

Παρά την ανακοίνωση του Ιερατείου που κυβερνά καταπιεστικά το Ιράν πως διαλύθηκε ο αστυνομικός κλάδος Ηθών, αυτός λειτουργεί με αυξημένη δριμύτητα. Ως τώρα έχουν δολοφονηθεί ή εκτελεστεί πάνω από 300 άτομα και πάνω από 30 παιδιά.

Καθώς οι διαμαρτυρίες αυξάνονται – σε μερικές περιπτώσεις με μεγαλύτερη ένταση και βία – αυξάνονται και οι συλλήψεις, οι ξυλοδαρμοί και βασανισμοί, οι δίχως δίκη φυλακίσεις κι εκτελέσεις.

Αυτά είναι μερικά από τα άτομα που έχουν καταδικαστεί για «πόλεμο εναντίον του Αλλάχ»! Οι επόμενοι δυο οι M. Sadat και M. Kumariμάλλον έχουν εκτελεστεί με την ίδια κατηγορία!

Είναι γνωστό πια πως τα όργανα καταστολής των αντιφρονούντων (αστυνομικοί, φύλακες, ανακριτές, βασανιστές) παίρνουν συστηματικά captagon χάπια γνωστά ως “δισκία χημικής ανδρείας” για να έχουν περισσότερη ενέργεια, να ξεπερνούν τον φόβο μήπως πέσουν στα χέρια των διαδηλωτών και να μη διστάζουν να τους χτυπήσουν ή να βασανίσουν συλληφθέντες. Αυτά χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τους Τζιχαντιστές ISIS. Η μεγάλη παραγωγή γινόταν στη Συρία και ο κύριος διανομέας είναι ο Maher Assad, αδελφός του προέδρου Bashar Assad.

Στη συνέχεια παρουσιάζω φωτογραφίες νέων αγοριών και κοριτσιών που είναι γνωστό πως έχουν συλληφθεί ή έχουν εξαφανιστεί εδώ και μέρες ή βδομάδες και οι αστυνομικές αρχές “δεν γνωρίζουν”! Μα και ενήλικες, γυναίκες και άντρες, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και άλλοι έχουν συλληφθεί με κατηγορίες ότι πολεμούν ενάντια στον Αλλάχ, περιθάλπουν εγκληματίες (αντι-φρονούντες, διαδηλωτές) και μερικές περιπτώσεις αντιφρονούντων που σκότωσαν όργανα καταστολής (για να μη σκοτωθούν οι ίδιοι).

φωτο απαγχονισμένου Μ. Ραχναβαρντ:

Αυτός απαγχονίστηκε στις 12/12. Τα τελευταία λόγια του ήταν: “Δεν θέλω να διαβαστούν αποσπάσματα από το Κοράνι ούτε να ειπωθούν προσευχές, μα φίλοι και γνωστοί και συγγενείς να γιορτάσουν!”

Στο μεταξύ οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις συνεχίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *