E1556: Δικά μας πάλι (2)

E1556: Δικά μας πάλι (2)

Η ΝΔ δεν αφήνει τους αντιπάλους της να σκοράρουν. Τους προλαβαίνει με τα δικά της αυτο-γκόλ.

1. Ποιος στην ευχή θα ήθελε να παρακολουθεί το τηλέφωνο (ή ό,τι άλλο) του κ. Ανδρουλάκη; Πώς ξαφνικά έγινε τόσο αξιοπρόσεκτος ενώ τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις κατέβηκαν δραματικά εκεί που ανέβαιναν μετά την πανηγυρική εκλογή του ως ηγέτη ενός ξεθυμασμένου και μάλιστα μοχθηρού (κρίνοντας από την απαξίωση του Βενιζέλου) κεντρο-αριστερού ΠΑΣΟΚ που δεν έχει πια να προσφέρει τίποτα; Η ρηχότητα του ανθρώπου, η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής στόχασης, ήταν ολοφάνερη. Οπότε γιατί παρακολουθούνταν οι επικοινωνίες του;

Τώρα ο κ. Τσίπρας, ναι, ξέρουμε πως είχε προωθήσει διάφορα συνωμοτικά σχέδια (όπως η χειραγώγηση των ΜΜΕ, ιδίως τηλεόρασης) ενόσω ήταν πρωθυπουργός. Ξέρουμε πόσο παθιασμένα θέλει να επανέλθει στην εξουσία και να την κάνει μόνιμα δική του με τους σιχαμερούς συνεργάτες του.

Μα τον Ανδρουλάκη ποιοι χειρότερα καθυστερημένοι τον παρακολουθούσαν;

Και μάλιστα δυο. Η μια παρακολούθηση ήταν παράνομη με το σύστημα Predator (αρπακτικό) την οποία εντόπισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – καθώς ο Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής. Η άλλη όμως ήταν από την ελληνική ΕΥΠ και ήταν νόμιμη. Και μόλις αποκαλύφθηκε, παραιτήθηκαν και οι διοικητής της ΕΥΠ και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου που ασκούσε τη σχετική εποπτεία.

Μα ο Ανδρουλάκης έλειπε πάλι από την τριήμερη, ζουμερή συζήτηση στη Βουλή μετά από την πρόταση μομφής του Τσίπρα προς κυβέρνηση!

2. Δεν το ήξερα. Και όταν το έμαθα συνέχισα να νιώθω πως δεν το ήξερα διότι δεν μου έλεγε κάτι ουσιαστικό.

Η ΕΛ.ΑΣ (Ελληνική όχι ξένη Αστυνομία στην Ελλάδα!) έχει ιδρύσει 6 ολόκληρα γραφεία για την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας. Και όχι μόνο. 1200 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί για να διαχειρίζονται αυτές τις υποθέσεις. Έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν 5.140 περιστατικά στους μήνες του 2022 που πέρασαν.

Αυτά μας πληροφόρησε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μα το γεγονός παραμένει πως δολοφονήθηκαν 13 γυναίκες σε αυτήν την περίοδο. Δεν λέω ούτε υπαινίσσομαι πως η ΕΛΑΣ και ο πολιτικός προϊστάμενος της δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Υπαινίσσομαι, όμως, πως όσα γραφεία και αν ιδρυθούν, όσοι αστυνομικοί και αν εκπαιδευτούν, θα υπάρχουν δολοφονίες και γυναικών και ανδρών.

Τι νόημα έχει να συλλαμβάνεται ο δράστης μετά τον φόνο;

Νόημα έχει οι πολίτες να μην κάνουν τέτοια εγκλήματα!

Γι’ αυτό ας παρακάμψουμε τον πάμφθηνο λαϊκισμό και τα μπακάλικα στατιστικά του Θεοδωρικάκου και της ΕΛΑΣ.

3. Υπάρχουν δυστυχώς και άλλες πολύ χειρότερες στατιστικές τις οποίες δεν βρίσκεις εύκολα πλέον. Διότι το αρμόδιο υπουργείο Υγείας αποφάσισε πως είναι καλύτερα για την κυβέρνηση να μην τις μάθουμε.

Ξέρετε πόσοι θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν τον Ιούλιο 2022;

1.114. Ρεκόρ κι αυτό μα όχι τόσο θριαμβευτικό όσο του αναρμόδιου αρμόδιου Θεοδωρικάκου. Ο πιο θλιβερός θερινός μήνας των 2,5 ετών της πανδημίας.

Διότι η κυβέρνηση όπως σχολιάζουν τόσοι προ-κυβερνητικοί αρθρογράφοι θέλει να κάνει χουβαρντάδικες κινήσεις φιλανθρωπίας προς τους «χαμηλόμισθους» και γενικότερα μια «κοινωνική πολιτική» με μέτρα ευαίσθητα για «αναδιανομή του από τουρισμό εισρέοντος πλούτου»!

Κανείς (ξένος) τουρίστας δεν φορά μάσκα. Δεν πειράζει, φτάνει να αφήνουν τα λεφτά τους. Αν μείνει και ο ιός, εμείς οι άλλοι ας επιδείξουμε «ατομική ευθύνη»!

4. Και οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι της χώρας απαξιώνουν πια να φορούν μάσκες. Και το χειρότερο απαξιώνουν να μην καπνίζουν σε εστιατόρια και άλλους χώρους, αφού με την «κανονικότητα» που έφερε η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει τους πελάτες να αφήνουν περισσότερα λεφτά για τους καημένους τους εστιάτορες που είχαν χάσει τόσα λόγω πανδημίας! Να κερδίσουν κάτι παραπάνω και οι παραγωγοί, έμποροι και λιανοπωλητές τσιγάρων – και ας βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Τέσσερα αυτογκόλ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *