Ε1569: Ευσεβείς μωαμεθανοί εγκαταλείπουν το Ισλάμ

Ε1569: Ευσεβείς μωαμεθανοί εγκαταλείπουν το Ισλάμ

- in Επικαιρότητα
0

Οπωσδήποτε υπάρχει συνεχιζόμενη, ίσως και αυξανόμενη, σε ένταση και απάνθρωπα κρούσματα ισλαμική τρομοκρατία. Και οι Δυτικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν να αναχαιτίσουν αυτήν την τάση.

Μαθαίνουμε ακόμα πως μερικοί Δυτικοί προσχωρούν σε ομάδες ισλαμιστών και τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων.

Αλλά δεν ξέρουμε τόσο καλά πως τα τελευταία χρόνια πολλοί ισλαμιστές, πολλοί ευσεβείς μωαμεθανοί, Άραβες και μη, εγκαταλείπουν το Ισλάμ. Προβλέπεται δε από όσους γνωρίζουν καλύτερα, πως σύντομα θα ακολουθήσει τσουνάμι μωαμεθανών στις ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού, που παρατούν το Ισλάμ και ασπάζονται τον Χριστιανισμό ή άλλη θρησκεία.

Πολλοί δεν εγκρίνουν και δεν θέλουν να συγκαταλέγονται με τους παρανοϊκούς φανατικούς που δολοφονούν αθώους μη-μωαμεθανούς (= “απίστους” kafir) – και μάλιστα χριστιανούς την ώρα που προσεύχονται μέσα σε εκκλησία.

Άλλοι, που είναι και πιο πολλοί, μαθαίνουν τι είναι οι προσευχές που λένε πέντε φορές τη μέρα, τα διδάγματα του “Ιερού” Κορανίου και την αλήθεια για το πρόσωπο και τη ζωή του “προφήτη” Μωάμεθ. Αντιλαμβάνονται πως αυτά περιέχουν παράλογα και σατανικά στοιχεία και αντιφάσεις που δεν συνάδουν με έναν πολυεύσπλαχνο και δίκαιο Αλλάχ! Αφήνω έναν πρώην ισλαμιστή που μαζί με τη γυναίκα του αλλαξοπίστησε να εξηγήσει εκ πείρας την απομάκρυνσή του από το Ισλάμ. Είναι μια επιστολή στο Διαδίκτυο,στην ιστοσελίδα Quora και απαντά στο ερώτημα “Αν ένας ευσεβής μουσουλμάνος μπορεί να εγκαταλείψει το Ισλάμ”. Συνοψίζω χωρίς να αναφέρω το όνομα.

“Προσευχόμουν πέντε φορές τη μέρα από μικρό παιδί. Μεγάλωσα στη Γερμανία και δεν ήταν εύκολο πάντα, μα πήγαινα στο τζαμί κάθε Παρασκευή για προσευχή. Τηρούσα νηστεία στο Ραμαζάνι – ακόμα και όταν έκανα στρατιωτική θητεία. Τηρούσα και περιόδους Dhikr (ή Zikr/Zikar=είδος περισυλλογής φράσεων ή σύντομων προσευχών για ενθύμηση του Θεού) με ιδιαίτερη συμπάθεια. Πριν παντρευτώ πήγα στη Μέκκα για Umrah (=υποταγή στον Αλλάχ μετά την εξάγνιση και τρεις γρήγορους κύκλους γύρω από την ιερή πέτρα kaaba και τέσσερις πιο αργούς). Παντρεύτηκα σε τζαμί από τον τοπικό ιμάμη μας που γνώριζα από παιδί. Έμαθα να απαγγέλλω το Κοράνι από μικρός και στα δώδεκα κέρδισα βραβείο στο Αμβούργο!

Είμαι λοιπόν ένας ευσεβής μουσουλμάνος. Μα στα προηγούμενα έτη δεν μελέτησα για να καταλάβω βαθύτερα το Κοράνι, τα Hadith (σχόλια) και το πρόσωπο του Μωάμεθ. Όταν μελέτησα βαθύτερα και κατάλαβα καλύτερα τα θέματα, το Ισλάμ κατέρρευσε μέσα μου πολύ γρήγορα.

Είμαι βέβαιος πως δεν είμαι ο μόνος. Μπορώ να πω με σιγουριά πως οι περισσότεροι μωαμεθανοί δεν καταλαβαίνουν τις γραφές και τη θεολογία του Ισλάμ. Λίγοι Άραβες μόνο ξέρουν τι απαγγέλλουν και τι κηρύσσει το Κοράνι και κάθε θεολόγος σχολιαστής, αφού αυτά είναι γραμμένα στα Αραβικά, και ποιος ήταν πραγματικά ο Μωάμεθ.

Ακόμα και πολλοί Άραβες δεν έχουν μελετήσει τις Γραφές και δεν ξέρουν τι απαγγέλλουν. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους μη-Άραβες.

Αν οι μωαμεθανοί γνώριζαν τις λεπτομέρειες των δογμάτων του Ισλάμ, πάρα πολλοί θα αλλαξοπιστούσαν”.

Στην ίδια ανάρτηση δημοσιεύτηκαν τρεις ακόμα επιστολές από ισλαμιστές που αλλαξοπίστησαν για τον ίδιο λόγο.

Στα προηγούμενα άρθρα 581. Φιλοσοφία: Αντιφάσεις στο Κοράνι και 567. Φιλοσοφία: Στρεβλώσεις στο Κοράνι εξέτασα μερικές από τις στρεβλώσεις και αντιφάσεις στο Κοράνι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *