Ριζοσπάστη αγανάκτηση 23/8/1939-2018

Ριζοσπάστη αγανάκτηση 23/8/1939-2018

- in Επικαιρότητα
0

1. Οι εγκαθήμενοι και προκαθήμενοι του Περισσού δήλωσαν την αγανάκτηση και οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης, 23 Αυγούστου, για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, που διοργανώνεται στο Ταλίν, Εσθονίας. Δεν τους αρέσει καθόλου που οι Ευρωπαίοι ταυτίζουν ή εξισώνουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Δεν θέλουν να δουν πως το Σύμφωνο Μη-Επίθεσης Ρίμπεντροπ-Μολότοφ δείχνει ακριβώς την προσέγγιση των δύο φασιστικών νοοτροπιών και καθεστώτων. Στη δε συγκεκριμένη περίπτωση ο Στάλιν, που δήθεν χρειαζόταν χρόνο για να προετοιμαστεί για την επικείμενη επίθεση του Χίτλερ, ο εξυπνότατος δήθεν σοβιετικός δικτάτορας την πάτησε διότι ο άλλος δικτάτορας του την έφερε.

«Η αντικομμουνιστική σύναξη» γράφει ο Ριζοσπάστης (σ6), «είχε σαν στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και των πρωτόγνωρων κατακτήσεών τους για τους εργαζόμενους, την παραχάραξη της Ιστορίας, την απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του». (Με συγχωρείτε που άργησα να ασχοληθώ με το θέμα.)

2. Μα φίλτατοι, φασίστες, καμιά χώρα εκτός Γαλλίας δεν είχε έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσει την κατακτητική μανία των χιτλερικών, εντούτοις καμιά δεν υπέγραψε Σύμφωνο Μη-επίθεσης κι εφοδίαζε επί 21 μήνες τους Ναζί με τρόφιμα, καύσιμα, καουτσούκ, μαγγάνιο, βαμβάκι και άλλες πρώτες ύλες που μετατρέπονταν σε πολεμοφόδια!

Η Βρετανία, μάλιστα, την οποία ξεδιάντροπα κατασυκοφαντείτε παρότι θα μπορούσε να τα βρει με τον Χίτλερ, ο οποίος ήθελε συμφωνία μαζί της, τον πολέμησε ακλόνητα ολομόναχη για πάνω από ένα έτος – στον Ατλαντικό, στη Βόρειο Αφρική και, βέβαια, στην Ελλάδα!

Οπότε τι μπούρδες αραδιάζετε ως δικαιολογία για τον εγκληματία Στάλιν; Τι είδους προετοιμασία είχε κάνει όταν οι Ναζί εισβολείς κατέστρεψαν 4.000 αεροπλάνα, 3.000 τανκς, 2.000 κανόνια και περίπου μισό εκατομμύριο μαχητές με τους αξιωματικούς τους σε λίγες μέρες;

Βεβαίως και «αξιοποιείται προπαγανδιστικά» το αισχρό σύμφωνο, όπως γράφετε, «εναντίον της ΕΣΣΔ και του διεθνούς κομουνιστικού κινήματος». Η άλλη δικαιολογία πως οι Σοβιετικοί φοβούνταν Ιαπωνικοί επίθεση στην ανατολή επίσης δεν ευσταθεί, αφού ο πόλεμος εκεί τελείωσε με νίκη του Ζούκοφ στο Χαλχίν Γκολ, τέλη Αυγούστου 1939. Οι Σοβιετκοί είχαν σχεδόν 8.000 νεκρούς και οι Ιάπωνες πάνω από 60.000. Οι δυο χώρες υπέγραψαν Σύμφωνο Μη-επίθεσης και το τήρησαν μέχρι τον Ιούνιο 1945!

Όντας σταλινικοί φασίστες, σαν τους σοβιετικούς προγόνους σας, θέλετε μόνο εσείς να προπαγανδίζετε τις καλοσύνες της αυτο-εξαφανισμένης ΕΣΣΔ κι ενός ανύπαρκτου κομουνιστικού κινήματος – εκτός από σας και λιγοστά απολιθώματα στη Ρωσία.

3. Θα εξετάσω λεπτομερειακά την άκομψη ψευδολογία του σχετικού άρθρου σας στις 24/8/2017 για την ίδια φιέστα στο Ταλίν. Δεν διερωτάστε όμως γιατί στο Ταλίν και όχι στο Λονδίνο ή στο Παρίσι;

Διότι ο J.J. Marie (του αντισοβιετισμού και της καπιταλιστικής αντίδρασης) μας πληροφορεί πως σύμφωνα με τα Αρχεία της Σοβιετίας που επιτέλους άνοιξαν το 1991 στους ιστορικούς, το 1953 που πέθανε ο Στάλιν υπήρχαν στο αρχιπέλαγος των γκουλάγκ (περίπου 200.000 «αντισοβιετικά στοιχεία» από τις 3 βαλτικές χώρες και) λίγο πάνω από 30.000 Εσθονοί! (σ 122-126, Les peuples déportés d’ Union Sovietique, 1995, Βρυξέλλες: “Εκτοπισμένοι λαοί στην ΕΣΣΔ”.)

Μα φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτοί: πολύ πολύ περισσότεροι ήταν οι σοβιετικοί πολίτες!

Τι γύρευαν οι αναμάρητοι πρόγονοί σας, οι Μπολσεβίκοι, στις Βαλτικές χώρες και όχι μόνο εξόντωναν τους αντισοβιετικούς (μη ξεχνάτε τις χιλιάδες Βαλτικών που έκαναν αλυσίδα από το Ταλίν ως τη Ρήγα στις 24/8/1989), μα μετέφεραν Ρώσους στα κατεχόμενα, ακριβώς όπως έκαναν και στις άλλες σοβιετικές κτήσεις τους (Ουκρανία κλπ). Το ίδιο έκαναν και οι χιτλερικοί στη Τσεχοσλαβακία και στην Πολωνία, που κατασπάραξαν μαζί με τους Μπολσεβίκους τον Σεπτέμβριο (οι Γερμανοί την 1η και οι Σοβιετικοί την 17η) 1939. Κάτι πρέπει να σας υπενθυμίζει αυτό. Οι χιτλερικοί ήθελαν lebensraum, ευρύτερο χώρο για να απλωθούν και οι σταλινικοί για ασφελέστερα σύνορα. Ποιά η διαφορά μεταξύ των δυο καθεστώτων;

4. Μα εκείνο που δείχνει την τυφλότητά σας, το βύθισμά σας στον βάλτο της αβελτηρίας, είναι η άρνησή σας να καταλάβετε πως και ο Λένιν και ο Στάλιν γκρεμίστηκαν από τους ίδιους τους σοβιετικούς πολίτες με όλη τη διεφθαρμένη διάρθρωση των διαδόχων τους για να εξιλεωθούν από τις θηριωδίες που, όπως ομολόγησε ο Χρουστσόφ (τον οποίο εσείς και οι πρότεροι κομματάρχοντες λιβανίσατε τόσο θερμά στην εποχή του), είχαν με διαταγές τους διαπράξει οι αδυσώπητοι δήμιοι τους, Dzerzhinsky, Menzhinksy, Yagoda Υezov και Beria ως το 1953.

Το άλλο σημείο για μας τους απολογητές του φιλελευθερισμού είναι οι κωλοτούμπες σας. Δεν έχετε μια σταθερή θέση με σταθερές αρχές.

Έτσι, αφού ο στυγερός Στάλιν ήρθε σε συμφωνία με τον αχρείο Χίτλερ το 1939, και αφού κατάκτησαν την Πολωνία και ξεκίνησε ο πόλεμος, ο Στάλιν διαμήνυσε μέσω της Κομιντέρν οι κομουνιστές στις Δυτικές χώρες να παρατήσουν την αντι-ναζιστική στάση τους και μάλιστα να εμποδίσουν μέσω απεργιών την πολεμική προσπάθεια τους ενάντια στους Ναζί συμμάχους της Σοβιετίας. Και οι Γάλλοι αντιστασιακοί που μάτωναν στα χέρια των χιτλερικών κατακτητών έπρεπε να βάλουν τα όπλα τους στην άκρη!

Και ξάφνου, μετά τις 22 Ιουνίου 1941, οι ίδιοι άνθρωποι διατάζονταν να ξασηκωθούν ενάντια στους φασίστες [ενώ νωρίτερα δεν ήταν φασίστες;!;!] που είχαν τώρα ξεχυθεί να σκλαβώσουν την οσία ΕΣΣΔ! (σ390-393, τόμος 2, Tagbücher 1933-43, Βερολίνο, 2000: “Ημερολόγιο” του G. Dimitrov, Βούλγαρου αντικομουνιστή της Κομιντέρν.)

Θα επανέλθω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *