Ε1186: Κρατικά Ναυπηγεία

Ε1186: Κρατικά Ναυπηγεία

- in Επικαιρότητα
0

Ναυάγησε κι αυτή η κρατική επιχείρηση. Μα έβαλε μυαλό το κράτος; Αμφιβάλλω. Μα κατάφερε τουλάχιστον να ιδιωτικοποιήσει τα “Ναυπηγεία του Λαού” πουλώντας τα έναντι 62 εκμ.€ στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου. Σημειώστε πως επί 36 έτη τα ναυπηγεία είχαν ζημιογόνα λειτουργία την οποία πλήρωνε ο λαός μέσω φορολογίας, όπως τις άλλες χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ.

Ένας άλλος πρόσκαιρος ιδιοκτήτης ήταν ο Κώστας Περατικός τον οποίο δολοφόνησε ο Κουφοντίνας, που ήθελε να επιλέξει την φυλακή στην οποία θα πήγαινε (και τον υποστήριζαν οι αναρχοαριστεροί τσιπριστές) και ο οποίος σύντομα θα αποφυλακιστεί (χάρη στο φιλάνθρωπο νομικό μας σύστημα) παρότι η ποινή του είναι ΙΣΟΒΙΑ!

Ένα πλατύ σκαλί προς την χρεοκοπία της χώρας (2010) που έβαλε ο μέγας Αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η χρεοκοπία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα οποία βρέθηκαν σε αδιέξοδο λόγω αδίστακτων συνδικαλιστών που οργάνωναν τρομερές αλλεπάλληλες απεργίες.

Απηυδισμένος ο Στ. Νιάρχος που τα ίδρυσε στην δεκαετία του 1960 κι έκαναν χρυσές δουλειές με ναυπηγήσεις τάνκερ κι άλλων πλοίων ως την δεκαετία του 1980, το 1985 τα πούλησε στο Ελληνικό Δημόσιο. Τη διοίκησή τους ανέλαβε το συνδικάτο Τρίαινα με πρόεδρο τον Κοντάκη που τα έκανε “ναυπηγεία του λαού” . Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζε τις πλειοψηφίες του ο Αείμνηστος – κάνοντας του υπόλοιπους πολίτες να πληρώνουν δισεκατομμύρια δραχμές σε φόρους για να μισθοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι των χρεοκοπημένων κρατικών εταιρειών!

Τα ναυπηγεία έπαιρναν παραγγελίες μόνο από το υπουργείο Άμυνας, παραγγελίες υψηλού κόστους. Αλλά, γιατί όχι, αφού ο κοσμάκης όχι μόνο πλήρωνε μα ζητωκραύγαζε και ξαναψήφιζε τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο Κοντάκης διέκοψε την εξυπηρέτηση του Αμερικανικού Στόλου που ως τότε παρείχε καλό εισόδημα στα ναυπηγεία. Μα Αμερική, Ευρώπη και ΝΑΤΟ ήταν για τον Αείμνηστο “το ίδιο συνδικάτο”. Ενώ το παπανδρεϊκό συνδικάτο Τρίαινα ήταν απόλυτα θεμιτό – και ας οδηγούσε στη χρεοκοπία τη χώρα μαζί με τις άλλες ψηφοθηρικές σπατάλες του εξουσιολάγνου σοσιαλιστή ηγέτη που συγχρωτιζόταν με τους τριτοκοσμικούς.

Είναι τα ίδια τμήματα ψηφοφόρων της Μεσαίας κι Εργατικής Τάξης, που είχαν αηδιάσει με τα καμώματα της Δεξιάς και της Χούντας, που ψήφισαν σωρηδόν δίχως ορθολογισμό το τσιπρικό τσούρμο το 2015 για νέες περιπέτειες σε “στραβούς γιαλούς” – αφού η Αριστερά είχε το μεγάλο (κι αναπόδεικτο) “ηθικό πλεονέκτημα”. Κι αυτή μας κόστισε 100δις €!

Συνδικαλισμός και σοσιαλισμός μαζί φέρνουν χρεοκοπία. Ιδίως όταν ο λαός μένει αμόρφωτος και μασουλά σαχλή συνθηματολογία!

(Τα στοιχεία για τα ναυπηγεία είναι από άρθρο του Γιάννη Μαρίνου στο ΒΗΜΑ, 21/7/21 “Η ιστορία της ντροπής…” )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *