Μετανάστευσης (συνέχεια)

Μετανάστευσης (συνέχεια)

1. Σε προηγούμενο άρθρο εξέτασα τη μάστιγα της μετανάστευσης όπου πάρα πολλοί νέοι επιστήμονές μας μεταναστεύουν στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης για να εργαστούν και να ζήσουν. Δεν είναι πλέον οι φτωχοί προλετάριοι παλαιότερων εποχών, μα πτυχιούχοι που δεν βρίσκουν στη χώρα του πελατειακού κρατισμού και τώρα τσιπρισμού, ούτε αξιοκρατία, ούτε μια έντιμη και υπεύθυνη αντιμετώπιση – μόνο διαφθορά και νεποτισμό.

Όπως οι προηγούμενες πελατειακές κυβερνήσεις φανφαρόνων πολιτικών, ψευτοσοσιαλιστών και ψευτοφιλελεύθερων, και τσιπριστές τώρα διορίζουν μόνο με κομματικά κριτήρια για να διογκώσουν το αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο Δημόσιο και να αλώσουν τους σκουριασμένους κρατικούς μηχανισμούς.

Και το κάνουν με καταφανή κυνισμό και ανεξάντλητη εξαπάτηση.

2. Μια πρόσφατη έρευνα σε Δελτίο του ΣΕΒ (σ25, Καθημερινή 10/6/18, Γ. Παγουλάτος) καταγράφει την Αθήνα ως πρώτη μεταξύ 90 πόλεων στον κόσμο σχετικά με τη “διάθεση ταλαντούχων ατόμων να την επιλέξουν για εγκατάσταση”. Αυτοί είναι ξένοι, φυσικά. Ο κυριότερος λόγος για την επιλογή είναι το κλίμα και η εγγύτητα της θάλασσας. Επίσης το σχετικά χαμηλό κόστος διαβίωσης (άσχετα με τους γηγενείς και τα δικά τους εισοδήματα), πυκνότητα γιατρών και προσωπική ασφάλεια (αν και τελευταία αυτό έχει υπονομευθεί δραστικά).

Οπωσδήποτε για ξένους με πολύ ψηλότερα εισοδήματα η Αθήνα και η σύνολη χώρα φαντάζει φθηνή κι έχει εξαίρετα πλεονεκτήματα: πανεπιστημιακές σχολές, αξιοθέατα, κινηματογράφους, φαγάδικα, φθηνότατα ξενοδοχεία κλπ. Σίγουρα το υπουργείο Τουρισμού αξιοποιεί αυτά όλα στις διαφημίσεις του για την προσέλκυση ξένων.

Μα αυτά όλα δεν παραπλανούν τους ίδιους τους Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια και, σίγουρα, όχι τους κατοίκους.

3. Οι μετανάστες Έλληνες δεν τρώνε το κουτόχορτο που πλασάρουν αφειδώς τα κυβερνητικά κλιμάκια και δεν πρόκειται να επαναπατριστούν σύντομα (αν επαναπατριστούν καθόλου) με τις φτηνές υποσχέσεις των τσιπριστών – που έχουν την ίδια αξία με τις εγγυήσεις που έδινε ο … Χίτλερ.

Ένα ποσοστό 35% έφυγαν διότι παντού συναντούσαν αναξιοκρατία (στο κράτος, στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες), διαφθορά, νεποτισμό, πολιτικό φανφαρονισμό και τοξικό τσιπρισμό.

Η ανομία και παραβατικότητα όχι μόνο δεν συγκρατείται μα θωπεύεται και αυξάνεται. Πριν λίγο καιρό ο κ. Ν. Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας στο βόρβορο των τσιπριστών έλεγε πως το Έθνος έχει πολύ σοβαρότερα θέματα από την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Σε άλλη του ομιλία μας κάλεσε να σκεφθούμε πως ο Κουφοντίνας, ένας αμετανόητος τρομοκράτης και δολοφόνος αθώων, κάνει απεργία πείνας στη φυλακή και κινδυνεύει η ζωή του! Τέτοια δυστυχώς είναι η νοοτροπία όλων των τσιπριστών.

Το 2015 ο Ρουβίκωνας (αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες) διέπραξε 28 επιθέσεις. Το 2016, 16. Το 2017, 43. Εφέτος ήδη ξεπέρασε τις 30. Τα νούμερα δείχνουν την αυξητική τάση.

4. Η ανομία, που ξεκινά από τους ίδιους τους τσιπριστές της κυβέρνησης, δεν είναι το μόνο κακό στη χώρα μας.

Οι υποδομές και δομές επιδεινώνονται – δρόμοι, γεφύρια, συγκοινωνίες, αεροδρόμια (εκτός αυτά της Fraport Greece), διώρυγες, κτήρια κλπ.

Στα νησιά Χίος και Λέσβος (και αλλού) υπάρχουν οι τρισάθλιες εγκαταστάσεις προσφύγων και (λαθρο)μεταναστών όπου κάθε τρεις και λίγο ξεσπούν εμπρησμοί, εξεγέρσεις, φόνοι και, φυσικά, σωματεμπορία.

Μετά είναι η “ασυλοποίηση” των πανεπιστημιακών χώρων όπου καταφεύγουν εγκληματίες και τρομοκράτες κάθε είδους και ο νυν υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου περιμένει να τους εκκαθαρίσει “ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”, όχι ο υπουργός Προστασίας δήθεν του Πολίτη και η αστυνομία.

Τελειώνω με την αθλιότητα της Παιδείας σε όλα τα επίπεδα χάρη όχι μόνο στους τσιπρικούς υπουργούς μα και τους τσιπριστές συνδικαλιστές: εδώ υπάρχει χαμηλότατη δαπάνη σε ουσιαστική έρευνα κι ελάχιστη ως καθόλου διασύνδεση με τον επιχειρηματικό κόσμο.

5. Γιατί λοιπόν να επαναπατριστούν οι μετανάστες της δεκαετίας 2010;

Τι έχει να τους προσφέρει η Πολιτεία που έχει ως Πρόεδρο έναν φαφλατά πρώην υπουργό που διόριζε χιλιάδες, τον κ Π. Παυλόπουλο;

Από αυτό και μόνο, δίχως να επεκταθούμε στις αρετές των αναρχοαριστερών κυβερνόντων μπορούμε να σταθμίσουμε το γενικό ποιόν της Πολιτείας.

Παρεμπιπτόντως σήμερα (Ιούνιος ’18) η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης. Μόνο 58% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 έχει απασχόληση, ενώ στην Ευρώπη είναι 72%. Από τα 11 εκμ του πληθυσμού της εργάζονται (και πολλοί στο Δημόσιο που δεν παράγει τίποτα!) μόνο 3,7 εκατομμύρια.

Και φυσικά ο πληθυσμός γερνά.

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που κανένας πολιτικάντης δεν μπορεί να διανοηθεί καν. Ο δε λαός χασμουριέται ακατάπαυστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *