Ε1698: Αμοιβές και αποζημιώσεις

Ε1698: Αμοιβές και αποζημιώσεις

Να μια ακόμα ηλιθιότητα του Ελλαδισμού. Η αστυνομία μας έχει τον προσδιορισμό «Ελληνική» σάμπως και υπάρχει Αυστραλιανή ή Χιλιανή επίσης. ΟΙ βουλευτές μας παίρνουν όχι μισθό ή αμοιβή όπως σε άλλες χώρες ή όπως επαγγέλματα σε άλλους τομείς, μα «αποζημιώσεις»!

Τι χάνουν δηλαδή και «αποζημιώνονται»;

Και τι να πούμε για τους Ευρωβουλευτές που κάνουν ακόμα λιγότερα μα παίρνουν μεγαλύτερη «αποζημίωση» και αν μπορέσουν, όπως η κα Εύα Καϊλή, φροντίζουν να έχουν και έξτρα «αποζημιώσεις» – επί αποζημιώσεων.

Βλέπετε, αυτές είναι οι πραγματικές αξίες μας πίσω από τις μεγαλοστομίες περί πατρίδας, δημοκρατίας και άλλες αρλούμπες που συνηθίσαμε. Αμείβουμε αδρά ρέμπελους, φλύαρους φανφαρόνους, βολεμένους στην ασυλία και ανικανότητα. Μα αμείβουμε τσιγγούνικα ανθρώπους που πράγματι κάνουν εργασία και προστατεύουν και στηρίζουν το Έθνος και το κράτος των χαραμοφάηδων φαφλατάδων στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Αμερικανοί χειριστές των F-16 λαμβάνουν ετησίως πάνω από $100.000. Οι Βρετανοί 65.000 λίρες και οι Σπανιόλοι, Ιταλοί και Ισραηλινοί περίπου το ίδιο, €85.000.

Πόσα παίρνουν οι δικοί μας, παρότι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από Τούρκους; Μόλις €35.000!

Μάλιστα: €35.000 ετησίως.

Τι χρειάζεται ένας (ευρω-)βουλευτής για να εκλεγεί; Τίποτα πέρα από το να έχει κάποιο πτυχίo της κακιάς ώρας (συνήθως), να είναι γόνος οικογένειας πολιτικών ή κάπως γνωστός ως ηθοποιός, αθλητής, καλλιτέχνης ή πολυλογάς στη ραδιοτηλεόραση και να ευνοείται από κάποιον κομματάρχη που δεν είναι καθόλου καλύτερος σε πραγματικές ικανότητες – άλλες από τις ευελιξίες και τους συμβιβασμούς στα κομματικά παιχνίδια.

Και τι χρειάζονται οι πιλότοι αυτοί, ή κομάντος σε ειδικές δυνάμεις, ή κυβερνήτες μιας υπερσύγχρονης φρεγάτας ή ενός αόρατου υποβρυχίου; Πόσα χρόνια εκπαίδευσης, ευθύνης και κινδύνου;

Αλλά οι κουφιοκέφαλες κυβερνήσεις όλων αυτών των βουτυρανθρώπων της πολιτικής, δεν εκτιμούν την εκπαίδευση, την υπευθυνότητα και τον κίνδυνο. Εκτιμούν όμως τους άλλους φαφλατάδες, τους δικαστές κι εξομοίωσαν τις απολαβές τους με τις αποζημιώσεις των πλασαρισμένων πολιτικάντηδων που βολεύονται μια χαρά στη Βουλή, το Μέγαρο της Μίζας.

Και όταν συμβαίνουν ατυχήματα και χάνεται κάποιος (ή κάποια) από τις λιγοστές χιλιάδες αυτών των αξιόλογων μαχητών της πρώτης γραμμής, έχουμε θρήνους και εγκώμια και δεν βλέπουμε πως αυτοί χειρίζονται οχήματα που αξίζουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Μα οι βολεμένοι απαιτούν αποζημιώσεις και πρόσθετα επιδόματα και τηλέφωνα και αμάξια. Υπάρχει η φαντασίωση πως «κυβερνούν» ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική και κομματική επανεκλογή τους, η φήμη και οι «αποζημιώσεις»!

Αυτές όμως τις αξίες εμπεδώνει η ανάπηρη Παιδεία μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *