Ε1640: Δικαιοσύνης ηλιθιότητα

Ε1640: Δικαιοσύνης ηλιθιότητα

Η ηλιθιότητα που θολώνει τον ελληνικό ψυχισμό κάνει τη χώρα (το Έθνος) να αποκλίνει, όπως παρατηρούν ορισμένοι οξυδερκείς Έλληνες, από την προοδευτική πολιτισμένη Ευρώπη. Εκδηλώνεται στις ασχήμιες κι αισχρότητες των πολιτευτών (βουλευτές της ΝΔ δεν γνώριζαν δήθεν πως δεν επιτρεπόταν παράλληλες εμπορικές δοσοληψίες με κρατικές κι άλλες επιχειρήσεις), των συνδικαλιστών, των πανεπιστημιακών, των εκκλησιαστικών και πολλών άλλων ομάδων.

Εκδηλώνεται βέβαια και στη Δικαιοσύνη διότι αντί να τη φροντίζουν και να την φρουρούν ως το ύψιστο θεσμό κι εγγυητή μια ευνομούμενης Πολιτείας, οι πολίτες και ηγέτες λατρεύουν τη “δημοκρατία”! Έτσι μια απλή δίκη μπορεί να διαρκέσει 3 ή 5 έτη! Ένας ψυχοπαθής μπορεί να σύρει στο δικαστήριο κάποιον νομιμόφρονα πολίτη με ψευδείς κατηγορίες και χαλκευμένα τεκμήρια και να χάνει τη δίκη μα δεν πληρώνει τα έξοδα του αθωωμένου αντιπάλου του τον οποίο ταλαιπώρησε!

Υπάρχει και ο Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έχει κάνει 409 μηνύσεις σε 5 έτη – μία μήνυση κάθε 4-5 μέρες! Χαρακτηρίζει τους διαφωνούντες “ρατσιστές”, “ισλαμοφοβικούς”, “εθνικιστές”, “αντιδημοκρατικούς”, “ακροδεξιούς”. Μα υπερασπίστηκε τα “δικαιώματα” του καταδικασμένου δολοφόνου Κουφοντίνα! Έχει υποβάλει μηνύσεις στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών, Πειραιά…! Άγνωστο πού και πώς βρίσκει τον χρόνο και το χρήμα.

Ο κ. Δημητράς μπορεί και το κάνει αυτό διότι τα έξοδά του είναι χαμηλά. Στη Βρετανία ή στις ΗΠΑ ο μηνυτής που χάνει καταδικάζεται να πληρώσει τα έξοδα της δίκης του αντιπάλου. Και αυτά είναι πολύ υψηλά διότι συμπεριλαμβάνουν και την πληρωμή των δικηγόρων.

Εδώ στη χώρα της ηλιθιότητας αυτά τα απλά πράγματα αγνοούνται. Μα έχουμε και τους τσιπριστές που ενώ υποσχέθηκαν “δικαιοσύνη παντού” τσιρίζουν και ουρλιάζουν ενάντια σε κάθε κίνηση Δικαίου που πάει κόντρα στα τσιπρικά συμφέροντα. Έτσι ξεσηκώθηκαν τα τσογλάνια της καθυστέρησης και οπισθοδρόμησης, όταν ο κ. Δημητράς διώχθηκε από την εισαγγελική Αρχή της Κω για παράνομη διακίνηση μεταναστών και για εγκληματική οργάνωση.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Παναγιώτη Δημητρά…” κλπ. Όπως την εκφράζουν και στον Κουφοντίνα, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία 11 πολιτών, και κάθε άλλο εγκληματικό κάθαρμα.

Στη συνέχεια αντιγράφω από άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη στην Κυριακάτικη Καθημερινή (15/1/23).

Πρόσφατα, δύο πολύ γνωστοί δικηγόροι Αθηνών, ο Στάθης Ποταμίτης και ο Θεόδωρος Σκουζός, δημοσίευσαν ένα άρθρο στην «Κ», με τίτλο: «Η βραδυδικία και οι δικηγόροι», από όπου σας μεταφέρω ένα απόσπασμα:

“[…] Είναι σωστό να προβλέπεται οικονομική βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη για να φτάσουν στο δικαστήριο αλλά θεωρούμε λανθασμένο και βλαπτικό για την ποιότητα της δικαστικής αρωγής το να προσφέρεται η επιδότηση αυτή (γιατί η ανεπαρκής συνεισφορά του διαδίκου στο κόστος της διαδικασίας συνιστά έμμεση επιδότηση) χωρίς οποιοδήποτε φίλτρο ή διάκριση. Ειδικά όταν η έλλειψη “φίλτρων” κατά της καταχρηστικής προσφυγής στη Δικαιοσύνη, έχει συνέπεια τη μειωμένη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη (μέχρι αρνησιδικίας) για αυτόν που την έχει πραγματικά ανάγκη, κάτι που βλάπτει μεταξύ άλλων και το κύρος της Δικαιοσύνης και τα συμφέροντα των δικηγόρων. […]

Δική μου η έμφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *