Ε1664: Συριζαϊκή σήψη

Ε1664: Συριζαϊκή σήψη

Δεν έμαθαν τίποτα οι Συριζαίοι ούτε από την πρόσφατη ήττα τους στις 21 Μαϊου μένοντας πίσω από τη ΝΔ 20 ολόκληρες μονάδες στο 20%. Και άκουγες τη θλιβερή μα ανίατη γλωσσού, κα Γεροβασίλη, να συνεχίζει να μιλάει για παρακολουθήσεις και άλλες ανοησίες…

Η γεωγραφική Ελλάδα, ιδίως στα μέρη που ο κερδοσκοπικός τουρισμός δεν έχει ακόμα διεισδύσει, είναι απίστευτα όμορφη γεμάτη εκπλήξεις, υγεία και χαρά. Μα όση ομορφιά και αν έχει, άλλη τόση διαφθορά ροκανίζει την ύπαρξή της ως χώρα με ανθρώπινο πληθυσμό. Διότι είναι οι άνθρωποι που φέρουν τη διαφθορά – και πάντα για τους πιο αμιγώς εγωιστικούς σκοπούς.

Μαθαίνουμε ξαφνικά πως αρχές Φεβρουαρίου 2023 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη χώρα λόγω απαράδεκτων δηλώσεων που έκανε κυβερνητικό στέλεχος το 2015 εναντίον της κας Αικ. Σαββαΐδου, τοτινής Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων. Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας οι δηλώσεις του στελέχους «δημιουργήσαν την εντύπωση ότι η [κα Σαββαΐδη] ενεπλάκη σε πράξεις αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον και ότι είχε σχέσεις με τη διαφθορά», ενώ «εκκρεμούσαν διώξεις εις βάρος της».

Το στέλεχος είχε πει πως «Δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι οι δημόσιοι λειτουργοί ενεργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ορισμένων επιχειρήσεων που ευνοήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαφθοράς.»

Το στέλεχος ήταν η κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κα Όλγα Γεροβασίλη που είναι γιατρός, επιστήμων. Εντούτοις αντί, ως επιστήμων και ως ανώτερο κρατικός αξιωματούχος, να βάζει την αλήθεια πρώτη κι έτσι να προάγει καλή διακυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει τον λαό και τα δικαστήρια για να προωθήσει το κομματικό συμφέρον της τρισάθλιας ομάδας τσιπριστών στη οποία ανήκει.

Τώρα ποια είναι ο φορέας της διαφθοράς και ποια λειτούργησε ενάντια στο δημόσιο συμφέρον;

Η κα Σαββαΐδου, επίκουρη καθηγήτρια Νομικής στο ΑΠΘ, απαλλάχθηκε από τις Συριζαϊκές κατηγορίες για απιστία και κατάχρηση με βούλευμα 1190/2017. Η κα Γεροβασίλη συνέχισε ξεδιάντροπα στη θέση της ως τσιράκι του ακόμα πιο ξετσίπωτου πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Είχε πει τότε: «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν.» Μα η ίδια, όπως αποφάνθηκε το ΕΔΑΔ, αγνόησε περιφρονητικά με τις προπαγανδιστικές δηλώσεις της το τεκμήριο της αθωότητας (ωσότου αποφασίσει το δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση). Έτσι ένας από τους ανώτατους εκπροσώπους του κράτους καταστρατηγεί τους νόμους και τους κανόνες για να προσδώσει στο κόμμα και την κυβέρνησή του πολιτικό πλεονέκτημα κατηγορώντας (και παύοντας από τα καθήκοντά της) την κα Γεν. Γραμματέα, η οποία λειτουργούσε άψογα, όχι υποστηρίζοντας μεροληπτικά επιχειρήσεις και σχέσεις διαφθοράς, μα επειδή δεν προωθούσε τα κομματικά συμφέροντα των τσιπριστών. Ποια είναι φορέας της διαφθοράς; Είναι ολοφάνερο!

Ο πολύς κοσμάκης, και δη όλοι αυτοί που εθελοτυφλώντας υποστηρίζουν τον τσιπρικό Σύριζα, δεν θα μάθουν για αυτήν την παρανομία· διότι τα ΜΜE που στηρίζουν τον κ Τσίπρα δεν δημοσίευσαν την είδηση, και τέτοιο είναι το ηθικό ποιόν της σύνολης τσιπρικής παράταξης που ούτε οι πρωτοκλασάτοι την γνωστοποίησαν στους άλλους.

Μα το μεγάλο αφεντικό, ο μέγας Δημοκράτης κ. Τσίπρας, θα εφαρμόσει άραγε τον νόμο και τον κανόνα σε αυτήν την περίπτωση τιμωρώντας την κα Όλγα ώστε να βελτιωθεί λίγο η ποιότητα του κόμματός του; Έλαβε υπόψη του την απόφαση του ΕΔΑΔ; Μπα!

Δεν έμαθε τίποτα ούτε από την πρόσφατη συντριβή του που έδειξε πόσο ο λαός τον αποδοκιμάζει! «Φταίει ο λαός», λέει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *