Φιλ737: Χριστιανική προπαγάνδα

Φιλ737: Χριστιανική προπαγάνδα

Στην Ιουδαϊκή θεολογία δεν υπάρχει το δόγμα του προπατορικού αμαρτήματος! Αυτό είναι κατασκεύασμα καθαρά χριστιανικό, εφεύρεση του Παύλου, Ιουδαίου που αλλαξοπίστησε κι έγινε χριστιανός μα δεν γνώρισε ποτέ τον Ιησού!

Πρόκειται για ένα άρθρο στο Ελληνικό Διαδίκτυο δήθεν περί Ταοϊσμού. Μα ουσιαστικά προπαγανδίζει άγαρμπα τον Χριστιανισμό ξεκινώντας με την προτροπή –

Μάθετε πως να… περάσετε την αιωνιότητα με το Θεό

λάβετε συγχώρεση από το Θεό.

Τι είναι ο ταοϊσμός/νταοϊσμός

Το ανώνυμο άρθρο απαντά σε τρεις σύντομες παραγράφους δίνοντας μερικές γενικές πληροφορίες για τον Ταοϊσμό και, μετά, σε μια τέταρτη παράγραφο, επιδίδεται σε χριστιανική προπαγάνδα!

Αν και η λέξη Τάο σημαίνει «δρόμος» δεν είναι ο αληθινός Δρόμος. Υπάρχουν πολλές θρησκείες που ισχυρίζονται ότι είναι ένας από τους δρόμους προς τον Θεό. Ο Ιησούς Χριστός όμως είπε ότι Αυτός είναι η μόνη οδός για τον Θεό (Ιωάννης 14:6). Επειδή ο ταοϊσμός το αρνείται αυτό, αποτυγχάνει ν’ αντιμετωπίσει την αμαρτωλή φύση του ανθρώπινου γένους. Κάθε άνθρωπος (εκτός από τον Χριστό) ήρθε στον κόσμο με μια αμαρτωλή φύση που κληρονόμησε από τον Αδάμ, και είναι η αμαρτία, αυτή που μας χωρίζει από τον Θεό. Ο άγιος και δίκαιος Θεός δεν μπορεί να αποδεχθεί τίποτα αμαρτωλό μπροστά Του. Αλλά στο έλεός Του, έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό (που ήταν Θεός σε σάρκα) σ’ αυτόν τον κόσμο για να πεθάνει στον σταυρό και ν’ ανταλλάξει τη δικαιοσύνη Του με την αμαρτία μας (Β΄ Κορινθίους 5:21). Μόνον αποδεχόμενοι αυτόν τον εξιλαστήριο θάνατο και πιστεύοντας στον Χριστό μπορούμε ν’ αποφύγουμε την κρίση του Θεού και να λάβουμε την αιώνια ζωή (Εφεσίους 2:8-9). Ο Χριστός, όχι το Τάο, είναι η οδός προς την αιώνια ζωή.

Τώρα προσέξτε την κυνική αφέλεια του χριστιανού απολογητή!

Επειδή ένα κείμενο γεμάτο συρραφές του 2ου αιώνα ΚΕ, το οποίο ονομάστηκε Το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και συμπεριλήφθηκε σε μια έκδοση «Καινή Διαθήκη», που έγινε βασικό κείμενο πίστης, λατρείας και θεολογίας για τους χριστιανούς έχει κάποιον, τον Ιησού Χριστό, να λέει «Εγώ είμαι η μόνη Οδός για τον Θεό», πρέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος να το πιστέψει;

Μα και ο Μωάμεθ τον 7ο αιώνα ΚΕ, δηλ. μεταγενέστερος του Ιησού, δεν διατείνεται πως η διδασκαλία του στο Κοράνι είναι η μόνη αληθινή διδασκαλία για τον Θεό/Αλλάχ; Και ο Βούδας, 5 ή 6 αιώνες πριν τον Ιησού, δεν δίδαξε μια διαφορετική διδασκαλία, και μερικοί άλλοι σοφοί όπως ο Ζωροάστρης στην αρχαία Περσία,, ο Λάο Τσε στην Κίνα, οι σοφοί της Βεδικής Παράδοσης κλπ.;

Η κάθε θρησκεία δεν ισχυρίζεται πως είναι η μόνη ορθή; Οπότε γιατί να πιστέψουμε τις μυθολογίες του Χριστιανισμού;

Τι να πούμε για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έζησαν για δεκάδες χιλιάδες έτη πριν τον Μωυσή και τον Χριστό ή έζησαν και ζουν σε περιοχές όπου η χριστιανική διδασκαλία δεν φτάνει;… Αυτοί όλοι είναι καταδικασμένοι σε αιώνιο βασανισμό;

Μετά, η χριστιανική διδασκαλία είναι, αφού αποδέχεται την Παλαιά Διαθήκη των Ιουδαίων, ένα παρακλάδι του Ιουδαϊσμού. Σε μύθο του Ιουδαϊσμού στο Γένεσις για έναν Κήπο της Εδέμ (παράδεισο!), ο Αδάμ ο πρωτόπλαστος, παρασύρθηκε από τη σύντροφό του Εύα σε ανυπακοή προς τον Θεό κι έφαγε κάποιον απαγορευμένο καρπό. Αυτή είναι η «προπατορική αμαρτία» που κληρονομήσαμε από τον Αδάμ!

Αυτό είναι μύθος διότι δεν υπάρχουν στη Μεσοποταμία μαρτυρίες,

ιστορικές ή αρχαιολογικές, για τέτοιον Κήπο. Λαοί με υψηλή κουλτούρα και με γραφή και σωζόμενα χρονικά υπήρξαν στη Μεσοποταμία, μα δεν αναφέρουν τέτοιο μύθο με «Κήπο» ανάμεσα στους ποταμούς τους!

Στην Ιουδαϊκή θεολογία δεν υπάρχει το δόγμα του προπατορικού αμαρτήματος! Αυτό είναι κατασκεύασμα καθαρά χριστιανικό, εφεύρεση του Παύλου, Ιουδαίου που αλλαξοπίστησε κι έγινε χριστιανός μα δεν γνώρισε ποτέ τον Ιησού! Οι παραπομπές του άρθρου είναι σε Επιστολές του Παύλου.

Ευτυχώς κανείς πια εκτός από χριστιανούς θεολόγους, ιεράρχες και άλλους εκκλησιαστικούς και φανατικούς θρησκόληπτους, δεν ασχολείται ή πιστεύει σε αυτό το παράλογο δόγμα.

Τέλος, η αμαρτία αυτή μας χωρίζει από τον Θεό, ισχυρίζεται αυτό το ανόητο άρθρο.

Δηλαδή αν λατρεύεις τον Ύψιστο, όπως προτρέπουν και κάνουν οι Ψαλμοί, αν ακολουθείς τις εντολές του Ιησού στα Ευαγγέλια και αγαπάς ακόμα και τους εχθρούς σου και κάνεις καλές πράξεις όλη σου τη ζωή (όπως ο καλός Σαμαρείτης στην εικόνα), αυτό το αμάρτημα σε εμποδίζει να είσαι με τον Θεό;!;!

Μάλλον ο ανόητος συγγραφέας του άρθρου απέχει από την αληθινή διδασκαλία του Χριστού και από τον Θεό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *