Ε1755: Από το πρωί φαίνεται

Ε1755: Από το πρωί φαίνεται

Θαυμάστε τους!!!

Η άλλη παροιμία που ξέρετε λέει πως μια κουταλιά από τη σούπα σου δίνει την ποιότητα.

Λοιπόν, το υποψιαζόμουν από καιρό. Ο Μητσοτάκης έχει καβαλήσει το παραδοσιακό καλάμι. Όντως έχει μετακινηθεί προς το Κέντρο μακριά από τον γνήσιο Φιλελευθερισμό με τον οποίο, όπως νωρίτερα και άλλοι από την παράταξή του, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Δεν εννοώ Νέο-φιλελευθερισμό που είναι Νέο-Συντηρητισμός και Καπιταλισμός στη χειρότερη μορφή.

Προσέξτε.

Έχουμε καινούρια υπουργεία και διογκωμένο Υπουργικό Συμβούλιο, αντί κατάργηση παλιών υπουργείων και μείωση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως το νέο υπουργείο της Οικογένειας έτσι και τα μισά τουλάχιστον από τα υφιστάμενα είναι άχρηστα!

Είναι, βέβαια, και αυτός ένας τρόπος να καταπολεμήσεις την ανεργία. Διότι με νέα υπουργεία θα διορίσεις πολλούς να τα στελεχώσουν – κι έτσι πολλοί νέοι σου ψηφοφόροι θα ικανοποιηθούν στην προσδοκία καλύτερων ημερών.

Το πρόβλημα όμως είναι πως τα έξοδα θα τα πληρώνουν άλλοι, αυτοί που εργάζονται και παράγουν πλούτο, όχι χαραμοφάηδες υπουργοί και υφυπουργοί και διορισμένοι σε αχρείαστα υπουργεία.

Δεν έχεις λιγότερο κράτος με αυξημένα υπουργεία και μέλη κυβερνήσεως. Το λιγότερο κράτος ξεκινά από την κορυφή – εκεί όπου όλα ξεκινούν και τα καλά και, δυστυχώς, τα κακά.

Ναι, δέχομαι τον πολύ ευπρόσδεκτο διορισμό του Πιερρακάκη στο Παιδείας και τον Χρυσοχοΐδη στο Υγείας. Μα γιατί αλλάζει ο Πιερρακάκης ενώ τα πάει θαυμάσια στο πόστο του; Τι ξέρει από εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά;

Ίσως και ο Γ. Φλωρίδης ως πρώην δικηγόρος και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7/7/2013-10/3/2004), ίσως να είναι κατάλληλος. Έχει και φήμη ανυποχώρητου. Αμφιβάλλω όμως διότι δεν είναι μόνο πρώην Πασόκος (ως το 2010) μα, όπως άλλοι (π.χ. Σαμαράς) αποχώρησε από το κόμμα με το οποίο σταδιοδρόμησε και το 2011 ίδρυσε δικό του, τον “Κοινωνικό Σύνδεσμο”. Μα τον Ιανουάριο 2015 συμμάχησε με το Πασόκ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές.

Τέτοια πρόσωπα δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη – αλαφροΐσκιωτα σαν αφυδατωμένα φύλλα στον άνεμο της φιλοδοξίας. Είναι και οι σοσιαλιστές φιλόδοξοι, εξουσιολάγνοι.

Μα το καταπληκτικό γεγονός είναι το νούμερο 64, τα μέλη στο  Υπουργικό Συμβούλιο. Όταν ήταν 40 λέγαμε πως είναι πολλοί. Μα έγιναν 48-50 και τώρα 64! Τρεις μάλιστα της Επικρατείας και δύο παρά τω Πρωθυπουργώ!

Αυτές είναι ανοησίες! Στην ΕΕ η Ισπανία έχει 22, η Πολωνία 20 και η Γερμανία με 85 εκμ. πληθυσμό μόλις 15!

Ο δικός μας πληθυσμός μειώνεται καθώς έχουμε αυξανόμενη υπογεννητικότητα και brain drain με χιλιάδες να φεύγουν στο εξωτερικό, στην προοδευτική Ευρώπη Μα ο Μητσοτάκης αυξάνει τα υπουργεία και τα μέλη της κυβέρνησης.

Σίγουρα έχει καβαλήσει το παραδοσιακό καλάμι! Ναι, η μέρα συνήθως από το πρωί φαίνεται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *