Τσίπρας και Χίτλερ

Τσίπρας και Χίτλερ

- in Επικαιρότητα
0

1. Όταν στο παρελθόν έκανα μια παρομοίωση του κ. Τσίπρα, αναρχοαριστερού φασιστάκου και δικτατορίσκου με τον μεγάλο δικτάτορα Χίτλερ, ξένισα πολλούς και μερικοί είπαν πως ήταν υπερβολή. Αναμφίβολα υπερέβαλλα, μα μόνο διότι ο κομμουνιστάκος απατεώνας που έγινε πρωθυπουργός των ηλίθιων Ελλήνων δεν κατάφερε, χάρη στην ένταξή μας στην ΕΕ, να καταλάβει πλήρως την εξουσία και να δημιουργήσει δικά του Νταχάου και Άουσβιτς.

Αλλά σίγουρα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι επιτρέπουν οι συνθήκες που επικρατούν στην ΕΕ, που ακόμα διατηρεί ορισμένους κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Οι παραλληλισμοί είναι στην πραγματικότητα πολλοί. Ο συχνότερος είναι το καθημερινό κυνικό ψέμα το οποίο σκορπά τόσο γενναιόδωρα ο κ. Τσίπρας, και, μετά, η καλά κρυμμένη θρασυδειλία του που εκδηλώνεται σε ασφαλείς, επιλεγμένες επισκέψεις όπως στο Μάτι (μια βδομάδα μετά την καταστροφή και τους πυρπολημένους πολίτες) με το ιδιωτικό του τηλεοπτικό συνεργείο και όπως στην Ιθάκη πάλι με προσωπικό (κρατικό) συνεργείο και μπόλικους φρουρούς.

2. Τα ψεύτικα χαμόγελα και οι ψευτοαισιόδοξες εξαγγελίες του μου θύμισαν πάλι τον Χίτλερ την εποχή του Στάλινγκραντ, τον Νοέμβριο 1942, οπότε ο Ρόμελ ήδη υποχωρούσε ατάκτως στη Βόρεια Αφρική καταδιωκόμενος από τον Μοντγκόμερι και ο Κόκκινος Στρατός σε δυο μήνες θα έτρεπε σε φρικιαστική φυγή τις φασιστικές ορδές από το κατεστραμένο Στάλινγκραντ. Ο Χίτλερ όμως διακήρυττε ραδιοφωνικά πως το Στάλινγκραντ είχε καταληφθεί!

Έτσι και ο απίστευτος δικός μας απατεώνας πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο και τη “σύντροφό του” Μπε-Μπα στην Ιθάκη (με το ιδιαίτερο συνεργείο και ιδιαίτερους τσιπριστές χειροκροτητές) για να εξαγγείλει το τέλος της μνημονιακής εποχής και το φοβερό φταίξιμο των “προηγούμενων” διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων κυβερνήσεων από τις οποίες μας έσωσε το άσπιλο και πάναγνο τερατόμορφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛΗΝΩΝ.

Λοιδόρησε ακόμα και τον διεθνώς αναγνωρισμένο οικονομολόγο τεχνοκράτη Παπαδήμο που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν οι ομοϊδεάτες του και κρυφοί σύντροφοι της Αναρχοαριστεράς.

Αλλά δεν είπε λέξη για το τρίτο μνημόνιο που ως γες-μαν των δανειστών μας φόρτωσε το 2015 με περίπου 200 εκμ ευρώ πρόσθετο χρέος!

3. Πάντα καλά φρουρούμενος από τα SS του έτσι κόμπαζε και ο Χίτλερ στις 8/11/1942 στο δικό του ναζιστικό ακροατήριο στη μπυραρία Biirger-Grankeller στο δικό του ένδοξο Μόναχο.

Όπου νάναι κατακτήσαμε το Στάλινγκραντ, ισχυριζόταν στους “Παλαιούς Μαχητές”: ο ακριβής χρόνος δεν έχει σημασία! Και η παραπλανητική ομιλία του μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο.

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί φαντάροι και αξιωματικοί στο Στάλινγκραντ, που υπέφεραν από κρυοπαγήματα, ψείρες, πείνα, δίψα και δυσεντερία, δεν πίστευαν τα αυτιά τους καθώς θερίζονταν από τις σφαίρες των Σοβιετικών υπό τις διαταγές του αδίστακτου μα πανούργου υποστράτηγου Vasily Chiukov, που δήλωσε ωμά “Ο χρόνος είναι αίμα”!

Την επομένη της ομιλίας του Χίτλερ, όχι μόνο δεν κατέρρευσε ο Κόκκινος Στρατός όπως ο ίδιος πίστευε στις εμπύρετες φαντασιώσεις του, μα εξαπέλυσε αντεπιθέσεις με τα τρομερά βλήματα Katyusha και άρχιζε την κυκλωτική κίνηση που θα ανάγκαζε σε δυο μήνες τον στρατηγό Paulus να παραδοθεί με την 6η στρατιά του, που αριθμούσε 290.000 άντρες.

Αλλά ήδη ο Ρόμελ και η στρατιά των Πάντσερ του οπισθοχωρούσε όπως όπως με την ουρά στα σκέλια μετά τη συντριβή του στο Ελ Αλαμέιν (όπου συμπολέμησαν και οι Έλληνες μαζί με Άγγλους, Αυστραλούς, Γάλλους, Ινδούς και Νοτιοαφρικανούς). Και οι Αμερικανοί αποβιβάστηκαν, έστω χαοτικά, στο Μαρόκο και την Αλγερία για να στηρίξουν τη νίκη.

4. Όπως μόνο ο Χίτλερ δεν μπορούσε να μάθει τίποτα και να καταλάβει τη δεινή θέση της Γερμανίας, έτσι και ο κ. Τσίπρας φαίνεται ανίκανος να καταλάβει την πραγματικότητα στη “μεταμνημονιακή” περίοδο και μεγαλοκαυχιέται για ανύπαρκτα επιτεύγματα!

Με την αναισθησία και αλαζονεία παχύδερμου, δεν ήθελε να καταλάβει πως η Ιθάκη (21 Αυγούστου 2018), όπως το είπε σαφώς ο Καβάφης, δεν είχε τίποτα να του δώσει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *