Ε1683: Ψήφος Ελλήνων Εξωτερικού

Ε1683: Ψήφος Ελλήνων Εξωτερικού

Επιτέλους πέρασε το Νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες του Εξωτερικού – με ενάντιους τους αμετανόητους Τσιπριστές και Κουκουέδες!

Είναι πασίγνωστο πως οι ψευτοκεντρώοι του Πασόκ και οι Αναρχοαριστεροί του ΚΚΕ, Σύριζα και ΜέΡΑ25, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ελληνικής κοινωνίας – μόνο να πάρουν και να διακρατήσουν την εξουσία. Γι’ αυτό τηρούν εχθρική στάση απέναντι στην ψήφο Ελλήνων του Εξωτερικού και γι’ αυτό έχουν βάλει τόσα εμπόδια στη σχετική νομοθεσία στο παρελθόν. Η «δημοκρατία» και τα «δικαιώματα» είναι για αυτούς σαθρά συνθήματα που αποβλέπουν μόνο στην άνοδο του κόμματός τους. Ενας κάτοικος εξωτερικού μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να ψηφίσει στην Ελλάδα, οπότε η ψήφος του θα μετράει στο σύνολο της Επικράτειας, ενώ ο ίδιος άνθρωπος αν ψηφίσει στο προξενείο της Ελλάδας σε μια ξένη χώρα, το οποίο θεωρείται ελληνικό έδαφος, η ψήφος του δεν προσμετράται στο σύνολο της Επικράτειας! Αυτή είναι η λογική τους…

Μα τώρα οι Πασόκοι είδαν λίγο φως και τα μέλη Πλεύσης της κας Κωνσταντοπούλου επίσης βοήθησαν στην ψήφιση του Νόμου!

Αντιγράφω από τον Ανδρέα Δρυμιώτη (Καθημερινή 23/7/23) μια ανοιχτή επιστολή (από πολλές) από μια οργάνωση Ομογενών:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμες/οι, κυρίες/οι, Βουλευτές όλων των κομμάτων,

Εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων του εξωτερικού, σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή ώστε να ακουστεί παντού η φωνή της Ομογένειας.

Οι απόδημοι Ελληνες είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Λατρεύουμε την πατρίδα μας, προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία, στηρίζουμε τα εθνικά της θέματα και είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της στα κράτη που μας φιλοξενούν.

Δικαιούμαστε και θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αλλωστε το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον.

Ζητάμε να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Ζητάμε να αρθούν άμεσα όλοι οι περιορισμοί του Νόμου 4648/2019:

• Κατάργηση της διαμονής συνολικά 2 έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών.

• Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

• Καθιέρωση επιστολικής ψήφου.

Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον των αποδήμων Ελλήνων για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα και διατηρήστε ζωντανούς τους δυνατούς δεσμούς μας με την Ελλάδα.

Αναμένουμε και οι 300 βουλευτές να στηρίξετε την άρση των άδικων περιορισμών.

Πρόκειται για δημοκρατικό χρέος και ιστορική ευκαιρία, γι’ αυτό και είναι μεγάλη η ευθύνη που βαραίνει κάθε Ελληνίδα και Ελληνα βουλευτή.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, πέρα και πάνω από κόμματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *