Απάτης επέλαση

Απάτης επέλαση

- in Επικαιρότητα
0

1. Εκτός από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη του τσιπριστή Υπουργού κ. Ν. Τόσκα (που παραιτήθηκε μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι), και από κάθε άλλη κατεύθυνση και οργάνωση (και την Αστυνομία, φυσικά) έρχονται ειδήσεις για αυξημένη εγκληματικότητα.

Μαμάδες σκοτώνουν μωρά. Παιδιά σκοτώνουν γονείς. Σύζυγοι σκοτώνουν συζύγους. Φίλοι σκοτώνουν φίλους. Δεν είναι ούτε μαζικοί οι σκοτωμοί αυτοί, ούτε κατά συρροή. Μα συμβαίνουν τακτικά.

Μετά είναι τα εγκλήματα (ναρκωτικά, καταστροφές περιουσίας, εμπρησμοί, πορνεία, ξυλοδαρμοί, παραεμπόριο κλπ) που εκπορεύονται από τα Κέντρα Ασύλου στα ΑΕΙ με την ευλογία και κράτους και φυσικά Αστυνομίας. Η περιοχή Εξαρχείων είναι πλέον γκέτο μπαχαλάκηδων εγκληματιών και η νέα κ. υπουργός κάνει τα στραβά μάτια – όπως οι υπουργοί όλοι κάνουν για το ιδιαίτερο αντικείμενό τους, αφού το παλικάρι που τους πρωθυπουργεύει ούτε άχυρο να μοιράσει δεν ξέρει. Συμβάλλουν ασφαλώς και οι μετανάστες που ληστεύουν και φονεύουν εκτός από το να λιάζονται.

2. Κάποια ώρα θα δοθούν, υποθέτω, στοιχεία για την πορεία του εγκλήματος στη χώρα της τρελής ροδιάς.

Για την ώρα έχουμε λίγα στοιχεία για τις απάτες σε ασφάλειες αυτοκινήτων που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σε μια έρευνά της, όπου συμμετείχαν 22 επίσημες ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτοντας το 87,5% του ετήσιου αριθμού στον σύνολο κλάδο, η ΕΑΕ βρήκε πως υπήρξε αύξηση 55% στις απάτες απαιτήσεων κατόχων αυτοκινήτων.

Το 2015 υπήρξαν 2.318 εξακριβωμένες περιπτώσεις.

Το 2016 αυξήθηκαν σε 3.583!

Τα ποσά που αναλογούν είναι για το 2015 €4,9 εκμ και για το 2016 €7,5 εκμ.

Αυτά είναι σχετικά μικρά, σχεδόν αμελητέα, θα έλεγα, σε σύγκριση με τα ποσά στις απάτες του κράτους (ή Δημοσίου). Και δεν αναφέρομαι στη Νοβάρτις ή άλλα σκάνδαλα όπως η Ζίμενς.

Ένα μικρό δείγμα απάτης που εμπλέκει και κρατικές υπηρεσίες είναι το “ατύχημα” του μεθυσμένου οδηγού νταλίκας που θέρισε μερικούς ανύποπτους πολίτες (αρχές Μαΐου 2018). Όλα τα χαρτιά του (άδειες και πιστοποιητικά) ήταν ή ανύπαρκτα ή πλαστογραφημένα. Πώς κυκλοφορεί τέτοιο όχημα δίχως την αμέλεια ή τη συνεργία του Κράτους;

Πέρα βρέχει ή φλέγεται…

3. Στις αρχές του ένδοξου τσιπρικού έτους 2018 με τα σούπερ πλεονάσματα και την καθαρή επιστροφή στην «κανονικότητα», υπήρξαν ενδείξεις για (παράνομες;) πωλήσεις όπλων στην Σ. Αραβία με μεσάζοντες, ή χωρίς. Υπάρχουν και τα έγγραφα και ζωντανοί, μη κουκουλωμένοι, μάρτυρες. Μα το τσούρμο τσογλανιών που απαρτίζουν την παραβατικότερη και αθλιότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στις 4 χιλιετίες της γνωστής ύπαρξής του, αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση!

Αυτά όλα είναι όντως αμελητέα αν συγκριθούν με τις απάτες των αντιμνημονιακών τσιπριστών που μας φόρτωσαν με 100 ή και 200 δις πρόσθετου χρέους στο δικό τους “αναγκαίο” μνημόνιο.

Μερικοί λένε πως και αυτά είναι αμελητέα μπροστά στην πλημμύρα στη Μάντρα και την πυρκαγιά στο Μάτι. Μα κι αυτές ξεχάστηκαν με τη νέα «κανονικότητα» που μας βρήκε κατακέφαλα.

Βγήκαμε άραγε πραγματικά από το μνημόνιο τον Αύγουστο 2018 ή θα λάμνουμε αγκομαχώντας ακόμα σε μια λασπώδη λιτότητα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *