«ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία;»

«ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία;»

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Ζώης Τσώλης

Ο… δολοφόνος, λένε, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει, όσο σίγουρος είμαι ότι αυτός που επιστρέφει πάντα είναι ο πολιτικός.

Εν προκειμένω ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της χώρας από τον Ιανουάριο του 2015, βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί τον Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από τα δύο μνημόνια που διέλυσαν και δίχασαν την κοινωνία, από το βήμα της ΔΕΘ ζητούσε εκλογές λέγοντας: «Δεν ζητάμε εκλογές γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν μπορεί άλλο να περιμένει ο τόπος και να υπομένει ο λαός μας. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη. Το δίλημμα είναι ένα «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία»».

Παρά το δράμα που όλοι ζήσαμε, δεν δίστασε όπως ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 να προχωρήσει σε ακατάσχετη παροχολογία, με πακέτο μέτρων κόστους 13,5 δισ. ευρώ!

Και τι δεν έταξε… Αύξηση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε…

Εχει ενδιαφέρον όμως ότι την επόμενη χρονιά ξεχνώντας όσα είχε τάξει και όσα δεινά έφεραν οι κάλπες και η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, δικαιολογήθηκε λέγοντας «βάλαμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, κάναμε συμβιβασμό και όποιος νομίζει ότι θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία ας έρθει να μας το πει», υποστηρίζοντας ότι με το τρίτο μνημόνιο έκλεισε η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πέρυσι ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, και αφού είχε καταρρεύσει και το τελευταίο «θα» και μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να μιλάει για το τέλος των μνημονίων, προβάροντας μάλιστα και το κεντρικό σύνθημα μιας καμπάνιας ανόρθωσης του κόμματός του, το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»!

Εφέτος ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τον πολιτικό να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, ασφαλώς και πανηγυρίζει για το τέλος της εποχής των μνημονίων με το βλέμμα και πάλι στραμμένο στις κάλπες. Τώρα βέβαια δεν βιάζεται αλλά το δίλημμα των εκλογών που έρχονται είναι και πάλι «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία»…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *