Ε1170: Δικαιώματα και περιορισμοί

Ε1170: Δικαιώματα και περιορισμοί

- in Επικαιρότητα
0

Απολαμβάνω και χαίρομαι τα δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης, μετακίνησης, συνάθροισης και της αποκλειστικής κατοχής της κατοικίας μου. Μα γνωρίζω πολύ καλά πως τα οφείλω στο ότι οι άλλοι τηρούν το καθήκον τους να μην τα παραβιάσουν. Αλλιώς τα δικαιώματά μου δεν έχουν καμιά αξία.

Τα δικαιώματά μας ούτε απόλυτα είναι ούτε πηγιαία ή εγγενή. Μόνο η καθολική ανοησία της μοντέρνας εποχής τα προβάλλει και τα επικαλείται φωνάζοντας ad nauseam.

Η ίδια η Φύση θέτει περιορισμούς ανυπέρβλητους. Ναι, έχεις κάποιο δικαίωμα να μετακινείσαι ελεύθερα, ας πούμε. Μα δεν μπορείς να πετάξεις στον αέρα σαν πουλί. Δεν μπορεί το αυτοκίνητό σου να ξεφύγει από το μποτιλιάρισμα. Δεν μπορείς να κινηθείς δίχως καύσιμα – δική σου ενέργεια ή πετρέλαιο ή αέρα, και να τρέξεις πιο γρήγορα από το άλογο.

Μα και για να ασκείς το δικαίωμά σου στους δημόσιους χώρους (δρόμους, πάρκα, πλατείες κλπ.), το κράτος επιβάλλει νόμους που απαγορεύουν σε άλλους να σε εμποδίζουν.

Δυστυχώς τέτοια είναι η βλακεία των μαζών, των πολιτικών και των κυβερνήσεων στην Ελλάδα που έχουν επιβληθεί νόμοι οι οποίοι επιτρέπουν σε 50 ή 60 ανθρώπους, συνδικαλιζόμενους, να κάνουν μια διαδήλωση και να εμποδίζουν εκατοντάδες άλλους να κινηθούν στον ίδιο δρόμο. Ομοίως νόμοι επιτρέπουν σε άλλους (ή και ίδιους) συνδικαλιζόμενους, όχι μόνο για διάφορους λόγους να μην εργάζονται, όπως έχουν συμφωνήσει να κάνουν, μα και να εμποδίζουν άλλους να εργάζονται.

Και η κοινωνία πορεύεται με παρανοϊκούς να φωνάζουν για δικαιώματα και με τέτοιες παράλογες αντιφάσεις να ισχύουν ως νόμοι!

Στην πραγματικότητα όλοι όσοι φωνάζουν για δικαιώματα εννοούν πως πρέπει να κατοχυρωθεί το δικό τους δικαίωμα να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όποτε και όπως γουστάρουν. Έτσι είναι στην πλειονότητά τους οι Αναρχοαριστεροί και οι διάφοροι καθυστερημένοι και απρόβλεπτοι ψυχάκηδες.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα του παραλογισμού διεκδικεί το δικαίωμα να μην καταπιέζεται από το κράτος στο να παίρνει προφυλάξεις και να τηρεί ορισμένα μέτρα που εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Υπακοή σε αυτές τις διατάξεις θεωρείται καταπίεση. Μετά είναι και ο «αντιδημοκρατικός» διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μια κατάφωρη παραβίαση της «ισότητας» έτσι που οι πρώτοι να απολαμβάνουν ορισμένες ελευθερίες τις οποίες στερούνται οι δεύτεροι. Αυτό είναι αντισυνταγματικό, ρατσιστικό, φασιστικό, κατάσταση απαρτχάιντ!

Δυστυχώς η κουφιοκέφαλη κυβέρνηση που πληρώνεται αδρά από τους πολίτες για να προστατεύονται (για αυτό υπάρχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) όλοι οι πολίτες από τα επικίνδυνα και παράνομα έτσι-θέλω των ανεύθυνων μειονοτήτων, που κοιτούν μόνο πώς θα ικανοποιηθούν τα δικά τους καπρίτσια, επιχειρεί με ημίμετρα και δημόσιες σχέσεις να μην δυσαρεστήσει αυτά τα κοινωνικά καρκινώματα.

Και η Πολιτεία συνεχίζει να κουτσαίνει προς μια κίβδηλη κανονονικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *