Ε1717: Μεταμοντέρνος Σύριζα

Ε1717: Μεταμοντέρνος Σύριζα

Αλλάζει άρδην ο Σύριζα. Παραιτήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος. Μα παραιτήθηκε και η κα. Τσαπανίδου βλέποντας πως ο Σύριζα έχει καταρρεύσει! Προσβλέπουν τώρα σε νέο πρόεδρο που μάλλον δεν θα πιάνει πουλιά στον αέρα!

Είχαν ο Συριζαίοι προσλάβει την κα Πόπη Τσαπανίδου για να παρουσιάζει όσα δεν μπορούσαν να περάσουν στο λαό οι πρωτοκλασάτοι Τσίπρας, Πολάκης, κα. Γεροβασίλη, κομψός Κατρούγκαλος, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και τόσοι άλλοι ανεύθυνοι και ανίκανοι.

Άραγε θα σταματήσει το σύνθημα “Έξω (από) το ΝΑΤΟ”; Θα σταματήσουν οι “ειρηνικές” πορείες (για την ειρήνη, όπου όμως κολλάνε οι μανιακοί με τις μάσκες και οι μπαχαλάκηδες με τα μολότοφ);

Ο Πολάκης, διαδίδεται, σταμάτησε το κάπνισμα: αυτό κι αν είναι αλλαγή! Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην έχει αυτό άμεση σχέση με δημοκρατικά φρονήματα, λαϊκές διεκδικήσεις, αντιπολιτευτική συνείδηση – ελπίζω να κάλυψα όλα τα “πολιτικά”. Θα κατέβαινε ως υποψήφιος πρόεδρος, μα άλλαξε γνώμη.

Απλά θυμήθηκα πως τον Νοέμβριο ’22, όταν ο Δένδιας δεν γλίστρησε στην πεπονόφλουδα που του έβαλε η Νάιλα Μάνγκους της Λιβύης και οι Κουμουνδουριώτες είδαν πως υπήρχε “απουσία συντονισμού” – ίσως και διάσταση – μεταξύ πρωθυπουργού και Υπεξ! Ό,τι θέλουν βλέπουν!

Βέβαια κάνει πολλές γκάφες η κυβέρνηση Νεοδημοκρατών φανφαρόνων που είχαν αρχίσει από το Πάσχα προεκλογικές επισκέψεις στις εκλογικές τους περιφέρειες. Μα το ίδιο έκαναν και οι Συριζαίοι με αναμφισβήτητο οδηγό τον Προκαθήμενο Αλέξη που, αρχές Δεκεμβρίου, εκεί ψηλά στην Καστοριά, μυρίστηκε “αλλαγή” αφού άκουσε παράπονα για “ανθρωπιστική κρίση”, άκουσε και για “σκλαβιά, πείνα, απόγνωση και λεηλασία που δεν υπήρξε ξανά”! (Άκουσον, άκουσον! Μιλάμε για μια χώρα του 21ου αιώνα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τρέχουν χείμαρροι χρημάτων!)

Θα πάψουν άραγε με τον νέο Αρχηγό (όποιος/όποια και αν είναι) να ρίχνουν, σαν τον Ερντογάν, το φταίξιμο για όλα τα κακά του κόσμου στον Μητσοτάκη; Αν αγνοήσουν μεγαλόψυχα τον Μητσοτάκη, πού θα ρίχνουν το φταίξιμο;

Ναι αλλά, από την άλλη, διότι πάντα υπάρχει και η άσκημη άλλη, ο Σπίρτζης, άλλος μεγάλος δημοκράτης της απάτης, στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, παρότι το γερμανικό Σπίγκελ απέσυρε πλήρως τα άρθρα του για την ανύπαρκτη “Μαρία” του Έβρου και η ΜΚΟ παραδέχθηκε δημόσια το λάθος της σχετικά με τον “θάνατο” της ανύπαρκτης (μικρής ή μεγάλης) Μαρίας, ναι, ο Σπίρτζης, πάντα σπιρτόζος, υποστήριξε πως η Μαρία, την οποία δάγκωσε σκορπιός στη νησίδα στον Έβρο, υπήρξε – έστω και αν κανείς από τους άλλους μετανάστες δεν την ήξερε!

Εδώ βλέπετε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη του Σύμπαντος. Ακόμα και αν κάνει λάθος ο Σπίρτζης, δείχνει δυναμική διεισδυτικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *