Ε1753: Λίγα πολιτικά;

Ε1753: Λίγα πολιτικά;

- in Επικαιρότητα
0

Είναι σχετικά τα σχόλια που ακολουθούν με τις εκλογές 25/6/2023 μα και άσχετα έχοντας διαχρονική σημασία. Πρόκειται για δυο μεταρρυθμίσεις που θα ταράξουν τα βρώμικα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος. Και τα δυο τα θίξαμε προ ετών πολλές φορές.

α) Ο πήχης για την είσοδο των κομμάτων να ανέβει στο 6%. Αν αυτό σας ακούγεται παράξενο, να ξέρετε πως σε ορισμένες χώρες είναι στο 10%. Θα μου πείτε, είναι αντιδημοκρατικό. Ίσως. Μα γιατί το 3% είναι δημοκρατικό; Γιατί να μην έχουμε 2% έτσι που ακόμα περισσότερες φωνές να ακούγονται στη Βουλή – αν αυτό θεωρείται “δημοκρατικό”;

Διάβασα μάλιστα πως στις 22/6/23 ο Ανδρέας Δρυμιώτης, που γράφει κάθε Κυριακή στην Καθημερινή και ασχολείται σοβαρά και περίτεχνα με τα εκλογικά, πρότεινε 5%.

Έστω 5%, αν και νομίζω 6% μειώνει ακόμα περισσότερο τους ανεκπαίδευτους, ανόητους και ανώμαλους.

Αυτήν τη στιγμή έχουμε 5 ή 6 κακαριστά κομματίδια που εκπροσωπούν διάφορες γελοίες ομάδες Ελλήνων. Ακούσαμε τους ηγέτες (και μερικά μέλη) να εκφράζουν τα παλαβά πιστεύω τους στην τηλεόραση.

Ο ένας, φαλακρός πωλητής απάτης, πουλούσε ιδιόχειρες Επιστολές του Ιησού (το φαντάζεσθε;) και φάρμακο κατά της τριχόπτωσης! Ο άλλος είναι ιδιόρρυθμος μαρξιστής που προσέλκυσε διάφορους ανέγνωρους δυστυχισμένους (όχι προλετάριους!) αφού απέκτησε διεθνή φήμη για τα έξω-πουκάμισα! Ο τρίτος επίσης μαρξιστής νερόβραστος και γένους θηλυκού ξέχασε τους χοντροκομμένους τρόπους του και τώρα εξαπατά τον κοσμάκη ανοίγοντας καρδούλες και στέλνοντας φιλιά.

Ο τέταρτος είναι θρήσκος δήθεν με σχέσεις με Αγιορείτες φιλόρωσους μοναχούς που βλέπουν οράματα πως το Ξανθό Γένος θα μας σώσει από τους Τούρκους έστω κι αν ο Δικτάτοράς τους συμμαχεί με τον Τούρκο Δικτάτορα Ερντογάν!

Υπάρχουν κι άλλες παλαβές και θεοπάλαβες ομάδες.

β) Το άλλο θέμα είναι ο αριθμός των βουλευτών.

Ο Νικόδημος πρότεινε πριν από πολλά έτη 100 βουλευτές. Συμφωνώ, αν κρίνω από τα λίγα που ξέρω για τους λαϊκούς εκπροσώπους στις προοδευτικές χώρες της ΕΕ και στη Βρετανία.

Εμείς τι στην ευχή θέμε 300 ρέμπελους στο Μέγαρο Μίζας με τις απίστευτες «αποζημιώσεις» και τα τόσα προνόμια;

Ο Σαμαράς είχε προτείνει 200 κάποτε μα μετά κατάπιε τη γλώσσα του.

Άλλοι κατά καιρούς πρότειναν 150 και 200. Ας είναι 150!

Μα είναι και ο αριθμός των υπουργείων και των βουλευτών που υπουργοποιούνται!

Είναι και πολλά άλλα θέματα! Ας μείνουμε για την ώρα με τα δύο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *