Ε1752:Τσιπρική άγνοια

Ε1752:Τσιπρική άγνοια

- in Επικαιρότητα
0

Δεν υπάρχουν πιο φανταχτερά παραδείγματα άγνοιας, θεληματικής και θρασείας, από τις συχνές δηλώσεις-αρλούμπες των Συριζαίων, πρωτοκλασάτων και μη! Και είναι αξιοθαύμαστο πόσο συχνά τους φταίει ο ίδιος ο Μητσοτάκης σάμπως και δεν υπάρχουν άλλα μέλη στην πρότερη κυβέρνηση και στο κόμμα της ΝΔ. Ας θυμηθούμε λίγα πριν την παραίτηση του μεγάλου Ιεροφάντη Αλέξη Τσίπρα!

Θα προσέξατε ίσως πως ο Αρχιερέας του τσιπρισμού, κ. Τσίπρας, ανέκρινε και μετά λοιδόρησε τους Έλληνες λιμενικούς αγνοώντας πως αυτοί έσωσαν μερικές εκατοντάδες μετανάστες από το άτυχο σαπιοκάραβο.

Μα έπρεπε να κάνει κάποια φιγούρα στην τρομερά αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του. Είναι όμως στη φύση του, ή την προσωπικότητα που ανέπτυξε τόσα χρόνια αλητείας στην πολιτική σκηνή, να κάνει τις χειρότερες επιλογές διαλέγοντας τα πιο ασυνάρτητα σενάρια, τις πιο μπανάλ μπαρούφες.

Έτσι κι εδώ αγνόησε θεληματικά τον ρόλο των διακινητών που είναι και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες καθώς ληστεύουν τους δύσμοιρους μετανάστες και, αν και όταν έρθουν τα δύσκολα, τους αφήνουν να καταποντιστούν αβοήθητα στα σκοτεινά νερά… (Στη δεξιά φωτό είναι το ναυάγιο του Irene’s Serenade στην Πύλο πριν 39 έτη.)

Αφήνω τον Σάκη Μουμτζή, Καθημερινή (18/5/23), να περιγράψει την κατάσταση. Και είναι καλά να τη θυμόμαστε.

Το αξιοπερίεργο στις ανακοινώσεις των κομμάτων της Αριστεράς είναι ότι είτε απουσιάζει εντελώς είτε υποβαθμίζεται ο ρόλος των διακινητών. Είτε δεν υπάρχουν είτε είναι ένα μικρό γρανάζι σε όλο αυτό το σύστημα εμπορίας της ανθρώπινης δυστυχίας. Κι όμως, ο ρόλος τους είναι πρωταγωνιστικός γιατί έναντι υψηλότατης αμοιβής και υπό τρισάθλιες συνθήκες μεταφοράς περαιώνουν το έργο για το οποίο πληρώθηκαν. Δεν είναι απλώς ένα μικρό γρανάζι. Είναι ο εκτελεστικός βραχίονας ενός πολυπλόκαμου συστήματος ΜΚΟ, «ανθρωπιστικών» οργανώσεων, ΜΜΕ και του κρατικού μηχανισμού της χώρας αναχώρησης. Με απλά λόγια, χωρίς αυτούς η δουλειά δεν μπορεί να γίνει.

Η λύση που προτείνει η «πληθυντική» Αριστερά για το μεταναστευτικό δοκιμάστηκε στην Ειδομένη, δοκιμάστηκε στη Μόρια και απέτυχε. Γιατί η «πληθυντική» Αριστερά δεν ασχολείται με τη δράση τους; Διότι αν επισημάνει τον σημαντικό ρόλο τους στη διακίνηση προσφύγων – μεταναστών, θα υπονομεύσει το κεντρικό αφήγημά της, πως για τις μεταναστευτικές ροές ευθύνονται οι προηγμένες χώρες. Ευθύνεται η ανισότητα μεταξύ των πλούσιων μητροπολιτικών χωρών και της φτωχής περιφέρειας, για να θυμηθώ λίγο και τον Σαμίρ Αμίν, με την τριτοκοσμική μαρξιστική θεωρία του.

Έτσι πρέπει να κατηγορηθεί η Ευρώπη, που εκμεταλλεύεται δήθεν όλους αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους (και ας φταίει και η Ρωσία για πολλές από τις αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική!), φταίει το κεφάλαιο, φταίνε οι Έλληνες λιμενικοί και, φυσικά, η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης – που είναι για τους πιο πολλούς ψηφοφόρους πολύ καλύτερος από τον κ. Τσίπρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *