Μια του ψεύτη…

Μια του ψεύτη…

1. “Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρίτη και κακιά του μέρα” – ή άλλη παραλλαγή.

Είναι στη φύση των πραγμάτων να μη μπορείς να ψεύδεσαι όλη την ώρα σε όλους. Κάποιος, κάπου, κάποτε σε τσακώνει και οι ένδοξες μέρες της εξαπάτησης τελειώνουν.

Έτσι έγινε και με τον “ψευταράκο” της υπεροψίας και αυταπάτης τον ανίκανο ψυχοπαθή κ. Τσίπρα. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα έσκιζε τα μνημόνια, θα αύξανε κατώτατους μισθούς και συντάξεις, θα έδινε δωρεάν περίθαλψη στους πάντες, θα έκανε τις αγορές να χορεύουν στα νταούλια και τους ζουρνάδες του και (σαν τον Χίτλερ στη Γερμανία) μάζεψε γύρω του όλα τα κατακάθια της Ελληνικής κοινωνίας (Φλαμπουράρης, Τόσκας, Σπίρτζης, Παρασκευόπουλος, Πολάκης, Κοντονής, Γαβρόγου κλπ) και τους έκανε βουλευτές και υπουργούς και γενικούς γραμματείς – και φαρισαίους.

Η τραγωδία για την Ελλάδα και τον λαό της είναι πως αυτά τα τσογλάνια του τσιπρισμού, της απάτης και της κολοτούμπας, δεν έμαθαν τίποτε από τα πελώρια λάθη τους και, παρότι είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση, εξακολουθεί ο κ. Ψεύτης να υπόσχεται ανάπτυξη κι ευημερία – και διορισμούς – ενώ η έξοδος από το μνημόνιο θα επιφέρει περισσότερους ελέγχους από τους δανειστές και μάλλον περισσότερη λιτότητα.

2. Μεγάλο μέρος του λαού έμαθε το μάθημα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον επιάσανε.

Στη Λέσβο (ή μήπως το άλλο νησί, τη Μυτιλήνη;) κλείσαν τις πόρτες και κατέβασαν τα ρολά με βροντερές απεργίες για να υποδεχθούν τον δεινό διαπραγματευτή που τους φόρτωσε άλλα 100 δις και βάλε χρέος. Μόνο τα τσιράκια και τα φανατικά τσογλάνια του τσιπρισμού, έτρεχαν, οι διορισμένοι παρατρεχάμενοι κι αυτοί πολύ λίγοι πια, παρά τις έξυπνες λήψεις του κρατικού καναλιού και τις εξηγήσεις περί ακροδεξιών στοιχείων – όπως την εποχή του Στάλιν, μόνο λίγα αντικοινωνικά, ανατρεπτικά στοιχεία. Και μερικοί που ζήτησαν να καταθέσουν παράπονα, εμποδίστηκαν από τους μαυροφρουρούς των ΜΑΤ. Λεγεώνες για να προστατεύσουν τον λαοπρόβλητο ηγέτη – όπως και τον Στάλιν και τον Χίτλερ.

Πάνε οι ένδοξες μέρες που ο Ψεύτης κάλπαζε προς την εξουσία με πλήρη άγνοια του τι εστί διακυβέρνηση μ’ ένα μάτσο απάτες παραμάσχαλα, οι μέρες του 36%, μετά τα σπαστικά σφάλματα και τις ανοησίες των φανφαρόνων αντιπάλων που επίσης δεν ήθελαν να μάθουν.

Αγράβατος και αγράμματος απειλούσε Ολάντ, Μέρκελ, Σόιμπλε και ΔΝΤ.

3. Τώρα πια όμως τον πιάσανε πολλές φορές με το κατσίκι στον ώμο. Και όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο μακιγιάζ θα διαλύεται και το πανάσχημο πρόσωπο του τσιπρισμού θα μορφάζει πιο σπασμωδικά, μακριά από την πραγματικότητα.

Άκουσα κατ’ εξαίρεση μερικές από τις αηδίες που αράδιαζε στους πιστούς του Λεσβίους ως προοπτικές λαμπρού μέλλοντος μαζί του – ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο, ο ΦΠΑ στο νησί αμετακίνητος, οι ροές προσφύγων θα αυξηθούν και τα καταλύματα θα μειωθούν και μετά το μνημόνιο η λιτότητα θα είναι η μόνη ανάπτυξη. Ακόμα ένα κατσίκι!

Αναμφίβολα ο Ψεύτης θα υποσχεθεί κι άλλες απάτες με πρόγραμμα και σχέδιο ενώ πρόκειται για καιροσκοπισμό, οπορτουνισμό, τακτικισμό και τυχοδιωκτισμό: με μια λέξη “τσιπρισμός”.

3 Comments

  1. Ιορδάνης Παρασκευάς

    Καλησπέρα σας αγαπητέ κε Π.Πετριά,
    θα μου επιτρέψετε να διευρύνω λίγο το θέμα της εξαιρετικής δημοσίευσής σας (για να πληρωθεί και η παροιμία)
    και επειδή πλέον ο Μεγάλος Ηγέτης παραδέχεται (σχεδόν) τις αυταπάτες-ψεύδη του και τις kolotoumpes του!
    Λοιπόν, εκτός από επιτήδειος ψεύτης είναι και κλέφτης (που η "ηθική" του αριστερού πλεονεκτήματος δεν του επιτρέπει να αποδεχτεί (!)
    1. Κλέβει τους πόρους- κόπους μας και τους μετατρέπει σε διορισμούς ημετέρων με περισσή ιδιοτέλεια (ψηφαλάκια)
    2. Κλέβει τους φόρους- κόπους μας με υπερφορολόγηση ( υπερβολικά πλεονάσματα) και "μοιράζει" (άκουσον!) επιδόματα σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες (ψηφαλάκια)
    3. Κλέβει τους φόρους- κόπους μας και ως μέγας γαλαντόμος "μοιράζει" (από δικά του χρήματα; ) 13η σύνταξη( ; ) στους χαμηλοσυνταξιούχους και ταυτόχρονα κόβει 2
    ή 3εις συντάξεις και αφορολόγητο (!) ( για α-νόητα ψηφαλάκια)
    4. Διατηρεί τα capital controls και απαγορεύει την διαχείρηση δικών μας χρημάτων σαν να του ανήκουν (!) (εντελώς α-νόητα ψηφαλάκια )
    5. Συντάσει "πρωθυπουργικό γραφείο" στην συμπρωτεύουσα για τακτοποίηση κολλητών (ψηφαλάκια)
    6. Ταξιδάκια αναψυχής στην Κούβα ( η χώρα της … καρδιάς του(!) και στο Παρίσι (για να συμφωνήσει τεράστιες προμήθειες με την πρώην τοκογλυφική Rothschild αλλά εσχάτως
    σύμβουλος για την "καθαρή" έξοδο στις αγορές με/ή χωρίς υπόκρουση νταουλιών (!) (πολλά ψηφαλάκια)
    7. Πόσο άραγε μας κόστισε η περήφανη 17ωρη διαπραγμάτευση με την συνδρομή του νάρκισσου Gianis (ένα ν ) ; 86δις, 100δις ή 150δις κανείς δεν ξέρει !
    Αρκετά ( φτάνουν τα 7. ) αν και θα μπορούσα να συνεχίσω …
    Έτσι λοιπόν : " Η ψευτιά και η κλεψιά, θεία κι ανηψιά" για να ολοκληρωθεί 🙂
    Περιμένουμε ανάπτυξη του θέματος : "Κλεψιές" (αν δεν βαριέστε) σε νέα σας ανάρτηση, γιατί πολλοί συμπολίτες μας τις υποτιμούν …
    Φιλικά και με εκτίμηση
    Ι.Π.

    1. Π. Πετριάς

      Ευχαριστώ κ. ΙΠ!

      Σε όλα έχετε δίκιο – εκτός των κάπιταλ κοντρολς που έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί πια (5.000 είναι τώρα το όριο). Θα πρόσθετα ταξίδια στις Πρέσπες με λουκούλεια γεύματα (αυγά χελιδονόψαρου και μπον-φιλέ μοσχαριού)!

      Τα άλλα τα έχουμε καυτηριάσει πολλές φορές!

    2. Ιορδάνης Παρασκευάς

      Καλημέρα σας,
      Σωστά το νέο όριο είναι 5.000Ε . Ηδη το έχουμε αξιοποήσει για κάποιες εργασίες περίφραξης ( λυπάμαι κε Νικόδημε 🙂 στο κτήμα -μπαινοβγαίνουν αλεπούδες και άλλες "αλεπούδες"!
      Αλλά τα όρια μπορεί να ξαναλλάξουν ! Και η ουσία των κάπιταλ κοντρόλς , που είναι οι περιορισμοί και η ανελευθερία στην κίνηση των χρημάτων που μας ανήκουν ( ή δεν μας ανήκουν;) δεν αλλάζει! Ίσως μερικοί να θέλουν και (να έχουν) περισσότερα…Γιατί όχι;
      Στα άλλα συμφωνούμε !
      Ευχαριστώ
      Ι.Π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *