Ο μίνι ΕΝΦΙΑ της ΕΡΤ

Ο μίνι ΕΝΦΙΑ της ΕΡΤ

Πάσχος Μανδραβέλης

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που είχε κατηγορηθεί για απώλεια εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό, φέτος θα συνεισφέρει 65 εκατ. ευρώ στον κρατικό κορβανά», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (και πολλών άλλων) Νίκος Παππάς (Ράδιο 24/7, 11.6.2018). Το ερώτημα είναι πού τα βρήκε τόσα λεφτά η ΕΡΤ. Από τις διαφημίσεις αποκλείεται, αφού πατώνει και σε τηλεθέαση και σε μερίδια αγοράς. Από τα λειτουργικά της κέρδη επίσης αποκλείεται, αφού δεν έχει. Η απάντηση είναι τόσο προφανής που αναδεικνύει μόνο το μέγεθος της στρεψοδικίας, η οποία είναι πλέον εγγενές χαρακτηριστικό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα 65 εκατ. που η ΕΡΤ «συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά», μαζί με άλλα 50 που κατασπαταλά, είναι από την υποχρεωτική φορολογία των πολιτών, έναν μίνι Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που είναι πραγματικά ενιαίος: τον πληρώνουν ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές, φτωχά και πλούσια νοικοκυριά, κάτοικοι της υπαίθρου και των μεγαλουπόλεων, ακρίτες και Πελοποννήσιοι. Με άλλα λόγια, το ένα χέρι δίνει στ’ άλλο και τα δυο χαστουκίζουν τους φορολογουμένους.

Κι αν βλέπονταν τα κρατικά κανάλια ή ακούγονταν τα 28 «δημόσια» ραδιόφωνα, θα λέγαμε «ας πάει και το παλιοσαραντάρι τον χρόνο» που πληρώνουμε με τον επιπλέον φόρο διά των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ομως τώρα η ΕΡΤ έχει το χειρότερο πρόγραμμα από ποτέ. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη σιδηρά χείρα της κυβέρνησης που υπαγορεύει στους δημοσιογράφους την προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το φαινόμενο των υπουργικών παρεμβάσεων (παρά τα μικρά διαλείμματα ανεξαρτησίας) είναι δυστυχώς το κακό ριζικό της Αγίας Παρασκευής· αν και ουδέποτε ακούσαμε τις τωρινές τερατολογίες περί των δισ. που κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι εκτός από τον υπουργό, αφεντικά έγιναν και οι συνδικαλιστές. Οπως κατήγγειλε η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Πολλάλη, «στο διάλειμμα της εκπομπής [“Πρώτη Είδηση”, 11.6.2018] και πριν προλάβει καλά καλά να πέσει το σήμα των διαφημίσεων, εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και μπροστά στην καλεσμένη νομικό Χριστίνα Χαλιλοπούλου, καθώς και στους καλεσμένους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ενώπιον των τεχνικών και δημοσιογράφων της “Πρώτης Είδησης”, απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε “όλη την ημέρα” από την εκπομπή στο “μαύρο” της ΕΡΤ… “Πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα”, “ετοιμάζω χαρτιά για σένα”, ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καλφαγιάννη, εν μέσω απειλών και φωνών…».

Το ’παμε και θα το επαναλάβουμε. Ηταν πολλές οι παθογένειες της χώρας πριν απ’ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τούτη η κυβέρνηση όμως τις διόγκωσε όλες. Ακόμη και στην ΕΡΤ, η οποία μας κάνει τη… χάρη να ενισχύει τον προϋπολογισμό με 65 εκατ. ετησίως…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *