Ελληνική παράνοια

Ελληνική παράνοια

1. Δεν είναι διόλου τυχαίο (ή «άτυχο») που, με το σαθρό εκλογικό σύστημα (αλλά αναγκαίο), οι τσιπριστές του 4% ξαφνικά απέκτησαν τεράστια στήριξη και γίνανε κυβέρνηση.

Θρασύδειλοι, ανέντιμοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι, ψυχοπαθείς ως σχιζοφρενείς, κακόβουλοι και μοχθηροί, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των αναρχοαριστερών από τους αποστόλους της τρομοκρατίας Auguste Blanqui (Αυστριακός) και Nechaev (Ρώσος) ως τους δικούς μας Κουφοντίνες, με ένα επίστρωμα «δημοκρατικότητας».

Δύο πρώην υπουργοί, ο κ. Παπαδημητρίου και η σύζυγός του Ράνια, έχουν μεγάλη περιουσία κι εκτός από τους υπουργικούς μισθούς με όλα τα πρόσθετα τερτίπια (αμάξια, τηλέφωνα κλπ), έχουν μεγάλα εισοδήματα από τόκους, μερίσματα κλπ. Και όμως, ενώ ψήφιζαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των 1.000 και 600 ευρώ, ζητούν, διότι «το δικαιούνται» (!) επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Τέτοια τσογλάνια είναι σχεδόν όλοι οι τσιπριστές. Όσοι διαμαρτηρήθηκαν το έκαναν μόλις έβγαλαν τα άπλυτα στη φόρα δημοσιογράφοι!

2. Είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως δεν είναι τόσο απίθανο να ξεγελάσουν και πάλι τους πάντες και να ξαναβγούν κυβέρνηση.

Μετά το φιάσκο Βαρουφάκη και λοιπών ακραίων, μετά το τσιπρικό μνημόνιο των 100 δισ. που μας φόρτωσαν και τα άλλα αγαθά της διακυβέρνησης, το ποσοστό τους στις δημοσκοπήσεις έπεσε στο 16%. Ίσως να έπεσε και χαμηλότερα. Της ΝΔ το ποσοστό ήταν στο 26-28%.

Έκτοτε η ΝΔ σκάλωσε στο 30% ανεβαίνοντας ενίοτε στο 32%. Ο Κ. Μητσοτάκης και οι διάφοροι «δεξιοί» άρχισαν να βλέπουν νίκη της ΝΔ, ίσως και αυτοδυναμία.

Δημοσκόπηση στα τέλη Φεβρουαρίου έδωσε 26% στον Σύριζα και 34,5% στη ΝΔ.

Η διαφορά μειώθηκε μετά το επεισόδιο Νοβάρτις. Διότι αυτό θέλει ο ηλίθιος λαός. Θέλει κάθαρση κι ας είναι μια άριστα στημένη σκευωρία. Με το Μακεδονικό, όπου οι τσιπριστές είχαν ορθή πολιτική, οι ίδιες ηλίθιες μάζες ξεσηκώθηκαν εναντίον διότι έτσι λειτουργεί το θυμικό τους – πάντα ανάποδα! Έτσι τώρα το τσιπρικό επιτελείο θα προχωρήσει σε νέα σκανδαλολογία και νέα λασπολογία.

3. Δυστυχώς οι πραγματικά νουνεχείς Έλληνες είναι πολύ λίγοι. Οι μάζες είναι αμόρφωτες χάρη στους φανφαρόνους κυβερνώντες της φιλόδοξης και ματαιόδοξης σοσιαλδημοκρατίας που κυβερνούν από τον Εμφύλιο και δώθε. Έχουν εθιστεί στο καφενόβιο κουτσομπολιό και στις διαδόσεις και κυρίως στις συνωμοσιολογίες. Αν δεν φταίνε οι Άγγλοι, φταίνε οι Αμερικάνοι, φταίνε οι Εβραίοι, φταίνε οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ, οι Γερμανοί – και οι συνεργάτες τους εδώ.

Θα έχουν άραγε τα κότσια οι Νεοδημοκράτες και οι Κεντρώοι να συνενωθούν για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη τελειωτική λαίλαπα, ή θα ζητούν μόνο τη δική τους επικράτηση και οφίκια και καρέκλες στα έδρανα της Βουλής και στα υπουργεία;

Στη Χιλή συνενώθηκαν δεξιοί και κεντρώοι και σοσιαλιστές και καθαίρεσαν τον δικτάτορα Πινοσέτ. Νωρίς στη δεκαετία 1930 στο Βέλγιο, συνενώθηκαν αριστεροί και δεξιοί και απομόνωσαν τους ακροδεξιούς που θα συμμαχούσαν με τον Χίτλερ.

Εδώ θα παρουσιαστεί κάποια λογική ή θα συνεχιστεί η παράνοια;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *