Ο Πάπας του διαστημικού τσιπρισμού

Ο Πάπας του διαστημικού τσιπρισμού

1. Τέλη Απριλίου του ευλογημένου έτους 2018 (κάθε έτος είναι ευλογημένο) παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο κ. Κριμιζής, αστροφυσικός διεθνούς βςληνεκούς που το όνομά του δόθηκε σε έναν αστεροειδή. Παραιτήθηκε μετά από μόλις 4 εβδομάδες. Και συνοψίζω τις αιτιάσεις του διακεκριμένου επιστήμονα ο οποίος γνώρισε από πρώτο χέρι τώρα τι εστί τσιπρισμός.

«Η δομή και οι αρχές λειτουργίας του ΕΛΔΟ… ήταν σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα». Έτσι γίνεται πάντα με τους τσαρλατάνους μας: αρχίζουν με τα διεθνή δημοκρατικά πρότυπα ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πάντων. Μετά… «Υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν… πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊσταμένου».

2. «Ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού [δηλ Ν. Παππά], τον ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα αν και δεν έχει καμιά γνώση κι εμπειρία σε αυτόν τον τομέα».

«Με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις ακρωτηριάστηκε ο ΕΛΔΟ καθώς μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, σε μη ειδικούς υπαλλήλους του υπουργείου… υπονομεύοντας… αξιολόγηση, αξιοκρατία, αριστεία».

Γ.Γ. αυτής της Διεύθυνσης είναι διορισμένος ο κ. Β. Μαγκλάρας που έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στo Πάντειο και θήτευσε ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της κ. Θ. Τσάκρη (πρώην βαθιά πασοκάρια και από το 2015 συριζαία με τσιπρικούς τακτικισμούς).

Δεν γνωρίζω ποιοί είναι οι υπάλληλοι με τις αρμοδιότητες μα οπωσδήποτε τσιπριστές με πολύ χειρότερες ίσως διαστημικές γνώσεις από τον Γ. Γ.!

3. «Γίνεται προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ… Διέκρινα δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία… για να υπηρετηθούν προσωπικκές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από Γ. Γραμματεία».

Καλή σας μέρα κύριε Κριμιζή. Τι περιμένατε δηλαδή; Διεθνή πρότυπα και διεθνείς πρακτικές;

«Ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με υπουργική απόφαση του Ν. Παππά φυσικά από την αξιολόγηση και τη διαχείρηση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των Διαστημικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστ. Οργ. (περίπου 16εκμ ευρώ), αρμοδιότητα που πέρασε σε επιλεγμέους διοικητικούς υπαλλήλους… [ενώ] η κρισιμότητα, η πολυπλοκότητα και το οικονομικό μέγεθος… επιτάσσουν… εξειδικευμένο κι έμπειρο προσωπικό υψηλού κύρους και γνώσεων.»

Ο δικός σας αποτελεσματικός και φθηνός προγραμματισμός στη NASA, κ. Κριμιζή, είναι ως φύλλο φθινοπώρου μπροστά στις λαμπρές γνώσεις, ικανότητες και επιτεύξεις του τσιπρισμού, γόνου του μερακλή μαρξισμού. Όλα λοιπόν πρέπει να υπάγονται στην εποπτεία και σοφία του. Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Παππάς επιχείρησε να χειραγωγήσει τα τηλεοπτικά κανάλια αποδεχόμενος απρόοπτα μια, και όχι μοναδική, ταπεινωτική αποτυχία.

4. «Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος μας πρόσφερε… στέγαση του ΕΛΔΟ… ο κ. Γ. Γ. διαφώνησε, επιμένοντας να μας στεγάσει σε ένα διάδρομο του υπουργείου, δίπλα στο γραφείο του για λόγους που… γίνονται αντιληπτοί. Φαντασθείτε την εικόνα και την εντύπωση… αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και άλλων κρατών, η περπλάνηση σε διαδρόμους και γραφεία ενός πολυώροφου κτηρίου… που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του ΕΛΔΟ».

Α, μα το πολυώροφο κτήριο σας φέρνει πιο κοντά στο διάστημα! Και ο κ. Γ. Γ. όντας πολιτικολόγος και οικονομολόγος (με άρθρα για τη δικαιοσύνη στους Πλάτωνα και Αριστοτέλη) θα γνωρίζει πώς και πού να κατευθύνει τα κονδύλια!

5. «Όταν προαναγγέλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκμ ευρώ… περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγρφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του… Συμφέροντα οπωσδήποτε υπάρχουν στους εμπλεκόμενους οργανισμούς κι εταιρείες…»

«Όταν η αποκλειστική διοίκηση γίνεται από κάπια Γ. Γραμματεία… χωρίς καμιά εμπειρία σε διαστημικά προγράμματα, η προσπάθεια καθίσταται εξαρχής προβληματική, καθοριστικά αδιαφανής».

«Δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου… Θυμάμαι όμως… κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν “follow the money”.

Α πα-πα-πα-πα! Κε Κριμιζή δεν έχετε ακούσει για το “ηθικό πλεονέκτημα”;

Ίσως όμως ακούσατε πως οι σιδηρόδρομοι και ο ηλεκτρικός (Σύνταγμα-Κηφισιά) σκουριάζουν ενώ η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς νερό και τώρα έχει σειρά το Ηράκλειο Κρήτης. Οι τσιπριστές είναι αποτελεσματικότατοι σε τέτοιες καταστροφές.

6. Τι απαντά το υπουργείο του λαλίστατου κ. Παππά – ο οποίος έδωσε μεν διαβεβαιώσεις στον διεθνή επιστήμονά μας, όμως δεν τις τήρησε;

Ούτε λέξη στις αιτιάσεις του Κ. Κριμιζή.

“Προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός 4 εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα…” μπλα-μπλα-μπλα… Και ο Πάπας του διαστήματος κι Επικοινωνιών έλεγε σε γαλάζιους βουλευτές (ΒΗΜΑτοδότης, ΒΗΜΑ, 27/4/18) πως ο κ.  Κριμιζής παρευρέθηκε σε δύο μόνο συνεδριάσεις…  μπλα-μπα-μπλα…

Δεν χρειάζεσαι παραπάνω από μια κουταλιά για να ξέρεις τη γεύση της σούπας! Και μόνο η υπαγωγή του ΕΛΔΟ στον κ. Μαγκλάρα και η στέγασή του δίπλα στο γραφείο του, αρκούν για να δείξουν τις προθέσεις του κ. Ν. Παππά γνωστές από την όλη προϋπηρεσία του με τα τσογλάνια του τσιπρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *