Τσιπρική ηθική

Τσιπρική ηθική

1. Ποιος ξέρει τι καψώνια έκαναν οι Βρετανοί συμμαθητές του Γιούκλιντ Τσακαλώτου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκεί για να καταντήσει εδώ υπουργός Οικονομικών της αθλιότερης κυβέρνησης της ΕΕ και της Ελλάδας. Αλλιώς δεν εξηγείται η παραμονή του στη φιδοφωλιά του Σύριζα με αρχηγό έναν αμόρφωτο παραλυμένο κομμουνιστάκο που δεν ψεύδεται μόνο όταν κρατά το στόμα του κλειστό.

Στη Βρετανία ακόμα και τώρα υπάρχει μια παρακμάζουσα έστω αίσθηση Δικαίου, ή fair play όπως το λένε, και ουδέποτε θα σκαρφίζονταν τέτοιες σκευωρίες σαν αυτές των τσιπριστών ή θα επιδίδονταν σε συνεχείς παραβιάσεις των συνταγματικών ή κοινοβουλευτικών κανόνων. Δεν μπορεί, κάτι από αυτή την αίσθηση θα είχε αφομοιώσει ο νεαρός Γιούκλιντ, μα προφανώς τα καψώνια θα είχαν αφήσει βαθύτερα τραύματα.

2. Το ζήτημα Νοβάρτις σέρνεται σαν σακατεμένη σαύρα από μέρα σε μέρα κι εβδομάδα σ’ εβδομάδα, χωρίς καμιά κάθαρση. Το Σκοπιανό ή Μακεδονικό επίσης σέρνεται σαν φώκια του θηριοδαμαστή κ. Κοτζιά.

Κι ήρθε ξαφνικά και συνετάραξε το πανελλήνιο ακόμα ένα γεγονός, συνηθισμένο (κατά τον Αρχιερέα του τσιπρισμού έστω κι αν είναι το μόνο εδώ και δεκαετίες) – η σύλληψη δυο Ελλήνων στρατιωτικών που μυστηριωδώς βρέθηκαν σε τούρκικο έδαφος (πιθανότατα για εμπορικές συναλλαγές με ομόλογούς τους στον Έβρο).

Ο μέγας ηγέτης, αφού είδε πως δεν ήταν «συνηθισμένο» συμβάν έκλαψε από δω, ικέτεψε από κει (χάνει ψήφους, βλέπετε, όσο κρατά η ομηρεία), μα κανείς δεν μοιάζει να συγκινείται από τα δεινοπαθήματά του.

Οι ξένοι διδάχθηκαν πολλά από τον τσιπρισμό. Ο Τσίπρας δεν διδάχθηκε τίποτα. Σαν τον Τσακαλώτο, κι αυτός υπέστη καψώνια – εδώ!

3. Πρώτα ο Τσίπρας, ή το τσιράκι του, ο κ. Παππάς, χρησιμοποίησε τον Καλογρίτσα για τα τηλεοπτικά κανάλια. Η δακρύβρεχτη ιστορία έληξε με φοβερό χαστούκι από το ΣτΕ, παρότι επιφανή στελέχη διορίστηκαν από τον μέγα ηγέτη.

Μετά ανέτειλε ο Ιβάν ο τρομερός, ο Ελληνο-Γιωργιανός με τις καθαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες, τον οποίο βοήθησαν να γίνει Νονός της Θεσσαλονίκης, πλάι στο νεο-ιδρυθέν πρωθυπουργικό γραφείο. Λίγο ακόμα και θα κέρδιζε με τον ΠΑΟΚ το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Μα, φυσικά, ο αρκούδος αυτός, έχει περίπου την ίδια νοητική οξυδέρκεια, όπως οι τσιπριστές με τους οποίους συγχρωτίζεται. Μπαίνει στο γήπεδο και διακόπτει το παιχνίδι με τους μπράβους του και πιστόλι στο ζωνάρι και απειλεί και βρίζει. Έτσι δείχνει το ποιόν του ξεκάθαρα!

Και τι κάνουν οι πατρώνοι του; Αντί να τον χώσουν φυλακή, διακόπτουν το πρωτάθλημα για να δείξουν και πάλι πως η Ελλάς ολόκληρη βρωμάει όχι μόνο ο εκλεκτός τους και οι ίδιοι.

4. Α, μα είχαμε μια εξέλιξη ακόμα, ένα συμβάν διαφορετικού τύπου μα εξίσου αποκαλυπτικού του μεγάλου «ηθικού πλεονεκτήματος» που έχουν αυτά τα κοινωνικά κατακάθια.

Ο Τσίπρας παρέδωσε το έργο της ηλεκτρικής σύνδεσης Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα με όφελος 80 εκατ. ευρώ. Ως συνήθως, απέδωσε την επιτυχία του έργου στην κυβέρνησή του. Ενώ το έργο ετοιμάστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά!

Ως συνήθως, αποσιώπησε το γεγονός πως έγινε με τη συγχρηματοδότηση της ΕE. Διότι που στην ευχή θα έβρισκε ο Τσίπρας τα λεφτά;

Όπως είπαμε, ο Τσίπρας δεν ψεύδεται μόνο όταν σωπαίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *