Αριστερά & αριστερά

Αριστερά & αριστερά

1. Διάβασα το άρθρο του Γιάννη Λοβέρδου για τον αριστερισμό των τσιπριστών στο έντυπο Liberal (2/2/18).

Πολύ ορθά ισχυρίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος πως οι τσιπριστές είναι αριστεροί και μέμφεται όσους δεν το αντιλαμβάνονται καλώντας τους να αφυπνισθούν στην πραγματικότητα.

Πολύ ορθά γράφει πως η αριστερά του Τσίπρα, όπως πάντα και παντού η αριστερά ως εξουσία, δεν είναι ανθρωπιστική, κοινωνικά ευαίσθητη και ηθικά πλεονεκτούσα, μα δικτατορική υποτάσσοντας τους ανθρώπους στο κόμμα-κράτος, καταπατώντας τις πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες και συνθλίβοντας την κοινωνία σε εξαθλίωση.

Και πολύ ορθά μας παραπέμπει στην κραταιά Σοβιετία και τους δεινοπαθούντες δορυφόρους της, την Κίνα του Μάο και τη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ορθά πάλι, ο Τσίπρας και το τσούρμο του είναι απόγονοι κομμουνιστών και μάλιστα γαλαζόαιμων σταλινιστών, όπως είναι το ΚΚ Ελλάδος.

2. Αυτά για τα οποία κόπτονται οι αναρχοαριστεροί συριζαίοι τσιπριστές περί κοινωνικής ευαισθησίας, εντιμότητας, υπευθυνότητας, ηθικής κλπ, είναι μπαρούφες από την εποχή του “κομμουνιστή” μεγαλοβιομήχανου Ένγκελς.

Και πάντα οι κομμουνιστές συμμάχησαν με ακροδεξιούς, όπως ο μέγας Λένιν με τους αυταρχικούς Γερμανούς του Κάιζερ, για να ανέλθουν και να κρατήσουν την εξουσία με ριζικές καθεστωτικές αλλαγές αφού παραχώρησαν εδάφη και 1 εκμ Ρώσους στους Γερμανούς!

Μα το τσιπρικό τσίρκο είναι μεν αριστεροί, αλλά σχιζοφρενείς που επιδίδονται σε ψυχωσική ψευδολογία και υποκρισία σαν εκείνη της κας Μπαζιάνα.

Γράφει ο ΓΛ πως μας σώζουν από γρήγορη κομμουνιστική καθυπόταξη οι δανειστές που επιμένουν σε ορισμένες δεξιές πρακτικές όπως αποκρατικοποιήσεις, περιορισμένους διορισμούς και λιγοστά παρόμοια.

Αυτή η γραμμή συζήτησης είναι απρόσφορη, διότι αν δεν χρεοκοπούσαμε ολοφάνερα, οι τσιπριστές θα έμεναν στο 4% και δεν θα γίνονταν κυβέρνηση. Τώρα, βέβαια, αν όντως δεν αφυπνιστούν για καλά οι Δεξιοί και οι Κεντρώοι, ο Τσίπρας θα τους ξεγελάσει πάλι.

3. Η ψυχασθένεια των τσιπριστών, η σχιζοφρένειά τους, οφείλεται αφενός στον αναρχοαριστερισμό τους που επιτάσσει να αλώσουν πλήρως την κρατική εξουσία για να επιβάλουν τα αριστερά προγράμματά τους (= παραμονή στην εξουσία) και αφετέρου στην ανάγκη να έχουν φθηνό χρήμα κι έτσι το παίζουν ευρωπαϊστές.

Είναι και μνημονιακοί (πιο παθιασμένοι από τους Κεντροδεξιούς) και αντιμνημονιακοί, και κομμουνιστές του κρατισμού και φιλελεύθεροι των αποκρατικοποιήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοσίου και γραφειοκράτες ενάντια στη διαπλοκή και διαπλεκόμενοι ως το μεδούλι.

Πώς να διατηρήσεις τους φρένες και τα φρένα σου όταν είσαι σκισμένος στη μέση κάθετα, από πάνω ως κάτω, προσπαθώντας να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα του κόσμου τόσο παράλογα;

4. Πάρτε δύο λαμπρά παραδείγματα του ζωντανού τσιπρισμού: τους Καρανίκα, σύμβουλο του Τσίπρα για μη γνωστά θέματα, και τον Φίλη, πρώην υπουργό Παιδείας.

α) Ο Καρανίκας είναι φυγόστρατος, εξηγώντας “Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας… Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους”.

Αλλά τώρα που κυρίαρχοι είναι οι αριστεροί; Έτσι κι αλλιώς σε δημοσίευση του στο parousiazo.gr και στο left.gr δήλωσε πως δεν υπηρέτησε διότι κλήθηκε “μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων… και η στρατιωτική θητεία θα τον εμπόδιζε”! Αυτή είναι η ιδεολογία!

β) Ο δε φίλτατος Φίλης επικρίνει δριμύτατα τον Δ. Καμμένο των Ανελλήνων διότι είναι ακροδεξιός και διότι συναγελαζόταν με βασανιστές της χούντας.

Το πρώτο ο Καμμένος δεν το κρύβει και το δεύτερο δεν είναι τεκμηριωμένο. Μα ας πούμε πως είναι.

Ο Φίλης τώρα συναγελάζεται με ακροδεξιούς και κάποιον που συναγελαζόταν με βασανιστές. Θέλει και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Ιδεολογία πάλι. Της σχιζοφρένειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *