E1793: Και κάτι καλό, επί τέλους!

E1793: Και κάτι καλό, επί τέλους!

- in Επικαιρότητα
0

Να και κάτι καλό και πολλά υποσχόμενο!

Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο της σειράς, Ε1792, ο Νικόδημος, με αποσπάσματα από έγκριτους αρθρογράφους της οικείας Καθημερινής ανέδειξε καθαρά τα αδιόρθωτα ελαττώματα που ταλανίζουν την κρατική μηχανή από συστάσεως του Ελληνικού κράτους – και σίγουρα από τη Μεταπολίτευση και δώθε.

Η επαναφορά του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας είναι καλός οιωνός. Μα ο ΜΧ έδειξε πως είναι καλός οπουδήποτε!

Ο πάντοτε χαμηλών τόνων και πάντοτε αποτελεσματικός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Υγείας, και το επιτελείο του, προχώρησε σε μια πολλά υποσχόμενη βαθιά τομή στον τωρινό τομέα του – όπως παλαιότερα επί Πασόκ, εξάρθρωσε τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως αντί οι σαν φάλαινες με φυσητήρες φαφλατάδες υπουργοί του να επαναλαμβάνουν χιλιοειπωμένα “θα κάνουμε, θα δείξουμε…” να στρωθούν και να κάνουν επιτέλους, όπως οφείλουν ως μέλη του “επιτελικού κράτους”, τις υποσχέσεις πράξεις;;;

Είδηση από το Newsroom της Καθημερινής, 3/10/23 –

“Καρατομήθηκε από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου – Αγία Ολγα της Νέας Ιωνίας. Νωρίτερα ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος είχε πραγματοποιήσει αυτοψία κατά την οποία διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων θέματα υγιεινής και ασφάλειας….

Νωρίτερα ο κος Βαρτζόπουλος είχε πει πως “και ο υπουργός κι εγώ όποτε χρειάζεται, αλλά και η αρμόδια ΔΥΠΕ, η οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και η αρμόδια υποδιοικήτρια, η οποία επιβλέπει τις ψυχιατρικές δομές έχουν επανειλημμένως τονίσει και το λέω και το υπογραμμίζω ότι, οι διοικήσεις πρέπει να βλέπουν κάθε κομμάτι του Νοσοκομείου σαν να είναι το σπίτι τους”.

Και η χαρμόσυνη είδηση συνεχίζει με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που δόθηκε ως εντολή στους διοικητές νοσοκομείων από τον υπουργό από την αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων του:

“Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των νοσοκομείων με τη διάθεση σημαντικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Για τις ψυχιατρικές κλινικές είναι σε εξέλιξη, ήδη, η υλοποίηση προγράμματος για την αναβάθμισή τους, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παρά ταύτα, και έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας”.

Πολύ ορθά ο υπουργός καρατόμησε Διοικήσεις βολεμένων βλαμμένων που διορίστηκαν επειδή ανήκουν στην παράταξη μα που δεν συμμορφώνονται με την πολιτική του υπουργείου για ανανέωση – και ας πάει στον διάολο το πολιτικό κόστος. Και ας μην ενδώσει πάλι ο πρωθυπουργός στην ύπουλη υπονόμευση του Χρυσοχοΐδη στην οποία με βεβαιότητα θα επιδοθούν τα βραδύνοα “βαρίδια”!

Η επαναφορά του Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνει ένα ακόμα βήμα αφύπνισης του Μητσοτάκη

Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσουν ακόμα λίγα έστω καλά – όπως η απομάκρυνση κάποιων βαριδιών (με προφανή πολυλογία και αλαζονεία)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *