Προοδευτικό Κόμμα

Προοδευτικό Κόμμα

1. Δεν είναι τυχαίο που οι τσιπριστές είναι Σύριζα. Είναι το μόνο ριζοσπαστικό κόμμα της Μεταπολίτευσης. Έσπασε τις ρίζες και των κομμουνιστών (σταλινικών και ανανεωτικών) και των πασοκάριων.

Και στα δυο αυτά παραδοσιακά κόμματα συρρικνώθηκε η δύναμη των ψηφοφόρων τους σε μονοψήφιο αριθμό. Και παρότι ο όχλος Συριζαίων υποστηρικτών μένει στο 18% και 20%, ούτε οι κουκουέδες ούτε οι πασόκοι δείχνουν να αυξάνονται. Μικρό κατόρθωμα είναι;

Μόνο η ΝΔ κατάφερε να περισυλλέξει μερικούς δυσαρεστημένους που δεν κατανόησαν τη μεγαλοφυΐα του άτσαλου Τσίπρα.

Λένε οι πικρόχολοι επικριτές και σκευωροί πως δεν είχε σχέδιο. Αποδεικνύεται πως είχε μεγαλοφυέστατο σχέδιο. Οι υποστηρικτές του στη Βουλή αυξάνονται σε πείσμα των κοντόφθαλμων φθονερών και η αθάνατη Δημόσια Διοίκηση με την πολυνομία, γραφειοκρατία και αλγοριθμοκρατία της δεν δείχνει κανένα σημάδι κοπώσεως. Απλώς δεν αυξάνονται οι άχρηστοι οργανισμοί λόγων ξένων εμμονών.

2. Καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τόσες μεταρρυθμίσεις – κι ας τους λένε ανίκανους και ανεύθυνους, ενώ τόσα και τόσα από την κληρονομιά των προηγούμενων μένουν ακάμωτα.

Δεν θα επαναλάβω τους οικονομικούς δείκτες, όπως τη μείωση της ανεργίας και τα πλεονάσματα που επιτρέπουν κοινωνικές πολιτικές. Ούτε τις αποκρατικοποιήσεις – μετ’ εμποδίων – όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Μένω με ένα θέμα σήμερα. Πρόσφατα αναγκάστηκα να πάρω ταξί κι έμεινα κατάπληκτος από την εξυπηρέτηση!

Ποια κυβέρνηση τόλμησε να ανοίξει το επτασφράγιστο επάγγελμα των ταξιτζήδων; Αυτό και μόνο το άνοιγμα έδωσε νέα πνοή. Και ας απεργούν οι αρτηριοσκληρωτικοί με τον φασαριόζο συνδικαλιστή φαφλατά τους.

Ποιος δεν θυμάται τα βρόμικα αμάξια, τους βρόμικους οδηγούς με την ακατάσχετη φλυαρία, το ραδιόφωνο και το κάπνισμα; Και μόνο αν ήθελαν σταματούσαν να σε πάρουν, ενώ, εφόσον σε έπαιρναν, σταματούσαν για οποιονδήποτε άλλο.

Τώρα έμαθαν να περιμένουν να καλέσει ο πελάτης και να τους αξιολογεί και φροντίζουν να γνωρίζουν (με GPS) τις διαδρομές και να είναι ευγενικοί.

3. Η αξιολόγηση είναι το κλειδί για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Όπου να ’ναι θα καμφθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες και θα τη δεχτούν. Θα τη δεχτούν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Έστω και στα μέσα του 21ου. Ας είναι καλά η κα Γεροβασίλη και ο κ. Γαβρόγλου. Κάλιο αργά παρά αργότερα!

Θα τη δεχτούν εκόντες άκοντες και οι κυβερνώντες – σχετικά σύντομα.

Έρχονται μέρες βελτίωσης και λύτρωσης – και εις ανώτερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *