Ε1282: Εμβολιασμοί και αντίσταση

Ε1282: Εμβολιασμοί και αντίσταση

Ξεκινώ με τη φωτογραφία του Έλβις να εμβολιάζεται κατά της πολιομυελίτιδας. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ανερχόμενου νεαρού αστέρα, τα ποσοστά εμβολιασμού σε έξι μήνες ανέβηκαν από 0,6% στο 80% και πάνω!

Δοκίμασε η κυβέρνηση παρόμοια διαφήμιση; Όχι! Θα μπορούσε να γεμίσει τα ΜΜΕ με φωτογραφίες του Τσίπρα, των άλλων πολιτικών αρχηγών και των ινδαλμάτων της νεολαίας και των υπερήλικων να κάνουν το εμβόλιο. Οι άνθρωποι, γενικά, ακόμα και οι αντιεξουσιαστές και «αντιπάντηδες», είμαστε μιμητικά όντα. Οι ανούσιες οδηγίες να τηρούμε αποστάσεις, να πλένουμε χέρια και να φοράμε μάσκες και, βέβαια, να εμβολιαστούμε πληροφορούν μα δεν πείθουν το μιμητικό αγρίμι στα κατώγια του νου. Χρειαζόμαστε πιο πειστικές παροτρύνσεις!

Δυστυχώς η κυβέρνηση βρήκε καταφύγιο στη σύνθετη αντίληψη πως οι αντιεμβολιαστές είναι αγύριστα κεφάλια και πως η μάχη κρίθηκε πια και δεν μπορεί να γίνει τίποτα περισσότερο κι εμείς οι λογικοί άνθρωποι πρέπει να προχωρήσουμε στην κανονικότητα και να αφήσουμε στο έλεος του Θεού και του ιού τους ανεμβολίαστους. Είναι ο εφησυχασμός των δειλών και οκνηρών με αταλάντευτη κολοβή λογική. Διότι, αν μη τι άλλο, πολλοί εμβολιασμένοι επίσης θα δεινοπαθήσουν και μερικοί σίγουρα θα πεθάνουν.

Και μπορεί να θεωρούνται κανονικότητα οι φανφάρες, παράτες κι εορτασμοί όπως της 28ης Οκτωβρίου (ιδίως από βαρίδια τύπου Βορίδη στην ΝΔ) μα ουδέποτε για όσο θυμάμαι, υπήρξε πραγματικός εορτασμός – μόνο ευκαιρία για επίδειξη και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τώρα μάλιστα με την καλπάζουσα εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα (και θα έπρεπε ο φανφαρόνος Βορίδης να θυμάται τι έγινε το 2020) τέτοιοι εορτασμοί είναι εγκληματικοί – όσο και οι ληστείες και οι γυναικοκτονίες. Τα κρούσματα ήταν στα τέλη Οκτωβρίου πάνω από 4.000!

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει περιέλθει αρκετά στον βαρουφακικό ναρκισσισμό (‘το είπαμε, το κάναμε’ και ‘όλα είναι καλά καμωμένα και βαίνουμε προς κανονικότητα οριστικά’). Θα μπορούσε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε πολλές πληθυσμιακές ομάδες όπως έγινε σε ΗΠΑ, Ιταλία και αλλού. Κι εδώ δειλιάζει.

Ουσιαστικά φοβάται το πολιτικό κόστος. Μα όταν οι ψηφοφόροι μυριστούν αυτόν τον φόβο, τότε θα στραφούν εναντίον σου εντονότερα. Το ψηφοψάρεμα στα ήδη βρόμικα με τον ιό νερά της δημόσιας υγείας θα αποβεί άκαρπο και μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *