Μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη

Μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη

1. Ναι, συμφωνώ με τον φίλο μου Νικόδημο. Ο Κυριάκος είναι ίσως ο καλύτερος πολιτικάντης από ηθικής άποψης στο σκηνικό αυτής της περιόδου. Χάρηκα κι εγώ που έγινε κομματάρχης της ΝΔ, εκλεγμένος όχι από τους παραλυμένους πρωτοκλασάτους μα από το ευρύτερο σώμα του κόμματος που λαχταρά μεταρρυθμίσεις και ανανέωση της χώρας. Διότι μόνο σε αυτό βρίσκουμε τις παραδοσιακές αξίες που ανυψώνουν

Και ο Κυριάκος υποσχόταν σιωπηλά και συχνά φωναχτά λογικές μεταρρυθμίσεις και ανανέωση όσο ήταν υπουργός του Σαμαρά. Έκτοτε ο τολμηρός λόγος (ή η τολμηρή σιωπή) έσβησε στη σιγή ιχθύος.

Τελευταία, Νοέμβριος 2017, ανακοίνωνε πως δεν θα έχει μέλη της οικογένειας του στην κυβέρνησή του (για να δούμε, θα κάνει κυβέρνηση;) και, ανάμεσα σε άλλες σαπουνόφουσκες, πως δεν θα χωριστεί η εκκλησία και το κράτος!

2. Γιατί βρε Κυριάκο, να αποκλείσεις τη Ντόρα, την αδελφή σου; Αν η κυρία δεν ήταν τόσο φιλόδοξη και αλαζονική θα ήταν η καλύτερη πολιτικός της χώρας. Και έμφυτη εξυπνάδα έχει, και μόρφωση άριστη, και πείρα και μια ψυχραιμία… κόμπρας.

Η κυρία βρίσκεται στην πολιτική πολύ περισσότερο από σένα και ξέρει όλα τα κόλπα. Ίσως να της οφείλεις κιόλας κάτι για την τωρινή θέση σου.

Κι αν δεν οφείλεις στη Ντόρα, σίγουρα οφείλεις, στον αναμφίβολο μηχανισμό που κληροδότησε ο πατέρας σου. Η οικογένεια, λοιπόν, καλά κρατεί.

Δεν υπάρχει νεοδημοκράτης, ή ξένος, που θα παραξενευόταν αν ανέθετες στην αδελφή σου ένα υπουργείο. Είναι καλή και της αξίζει. Τώρα αν είστε τσακωμένοι για άλλα διάφορα, άλλο αυτό.

3. Γιατί να μη διαχωριστεί από το κράτος η Εκκλησία;

Θα μου πείτε, εδώ κοτζάμ Τσίπρας με άριστα αναρχοαριστερά πτυχία δεν το έκανε και θα το κάνει ο κομματάρχης της ΝΔ;

Σωστά! Μα ο Τσίπρας ουδέποτε είχε πρόθεση να κάνει μεταρρυθμίσεις τέτοιου είδους. Έδινε υποσχέσεις αβέρτα του τύπου που συλλέγουν ψήφους. Και τα κορόιδα, ιδίως της κεντροδεξιάς, έπεσαν στην παγίδα!

Κάτι παρόμοιο πάει να κάνει και ο Κυριάκος που μας νανουρίζει ή εξάπτει με τον δήθεν νεοφιλελευθερισμό του που είναι σκέτη σοσιαλδημοκρατία.

Το θρήσκευμα είναι θέμα εσωτερικό της συνείδησης του κάθε πολίτη. Δεν σχετίζεται με το κράτος πέραν του ότι μια θρησκεία πρέπει να είναι η επίσημη στην πολιτεία – και τίποτε άλλο. Βέβαια, η Εκκλησία έχει πολλές ψήφους και υποθέτω πως αυτό ενδιαφέρει τους ψευτο-μεταρρυθμιστές.

Μου φαίνεται πως, δυστυχώς, ο Κυριάκος το παίζει εδώ και καιρό τώρα ως γητευτής αλόγων πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *