Ε1797: Γκροτέσκες γκάφες κυβέρνησης

Ε1797: Γκροτέσκες γκάφες κυβέρνησης

Tο κράτος υπολειτουργεί πλημμελώς με εγκληματική αμέλεια, σε όποια περίοδο και να κοιτάξουμε.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης πόσο γελοία έχει καταντήσει η κυβέρνησή του.

Από πού να αρχίσω;

Από την αρχή. Και η αρχή διακυβέρνησης για τον κ. Μητσοτάκη, όπως για κάθε άλλο πολιτικάντη, είναι η επανεκλογή του στην εξουσία. Η Νεοδημοκρατική κυβέρνηση στη 2η τετραετία της και με ελάχιστη ως ανύπαρκτη αντιπολίτευση (πίσω στις δημοσκοπήσεις με 20-30%!) θα μπορούσε να έχει κάνει πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για το καλό των πολιτών όλων. Δεν έκανε. Διότι παρά τα σαλπίσματα περί αδιαφορίας του πολιτικού κόστους, αυτό που μετράει στα νερόβραστα, πρόχειρα μέτρα που θεσπίζει είναι το πολιτικό κόστος.

Οι υποκλοπές συγκαλύφθηκαν επαρκώς πια. Τον Οκτώβριο επρόκειτο να καταθέσει κάποια κυρία μα η κατάθεση ακυρώθηκε. Ο δε φάκελος της υπόθεσης αφαιρέθηκε από τους δυο εισαγγελείς πρωτοδικών (Κωνστ. Σπυρόπουλο και Άγγελ. Τριανταφύλλου) για να γίνει αναβάθμιση της υπόθεσης (=συγκάλυψη), που ήταν να γίνει Σεπτ. 2022 μα δεν έγινε τότε! Η υπόθεση βρομάει!

Τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός «συγκλονίστηκε» από το ατύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς. Ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας επίσης «συγκλονίστηκε». «Γιατί;» ρώτησαν τον πρωθυπουργό οι συγγενείς των νεκρών. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Τους οφείλουμε μια ειλικρινή απάντηση».

Γιατί; Διότι το κράτος υπολειτουργεί πλημμελώς με εγκληματική αμέλεια, σε όποια περίοδο και να κοιτάξουμε. Διότι πολιτικάντηδες σαν τον Παπανδρέου «αείμνηστο» Ανδρέα, Κωστάκη Καραμανλή, Αλέξη Τσίπρα και τώρα Μητσοτάκη διορίζουν «τα παιδιά μας» (διάφορους ανίκανους αποτυχημένους) σε καίρια πόστα (νοσοκομεία, σιδηροδρόμους, ΔΕΚΟ βιομηχανίες κ.λπ.) και τους ενδιαφέρει πρώτιστα, αν όχι αποκλειστικά, η επανεκλογή τους.

Δυστυχώς η ειλικρίνεια των πολιτικάντηδων δεν φτάνει εδώ.

Δεν νομίζω πως κατανόησε το μήνυμα των τοπικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή έχασε πολλά Δημαρχεία η ΝΔ. Ένα από αυτά ήταν και του Άργους. Εκεί ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος βγήκε πρώτος την πρώτη Κυριακή μα έχασε τη δεύτερη από τον Μαλτέζο Ιωάννη. Ο Καμπόσος είναι τόσο χυδαίος όσο και το όνομά του. Το 2018 όταν φασίστες επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη και τον άφησαν χάμω γρονθοκοπημένο, ο κ. Καμπόσος έγραψε στη φωτό του πεσμένου Μπουτάρη «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών… Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός στους Εβραίους»!!!

Ο κ. Μητσοτάκης τον διέγραψε τότε από τη ΝΔ. Αλλά 5 έτη αργότερα τον επανέφερε – νομίζοντας πως θα κρατούσε την πρωτιά. Πολλοί άλλοι (και καλύτεροι) επίσης ηττήθηκαν.

Οι γκάφες της ΝΔ και, φυσικά, του αδιαφιλονίκητου ηγέτη της δεν έχουν πάψει και δεν θα πάψουν. Πολλά νομοθετήματα όπως αυτό του κ. Φλωρίδη για τα ποινικά, ή για την οπαδική βία με την οριζόντια απαγόρευση όλων των οπαδών στα γήπεδα, δείχνουν μια απίστευτη προχειρότητα. Όπως του κ. Πατούλη που έκλεισε τα πάρκα για να μην κινδυνέψουν να πάρουν φωτιά στην Αθήνα!!!

Η οπαδική βία δεν εκδηλώθηκε μόνο στα γήπεδα. Η βία είναι βία και προέρχεται από τον εγωισμό και τις διεκδικήσεις του – όχι μόνο στις ομάδες σπορ, ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, μα σε κάθε ομάδα ή παράταξη που το εγώ προσκολλιέται. Ούτως ή άλλως πολλές περιπτώσεις όπως οι δολοφονίες του Καμπανού και του Κατσουρή έγιναν μακριά από τα γήπεδα και μάλιστα όταν δεν υπήρχε αγώνας!

Είναι και οι ΔΕΚΟ, όπου συνεχίζεται η πελατειακή διαχείριση με διορισμούς ημετέρων και ας κοστίζουν στους φορολογούμενους. Λαμπρό παράδειγμα η ΛΑΡΚΟ όπου η εμπλοκή του Δημοσίου την κρατά σε μια ετοιμοθάνατη εκκρεμότητα κι ένα δαπανηρότατο αδιέξοδο. Δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για να συντηρείται αυτή η θνησιγενής κατάσταση.

Είναι πάρα πολλές οι αβλεψίες και γκάφες της κυβέρνησης σε αυτήν τη δεύτερη θητεία της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *