Ακροδεξιά στην Ευρώπη

Ακροδεξιά στην Ευρώπη

1. Αναζωπυρώθηκε η ανησυχία για την άνοδο της “ακροδεξιάς” στη Γερμανία μετά τις εκλογές (2017). Διαβάζοντας μάλιστα μερικά άρθρα στα ΜΜΕ, μου φάνηκε αρχικά πως η παράταξη αυτή πήρε τέτοιο ποσοστό ψήφων που πλέον απειλεί τα “δημοκρατικά ” κόμματα.

Το ποσοστό που πήρε το AfD (= Εναλλακτική για Γερμανία) που περιγράφεται ως “ξενοφοβικό” ακροδεξιό κόμμα πήρε 12,5% και ήρθε 3ο (από 4,7 που είχε στον πάτο).

Θα ανησυχούσα αν το Die Linke (Αριστερά, νεοκομμουνιστές) έπαιρνε τέτοιο ποσοστό. Η άνοδος τους ήταν μόλις 0,60% στο 9,2%!

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Σουλτς και το σοσιαλιστικό του κόμμα πήρε τη δεύτερη θέση με 20,5% (από 25,7).

Και φυσικά το φιλελεύθερο κόμμα της Μέρκελ έπαθε σοβαρή καθίζηση με μόλις 33% (από 41,5). Μα αυτοί κυβερνούν πολλά έτη τώρα: δεν είναι αφύσικο, παρά την ευημερία, πολλοί ψηφοφόροι να στραφούν αλλού!

2. Διάβαζα άρθρο νεοκομμουνιστή σε έγκριτη επαρχιακή εφημερίδα που επικρίνει “αναλυταράδες” δημοσιογράφους γιατί “έπεσαν από τα σύννεφα” με την άνοδο των ακροδεξιών. Ο ίδιος, φυσικά, δεν έπεσε από τα σύννεφα και γνωρίζει πως η στροφή οφείλεται στις “φιλελεύθερες πολιτικές” που επέφεραν φτωχοποίηση στη “μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών εργαζομένων”. Το οικονομικό θαύμα της χώρας ωφέλησε μόνο τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα!

Ο νεοκομμουνιστής αρθρογράφος αγνοεί τρεις βασικές παραμέτρους των εκλογών τυφλωμένος από τον αντιφιλελευθερισμό του – που υπονοεί “φιλοδουλισμό” του. Την αηδιαστική κυβέρνηση των τσιπριστών και την συγκυβέρνησή τους με τους Ανέλληνες του Καμμένου – που είναι ακροδεξιοί, κάποιου είδους. Την περίπλοκη φύση του AfD και τη βάλτωση των σοσιαλιστών, αριστερών και πρασίνων!

3. Αν διάβαζε προσεκτικά τους “αναλυταράδες” ο πάνσοφος νεοκομμουνιστής θα έβλεπε πως 900.000 ψηφοφόροι που δυνάμωσαν την Εναλλακτική έφυγαν από τους Σοσιαλιστές και Αριστερούς!

Οι φτωχοποιημένες, κατά τους αναρχοαριστερούς, κατώτερες τάξεις δεν πήγαν στους Αριστερούς ή στους Σοσιαλιστές, διότι δεν είναι διόλου φτωχοποιημένοι (όπως εδώ στη χώρα των τσαρλατάνων τσιπριστών) και τους φοβούνται πολύ περισσότερο από τους Εναλλακτικούς, που δεν είναι τόσο ακροδεξιοί και ξενοφοβικοί όσο τους παρουσιάζουν οι αντίπαλοι.

Η ηγέτιδα των Εναλλακτικών Alice Weidel είναι 38 ετών, γνωστή οικονομολόγος, ανοικτά ομοφυλόφιλη κι έχει αστική σύζυγο μια Ασιάτισσα από τη Σρι Λάνκα με την οποία μεγαλώνουν τα δυο τους παιδιά! Να ξενοφοβία!

Είναι δυνατόν μια τέτοια γυναίκα, γκέι και “παντρεμένη” με Ασιάτισσα, να ηγείται, μαζί με 2-3 άλλους, ένα ξενοφοβικό, ρατσιστικό, απολυταρχικό μόρφωμα;…

Ούτε όμως σε άλλη χώρα της πολιτισμένης Δύσης και δη της ΕΕ(Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελλάδα) η Ακροδεξιά έχει τόσο τρομακτικά ποσοστά. Καλύτερα βέβαια να θωρακιστεί κανείς προτού αυτό το μόρφωμα πάρει τρομακτική έκταση.

4. Οι φόβοι που αναρχοαριστεροί, νεοκομμουνιστές και σοσιαλιστές εκφράζουν για την άνοδο της “ακροδεξιάς” είναι αρλούμπες για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια των δικών τους ανεύθυνων, ανέντιμων, και ανίκανων πολιτικάντηδων.

Αλλά και αν όντως πάρει απειλητικές διαστάσεις το φαινόμενο – πρώτον πως μπορείς να το ελέγξεις και δεύτερον ποια είναι τα πραγματικά αίτια;

Μόνο αν γίνουν κατανοητά τα πραγματικά αίτια θα μπορέσει ο κόσμος της πολιτισμένης Δύσης να το σταματήσει με την εξάλειψή τους.

Για όλα φταίει η κάκιστη παιδεία που δυστυχώς χειροτερεύει καθώς η εμπέδωση ηθικών αρχών και πανανθρώπινων αξιών – όπως το να μή βλάπτουμε κανέναν με κανέναν τρόπο – δεν αποκτά προτεραιότητα.

Μα, εξίσου σοβαρά, ας ανησυχήσουμε όταν αναρχοαριστεροί αυξάνουν τα ποσοστά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *