Ελληνική νοοτροπία

Ελληνική νοοτροπία

Υπήρξαν 72 σχόλια στην αναδημοσίευση του άρθρου μου “37. Ταυτότητα: Μαρξισμός (Γ’)” στο Facebook. Θα περίμενε κάποιος που δεν ξέρει καλά τη νοοτροπία των Ελλήνων σχολιαστών πως θα κοίταζαν και τα δύο προηγούμενα για τον Μαρξισμό, έτσι που να έχουν ολοκληρωμένη την εικόνα για το τι λέει ο συγγραφέας. Μετά θα σχολίαζαν το ίδιο το κείμενο, τα σωστά και τα λάθη του.

Κανείς δεν διάβασε τα προηγούμενα και αμφιβάλλω αν πάνω από 2-3 διάβασαν όλο το κείμενο ή κατάλαβαν τι λέει, πέραν του ότι επικρίνει τον Μαρξ και τον κομμουνισμό γενικά. Έτσι οι σχολιαστές αντιδρούν σε αυτή την εύληπτη γνώμη μόνο.

Οι περισσότεροι βέβαια και χυδαιότεροι δεν είναι ούτε μαρξιστές ούτε καν βέροι κομμουνιστές. Είναι τσιπριστές, δηλαδή το πιο αμόρφωτο, έκφυλο είδος αναρχοαριστερών, πληρωμένα μάλλον συριζοτρόλ γι’ αυτή τη δουλειά του σχολιαστή!

Και μετά ως ήθισται με κάθε σοβαρότητα στρέφεται ο προ-μαρξιστής εναντίον του αντι-μαρξιστή και αντίστροφα. Ακόμα και το υβρεολόγιο είναι πολύ περιορισμένο – κάποτε μόνο στο όνομα του υβριζομένου!

Με άλλα λόγια οι σχολιαστές θέλουν μόνο να επιδοθούν στη συνήθειά τους να βρίζουν τον αντίπαλο και να εκτονώνονται.

Όμως υπάρχουν και οι ξένοι, με βαθύτατη καθυστέρηση στα σχόλια, που επιβουλεύονται συνεχώς τη δόξα και καπατσοσύνη μας κι έτσι ξέρουμε τις πταίει. Ποτέ εμεις ο περιούσιος λαός του πλανήτη!

Το κακό είναι πως όλοι αυτοί – αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί – όλοι ψηφίζουν.

Παραθέτω παρακάτω μερικά δείγματα έκφρασης του Υπαρκτού Ελληνισμού καθώς επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την εγκεφαλική (υπαρκτή/ανύπαρκτη) δύναμή του:

Giorgos Xrhstou

Παπαριές, Και οφθαλμοφανής άγαρμπη Προπαγάνδα.

Θοδωρής Μεγαλακάκης

Τι λέτε βρε ζώα…ολοι ψυχαναλυτές φρουδικοι γίνατε…διαβαζετε τη φρουδικη ανάλυση της προσωπικότητας που είναι και της μοδος να συζητείται αυτό και όταν κάποιος δε σας αρέσει του κάνετε ψυχαναλυση…πανυβλακες

Tasos Klonos

φαε μνημονια και χωνεψε τα με αντικομμουνισμο

Ηλίας Αναγνωστάκης

Σεβαστε αυτά που λες είναι για κανένα τσιπουραδικο στην Καισαριανή. Πηγαινε πες στα σε καμία Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία, θα φας και τις κλωτσιές σου. Άντε μαλακες Κομμουνια εν έτει 2017.

Vassilis Katopodis

den yparxh koymoynismos pleon oyte koymoynistes poyuena

Xristos Papapostolou

Εκανες καποιο γκαλοπ και το ειδες ???κυριε…πανοποδι???

Xristos Papapostolou

….σορι….κατοποδι….

Nikos Mpountoukis

“O Καντ κι ο Φίχτε στροβιλίζονται στον ουρανό ψηλά/ Ψάχνοντας εκεί για έναν γήινο τόπο μακρινό/ Ενώ δικός μου στόχος είναι να καταλάβω απλά/ Αυτό που μόνος βρήκα μες στον δρόμο εδώ!” Θαυμάσιοι οι στίχοι του νεαρού Μαρξ. Καμία σχέση με τη μεταφυσική, τους βερμπαλισμούς, και τις μεγαλοστομίες της εποχής εκείνης. Μπορείτε να μου εξηγήσετε που στο διάολο την είδατε την αλαζονεία; Αντίθετα τον βλέπω να επικρίνει την αλαζονεία του Καντ και του Φίχτε,αλλά και πάλι είναι πολύ διακριτικός μαζί τους. Τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους στα ψηλά με τα υψηλά , κι αυτός κοιτάζει τη δική του στα χαμηλά. Η λέξη «μόνος» είναι το δεύτερο κλειδί για να καταλάβουμε τη σκέψη του. «Αυτό που μόνος βρήκα μες τον δρόμο εδώ…» καταλήγει, για να μας πει ότι πατάει στα δικά του πόδια, και δεν πετάει στα ψηλά με τα δανεικά κι αγύριστα φτερά από τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη ή τον οποιοδήποτε άλλον….

Δημήτρης Πατέλης

ΕΛΕΟΣ! Εδώ η άγνοια σε συνδυασμό με την κακεντρέχεια της αγοραίας ιδεολογικοπολιτικής τύφλωσης απογειώνεται.

Frantzeska Chees

Η αποδόμηση του Μαρξ σε τι εξυπηρετεί; στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής οικονομίας ή στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων; Προσοχή γιατί η απομόνωση φράσεων από κείμενα που για να τα μελετατε αποδέχεστε οτι δεν είναι για πέταμα, είναι προπαγάνδα.

Takis Skalkogiannis

Λέτε να είναι ο μπαγλαμάς ο Πορτοσάλτε ο “εγκέφαλος” των βρωμιάρηδων ;;;

George Mih

Ξεφτιλισμενοι αντιδραστικοι!!

Παναγιώτης Παραδέλης

παιρνει η μυγα το κονταρι και χτυπα το Λεονταρι!!! χα,χα!!

Δημήτριος Κρυστάλλης

Πληροφοριακά, οι περισσότεροι συντάκτες του “Ομίλου Μελετών”, είναι συντάκτες της εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του ομίλου Αλαφούζου.








1 Comment

  1. Ανώνυμος

    Καλησπέρα σας Νικόδημε,
    τι είναι αυτό το παράπονο που σας έπιασε σήμερα ;
    Αφού θίξατε την … "θεότητα" τους , τον Μαρξ … ( σιγά μην δουν τα επιχειρήματα )
    Επαφιόμαστε στην έμφυτη και εν πολλοίς "αναγκαστική" αισιοδοξία σας !
    Ίσως μόνο στις "τεχνητές συνθήκες" μιας Σχολής βρίσκεται ομό-νοια , αλλιώς … Βαβέλ 🙂

    QUOTE OF THE DAY
    Fruitless
    February 2, 2018
    “Without courage, wisdom bears no fruit.”
    Ευτυχώς έχετε αφθονία κι απ' το δύο !

    Με εκτίμηση
    Ι.Π.

    Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν χρειάζεστε τις ευχές μου και σόρρυ
    αν υπερέβαλα .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *