κας Μπε-Μπας μπαρούφες

κας Μπε-Μπας μπαρούφες

1. Η κα Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα, η Μπε-Μπα της πολιτικής (κατά το Μπε-Μπε της Μπαρντό του γαλλικού σινεμά) έγινε πολιτικό πρόσωπο όχι επειδή ο σύντροφός της Αλέξης Τσίπρας με καλπονοθεία έγινε και παραμένει πρωθυπουργός (με στήριξη μόλις 16-18% των τωρινών ψηφοφόρων), αλλά όταν ο υπουργός Παιδείας Φίλης εισήγαγε μια τροπολογία «φωτογραφική» που θα επέτρεπε στην Μπε-Μπα να μεταπηδήσει σε καθηγητικές θέσεις και η ίδια δεν αντιστάθηκε δημοκρατικά – όπως έπραξε αντιθέτως η κα Κωνσταντοπούλου με το αμίμητο ύφος της τότε.

Έχει κάθε δικαίωμα επομένως να δίνει συνεντεύξεις πολιτικού περιεχομένου, για τρεις σοβαρούς λόγους, όπως το βλέπω εγώ. Πρώτον, δεν είναι σύζυγος του πρωθυπουργού. Δεύτερον, κάθε καθηγήτρια μπορεί και πρέπει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές απόψεις της, αφού αμόρφωτοι πρωθυπουργοί και βουλευτές το κάνουν τόσο ανερυθρίαστα. Τρίτον προσφέρει κάποια διασκέδαση δωρεάν σε αυτή τη μάλλον καταθλιπτική εποχή των τσιπριστών στη Βουλή.

2. Πολλά τερπνά και θλιβερά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τη συνέντευξη της κας Μπε-Μπα στην Εφημερίδα των Συντακτών, ένα από τα πιστά φερέφωνα των τσιπριστών και γενικότερα των αντι-φιλελεύθερων.

Βέβαια μου μένει μια απορία: γιατί ξαφνικά ξεσπάθωσε με όλη τη θρασύτατη ασυναρτησία του τσιπρισμού ενώ οι δημοσιογράφοι και κοινοί άνθρωποι ευρύτερα σεβάστηκαν την ιδιοτικότητά της και απέφευγαν να ασχοληθούν μαζί της και την προσωπική της ζωή, οικογενειακή κι επαγγελματική, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Προφανώς θα διαπίστωσε μόνη της πως τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για το υβριστικό υβρίδιο Συριζανελλήνων και σκέφθηκε πως με την ανώτερη μόρφωσή της θα μπορούσε να συμβάλει στην αναπτέρωση των τσιπριστών, ή μπορεί ο κ. Τσίπρας να την ενθάρρυνε να βοηθήσει μια και ο ίδιος πάτωσε.

Θα ασχοληθώ μόνο με μερικά θεματάκια της εξομολόγησης της. Τα σοβαρά θέματα τα έχουν σχολιάσει άλλοι.

3. Ελάχιστοι Έλληνες καταλαβαίνουν το τοξικότατο οξύμωρο των τσιπριστών να είναι ταυτόχρονα αντιμνημονιακοί και μνημονιακοί και αντιεξουσιαστές μα κι εξουσιαστές. Ταυτόχρονα, όχι διαδοχικά στον γραμμικό χρόνο.

Η εξήγηση είναι, όπως συμφωνούμε με τον Νικόδημο, ότι το θεμέλιο της (θολής) νοοτροπίας του τσιπρισμού είναι πως το Κόμμα έρχεται πρώτο και ο ηγέτης του ακόμα πιο πρώτος. Ή, όλα για το Κόμμα και όλο το Κόμμα (όχι για όλους, μα) για τον αρχηγό!

Έτσι με τη λογική της κομμουνιστικής (αν)ηθικότητας δεν είναι παντρεμένη με τον πρωθυπουργό κάνοντας την οργισμένη επανάστασή της κατά του έκφυλου κατεστημένου μα ταυτόχρονα απολαμβάνει τις χλιδάτες τιμές και δόξες και τον τουρισμό μαζί με τον «σύντροφό» της! Έτσι επίσης καταγγέλλει – ορθά – τη διαπλοκή και διαφθορά του κατεστημένου μα επιτρέπει στον Βαρδινογιάννη να της δίνει χαϊδευτικό μπατσάκι μεγάλης οικειότητας μπροστά στους φακούς των απεχθέστατων παπαράτσι.

4. Οι αναφορές της στους ξένους δυνάστες δεν είναι σκέτη αρλουμπολογία. Η Μπε-Μπα μιλάει τη γλώσσα των κνιτών και αναρχοαριστερών άριστα και απευθύνεται σε αυτούς. Μόνο που όσοι λάκισαν από τον Σύριζα τώρα, δεν ξεγελιούνται για δεύτερη φορά. Αυτό δείχνει πως η Μπε-Μπα εμμένει σε φαντασιώσεις και όχι πραγματικότητες.

Άλλο σφάλμα της – που δεν εντάσσεται στο αναρχοαριστερό ήθος – είναι η περίεργη ομολογία της πως τις αρχές και τις αξίες της τις πήρε από την οικογένειά της. Με άλλα λόγια δεν υπέφερε ή ίδια, δεν μελέτησε, δεν στοχάστηκε, δεν προσυλλογίστηκε. Απλώς αποδέχτηκε μιμητικά.

Έτσι θέλει, λέει, να κληροδοτήσει στα παιδιά της τις ίδιες αξίες – «αξίες που δεν εγγράφονται στα ‘πόθεν έσχες’». Αλλά δεν λέει που εγγράφονται αυτές οι κληρονομικές αξίες και ποιες είναι!

5. Με λενινιστική επιστημοσύνη – κι ας κλαίει με γυναικεία οργή κάθε 5η Ιουλίου (αν ήταν 4η, θα συνέπιπτε με την ημέρα Ανεξαρτησίας των φίλων Αμερικανών που δεν παύουν να εκμεταλλεύονται αδυσώπητα τον κόσμο) – βλέπει πως το κορυφαίο Κόμμα της δεν έχει ακόμα την εξουσία. «Γιατί εξουσία [είναι]… ο μηχανισμός» (δηλ. η δημόσια διοίκηση που εμβολίζεται κι εμβολιάζεται συχνά πυκνά από διορισμένους τσιπριστές. Έτσι «περιμένει την κάθαρση».

Διότι έτσι δεν θα είναι μόνο η ίδια που φοράει ακριβές τουαλέτες κι εντυπωσιακά συνολάκια, όπως οι άλλες προνομιούχες (κες Βαρδινογιάννη, Μητσοτάκη κλπ.), ή κάνει πια διακοπές σε απομονωμένη βίλλα πλούσιου επιχειρηματία στο Σούνιο, ή στέλνει τους γιούς της σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία (όχι σε κρατικά τα οποία βελτιώνουν ραγδαία ο Τσίπρας και ο Γαβρόγλου!). Αυτά τα προνόμια θα τα έχουν όλοι οι Έλληνες, όπως υποσχόταν και ο «Αείμνηστος» του ΠΑΣΟΚ.

6. Πιστεύω πως η Μπε-Μπα πιστεύει όλα όσα λέει σε αυτή την τετρασέλιδη εξομολόγηση.

Όλα εκτός από ένα. «Η ιστορία διάσπασης μας πλήγωσε όλους»… Πιστεύει ότι αυτή η πληγή δεν έχει κλείσει. «Όλοι έχουμε έναν πόνο.»

Δεν πιστεύω καθόλου πως πονάει καθόλου!

Αμφιβάλλω αν σκέφτεται το παραμικρό για τους αποσχισθέντες, για τους αντιπάλους και για τον ελληνικό λαό. Ούτε το παραμικρό – εκτός για το πόσους ψήφους θα έχουν όταν έρθει η ώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *