Φακ ειδήσεις και δημοσκοπήσεις

Φακ ειδήσεις και δημοσκοπήσεις

1. Προ τινός μια δημοσκόπηση μας πληροφόρησε χαρμόσυνα πως οι αξεπέραστοι σε εξυπνάδα τσιπριστές έκλεισαν την ψαλίδα διαφοράς από την Νέα Δημοκρατία σε 3 μονάδες.

Ανέβηκαν τα ποσοστά της παράταξης με το (αν)ήθικο πλεονέκτημα και κατέβηκαν κατά 5-6 μονάδες αυτά των αντιλαϊκών φιλελέδων!

Και βέβαια πανηγύρισαν οι προοδευτικοί της αξιοπρέπειας και ανάπτυξης.

Μόνο που η εταιρεία δημοσκοπήσεων έμοιαζε να είναι ανύπαρκτη, ένα φάντασμα ή μια αυταπάτη – σαν εκείνη του πρωθυπουργού.

Και με την πονηριά (ή κουταμάρα) που είναι στα γονίδια κάθε αξιοπρεπούς Έλληνα αναρωτήθηκα μήπως έχουμε μια ακόμα μια υπόθεση fake news (φακ, φάκε ή φεικ, ανάλογα με το επίπεδο αμορφωσιάς σου κατά το αλησμόνητο «κόπι πάστε» του Κρητικού ακρίτα).

2. Ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μας (του 18%) πανηγύρισε επιπρόσθετα διότι εκεί, στις εσχατιές της Κρήτης, θυμήθηκε πως είναι επέτειος της συντριπτικής νίκης του ενάντια στην αντιδραστική παράταξη των νεο-σοσιαλδημοκρατών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) μα και στους οπορτουνιστές ακραίους νοσταλγούς του σταλινικού καθεστώτος όπως οι Λαφαζάνης, Στρατούλης κλπ. (και βέβαια η γλωσσού Κωνσταντοπούλου).

Τι καθαρτική νίκη ήταν εκείνη! Πως να μην χαιρόμαστε.

Ο λαός γνώριζε (μαζί με τους Ανέλληνες δηλ. το 34%) για ποιο εξαιρετικό μέλλον ψήφιζε τώρα αφήνοντας πίσω τα ψοφίμια του παρελθόντος: “μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμού”.

Το “επώδυνο” βέβαια ήταν για τους άλλους, όχι εμάς τους ηρωικούς τσιπριστές. Ο λαός ήξερε πολύ καλά πλέον, μετά τις μπαρούφες του Βαρουφάκη, πως επέρχονταν επώδυνα μέτρα αξίας 85 δις Ευρώ.

3. Δεν έσκισαν το μνημόνιο οι αντρείοι παλικαράδες των σκληρών διαπραγματεύσεων διότι, μετά από τις αυταπάτες τους, είδαν πως με κείνο το ελάχιστο κόστος των 85 δις, που θα πλήρωναν οι Έλληνες όλοι με αλληλέγγυη ομοθυμία, τα μνημόνια θα διαλύονταν από μόνα τους.

Και αν απέκρυψαν αυτό το μάλλον υποβαθμισμένο γεγονός, το έκαναν με αίσθηση πατριωτισμού, εντιμότητας και αξιοπρέπειας. Πορεύτηκαν έτσι όπως συνήθισαν και όπως συνεχίζουν, αποφεύγοντας κάθε πετρελαιοκηλίδα στα ένδοξα πελάγη της μυθιστορίας του αλύγιστου Ελληνισμού.

Και βέβαια κάποια ώρα κατάφεραν να κοροϊδέψουν επιτυχώς και τους κουτόφραγκους δανειστές. Και συνεχίζουν…

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τα πάντα είναι όπως φαίνονται. Ανάλογα…

4. “Ψευταράκο” είπε τον κ. Τσίπρα ο Μεϊμαράκης τότε που διαφέντευε την ΝΔ – όχι άδικα. Θα μπορούσε να προσθέσει «αλητάκο» και «απατεωνάκο» χαϊδευτικά.

Δεν θα αναφερθώ στα συνήθη δρώμενα μα κάτι που δεν έχει σχολιαστεί.

Με την ανάληψη-κατάληψη της εξουσίας πήγε πρώτα πρώτα στην Καισαριανή.

Από τότε δεν ξαναπήγε, ούτε και σε άλλο μνημείο ηρωικά πεσόντων κομμουνιστών ή άλλων αριστερών. Ούτε καν στο καινούριο έξω από την ΕΡΤ! Αλλά όπου υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον (Κούβα, Κίνα κλπ), εκεί πάει…

Τέτοια είναι η πίστη του στην ιστορία και στα ιδεώδη της Αριστεράς! Και πάει…

Μα αυτά όλα είναι κακόβουλες αναλήθειες. Έγινε ευρωπαϊστής πλέον, αντάξιος της Μέρκελ, του Μακρόν, του Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, στο Νταβός. Και πάει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *