Παλαβομάρες πολιτικάντηδων

Παλαβομάρες πολιτικάντηδων

1. Μάταια προσπαθώ να βρω κάποιο απαύγασμα λογικής στον χώρο των πολιτικών στη Βουλή. Ξεκινώ με κείνες τις σαχλαμάρες πριν τη ΔΕΘ (1/9/17) – που όπως τόσα ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα.

Είχαμε τη σχετικά προσγειωμένη στις εθνικές ανάγκες ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (18/9/17). Κάποια φωνούλα στο μυαλουδάκι μου ανέκραξε “Α, νάτο, ξαναγύρισε στην υγιή προ-αρχηγική νοοτροπία του ο πρόεδρος της ΝΔ που, όπως τόσοι άλλοι, πολλά υποσχόταν”.

Μόνο για να διαψευσθεί με την είδηση πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν ως σωσίβιο των ψυχοπαθών τσιπριστών που κυβερνούν. Όποτε υπάρχει διαφωνία των Ανελλήνων του Καμμένου με τους συριζαίους “συντρόφους”, τα 2 κόμματα θα καταψηφίζουν τη τσιπρική πρόταση.

Μπράβο τους, λοιπόν! Τέτοια τακτική μικροπολιτικής ούτε οι μπολσεβίκοι μπούληδες δεν θα σκαρφίζονταν!

2. Τι παλαβό παιχνίδι είναι αυτό;

Δεν χάνει κάθε νόημα η ύπαρξη του Κοινοβουλίου και τα λίγα αληθινά καλά που προσφέρει αυτό το σύστημα Δημοκρατίας με τον πελατειακό έστω κρατισμό και τις καλπονοθείες του;

Δηλαδή θα καταψηφίζονται και πραγματικές μεταρρυθμίσεις και καλά νομοσχέδια που προωθούν χρήσιμα μέτρα, επειδή οι παρανοϊκοί οπορτουνιστές Ανέλληνες δεν βλέπουν ή δεν θέλουν κάτι καλό;

Αυτοί οι καμμένοι δεν ήθελαν τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών ή προσφύγων να αποκτούν ελληνική ιθαγένεια και το ζήτημα του τζαμιού θα έμενε στις καλένδες!

Τότε οι πατριδοκάπηλοι αυτοί δεν ήθελαν την καύση νεκρών (κι ας την είχαν οι ένδοξοι μεγαλουργήσαντες πρόγονοί μας)! Έτσι όποιος θέλει να καεί το πτώμα του, αντί να κηδεύεται με τις υποκριτικές τελετές της εκκλησίας και τα υψηλά έξοδα, θα πρέπει να στέλνεται στη Βουλγαρία (κι αυτή χριστιανική εκκλησία) με ακόμη μεγαλύτερα έξοδα!

(Τώρα, βέβαια, έχουμε τη μακιαβελική υπόθεση του Μακεδονικού χαλβά μιας ονομασίας που ήδη εδραιώθηκε διεθνώς!)

3. Αυτή η τακτική δείχνει πως ο Μητσοτάκης μάλλον τζούφιος θα αποδειχθεί σαν τους προηγούμενους φαφλατάδες – εκτός κι αν σύντομα φωτιστεί με λογική και πρακτικότητα. Πράγμα εφικτό μα απίθανο.

Η χώρα έχει ανάγκη και από αυτές τις υποδεέστερες αλλαγές. Δεν μπορεί ο κάθε φιλόδοξος και μωρόδοξος κομματάρχης να εκτροχιάζει τις εκσυγχρονιστικές πολιτικές έστω και αν προέρχονται από τσιπριστές.

Τι στην ευχή θέλει ο Μητσοτάκης να πέσει ο Τσίπρας και το τσούρμο του;

Ναι, οι κυβερνώντες Συρανέλληνες είναι κυνικοί και χυδαίοι και χρειάζονται σθεναρότατη αντιμετώπιση. Μα δεν χρειάζεται τόσο ανόητη πρακτική. Χρειάζονται πειστικές προτάσεις για βελτίωση του κράτους!

Ακόμα κι αν έχει πλειοψηφία σε εκλογές και βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, νομίζει πως θα μπορέσει να κυβερνήσει;

Και, ακόμα σοβαρότερο ζήτημα, γιατί να θέλει κανείς να κυβερνήσει μια χώρα με τόσα εκατομμύρια χαζοχαρούμενους νοητικά καθυστερημένους, που μαζεύονται σε συλλαλητήρια να ακούσουν έναν αμφιβόλου νοητικής υγείας πρώην στρατηγό για ένα θέμα που διεθνώς έχει λήξει;

Αλήθεια, «ηλίθιους» δεν τους αποκάλεσε ο Θ Πάγκαλος;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *