Εργασιακά πάλι…

Εργασιακά πάλι…

1. Δεν ομολογούμε ξάστερα πως δεν μας αρέσει να εργαζόμαστε. Έχουμε τόσο πολύ εκφυλιστεί που ούτε θέλουμε να εργαζόμαστε ούτε ομολογούμε στον εαυτό μας καν αυτή την απροθυμία μας.

Και όμως υπάρχουν πολλοί πολίτες που θέλουν να εργάζονται. Πρώτον διότι καταλαβαίνουν πως μόνο έτσι μπορούν να επιβιώσουν. Οι καρποί της γης ακόμα και αυτοί που παράγονται φυσικά, μόνοι τους, δεν πρόκειται αυτόματα να αφήσουν τη θέση τους και να έρθουν να μας θρέψουν – ούτως ή άλλως, μερικούς θα πρέπει να τους μαγειρέψουμε – οπότε πάλι πρέπει να εργαστούμε. Μετά, η ροπή προς την εργασία είναι μια έμφυτη ανθρώπινη ιδιότητα. Μόνο έτσι ο άνθρωπος συνδέεται δημιουργικά με το σύμπαν.

2. Οι κρατικοδίαιτοι κοπρίτες – πολιτικάντηδες, εκκλησιαστικοί, συνδικαλιστές και αναρχοαριστεροί πάσης χροιάς – δεν θέλουν να εργάζονται. Αλλά δεν θέλουν ούτε αυτοί που τους τρέφουν να εργάζονται. Θέλουν μια γενικευμένη απεργία, μήπως και ατυχώς, κάποια ώρα αναγκαστούν να εργαστούν.

Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που γίνονται απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και ταραχές κάθε είδους. Αυτοί που τις κάνουν δεν θέλουν να εργάζονται.

Αλλά οι πολιτικάντηδες κλπ κοπρίτες επινόησαν διάφορες δικαιολογίες, συνθήματα και θεωρίες ενάντια στην τίμια εργασία.

Παρακολουθείστε την πολιτεία των σταλινικών κομμουνιστών και τα όργανά τους (όπως ΠΑΜΕ), με πόση λύσσα και μοχθηρία μάχονται κάθε μέσο που προσφέρει εργασία στους χειμαζόμενους από ανεργία συμπολίτες τους και ό,τι βελτιώνει την εργασία ως δημιουργική δύναμη.

3. Είναι αξιοσημείωτο πώς διάφορες συνομοσπονδίες και συντεχνίες πολεμούν την καθιέρωση στην Ψαρωκώσταινά μας, ελεύθερη εργασία και τις Κυριακές, αλλά και το φαινόμενο Black Friday ‘Μαύρη Παρασκευή’. Εμείς ο περιούσιος λαός, ο μόνος που κατανοεί τα προβλήματα της εργατιάς, θα διδάξουμε στους απολίτιστους παγκοσμιοποιημένους εκμεταλλευτές πως οι συνήθειές τους είναι καταδικασμένες σε αποτυχία – έστω στη χώρα μας μόνο, τη χώρα που ξέρει να εφαρμόζει την πελατειακή πολιτική.

Είμαστε η μόνη χώρα, που αφού αιματοκύλησε το έθνος με τις κομμουνιστικές Μοσχοκίνητες εξεγέρσεις “Δημοκρατικών” Στρατιωτών, απέτυχε να επιβάλει την κυβέρνηση του Λαού του Βουνού και στην Πόλη. Ούτε αυτό δεν κατάφεραν οι καταφερτζήδες μας.

Είμαστε η εξυπνότερη χώρα που απέτυχε ως χώρα από τη γένεσή της!

4. Μερικοί αξιόλογοι εκπρόσωποι, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, για να μη νομιστεί πως και αυτοί δεν τρώνε το εθνικό φαγητό κουτόχορτο, εξέδωσαν μια ανακοίνωση όπου στηλιτεύουν τις Κυριακές, τις ‘Λευκές Νύχτες’ ορισμένων Δήμων και, φυσικά, τη ‘Μαύρη Παρασκευή’. Διότι και αυτοί οι συντεχνιακοί ομοσπονδιακοί δεν θέλουν να εργάζονται.

Έτσι απαξιώνουν τις ‘μεγάλες εμπορικές αλυσίδες’ και ‘πολυεθνικές’ – έστω κι αν αυτές δίνουν εργασία (και εισόδημα) σε χιλιάδες υπαλλήλους, έστω και αν δίνουν ‘απίθανες προσφορές’ σε πολίτες με ελάχιστα πια χρήματα.

Είναι ‘αμερικάνικοι θεσμοί’, είναι ‘ξενόφερτες, επιθετικές στρατηγικές’.

Και τι πειράζει που είναι ‘αμερικάνικοι θεσμοί’; Το σχέδιο Μάρσαλ που ανασυγκρότησε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη, επίσης αμερικάνικος θεσμός ήταν. Έσωσε και την Ελλάδα από τους σοβιετικούς σφιγκτήρες.

Οι κόκα κόλες και τα μπλουτζήν και τόσα εξαίρετα αγαθά είναι ξενόφερτα, όπως ρούχα, τροφές, ηλεκτρονικά, μηχανάκια, φάρμακα κλπ κλπ.

5. Γιατί άραγε η πανούκλα δεν εννοεί να θεραπευτεί σε αυτή τη χώρα των θαυμάτων; Η πανούκλα της άγνοιας, αλαζονείας, απληστείας και ανημποριάς.

Οι εργάτες, μας λένε αυτοί οι πανέξυπνοι συνδικαλιστές, γίνονται εξιλαστήρια θύματα ‘στο βωμό του κέρδους’.

Αυτή δυστυχώς είναι η μέγιστη δυναμική της νοημοσύνης τους: σαχλά χιλιοειπωμένα συνθήματα δίχως ίχνος λογικής.

Μπορεί, βρε ανόητοι, η επιχείρηση όπου εργάζεστε και πληρώνεστε να επιβιώσει δίχως κέρδος;

Βρε μοχθηροί ανόητοι, εσείς δεν ψηφίσατε τους τσιπριστές ως κυβέρνηση για να εισπράττετε χωρίς να εργάζεστε, για να ζείτε σε βάρος άλλων;

Ναι, γουρούνια είναι οι Αμερικάνοι με τέτοιο Πρόεδρο, τον Τραμπ.

Μα πώς φταίνε για τη δική σας ημιμάθεια και τη μοχθηρία σας, που δεν θέλετε να αφήνετε τους εργαζόμενους να εργάζονται;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *