Εμπιστοσύνη στους έξοχους κυβερνώντες;

Εμπιστοσύνη στους έξοχους κυβερνώντες;

1. «Έχετε, αλήθεια εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;» Αυτό το ερώτημα ως άρθρο δημοσιεύτηκε στην Αυγή 9.7.17 από τον κ. Θ. Καρτερό έναν θεωρητικό της τσιπρικής κυβέρνησης που αρθρογραφεί καθημερινά στο ίδιο έντυπο. Γράφει:

«Νιώθετε ότι οι ανώτεροι, οι ανώτατοι, οι έξοχοι και οι εξοχότατοι, που διακονούν τον λόγο του Δικαίου, είναι όντως δίκαιοι, πιστοί στον όρκο τους, ανιδιοτελείς προστάτες σας;… [Πολλοί μάλλον] αισθάνονται, βλέπουν, ως πολίτες, κάτι σάπιο στο βασίλειο των κριτών. Στην ελίτ εκείνη, στην οποία η Δημοκρατία έχει παραδώσει την ανώτατη από όλες τις εξουσίες – να κρίνει, να δικάζει, να καταδικάζει, να προστατεύει τους νόμους, τις ελευθερίες και τους αθώους, να αγρυπνεί πάνω από τα δικαιώματα των πολλών… Και όταν αυτή η ελίτ δεν πείθει, τότε είναι βαριά άρρωστη η Δημοκρατία. Κι όταν φτάνει μέχρι τον πολίτη η μυρωδιά της σήψης, τότε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει κίνδυνος δημοκρατικής σηψαιμίας».

2. Θα προσέξει ακόμα και ο επιπόλαιος αναγνώστης πως πρόκειται για σκέτη ρητορεία δίχως τίποτα ουσιαστικό. Είναι η συνήθης ασυνάρτητη λογοδιάρροια του κ. Τσίπρα, η αρλουμπολογία των κ. Πολάκη και Φλαμπουράρη κλπ.

Επίσης το ερώτημα θα ταίριαζε περισσότερο με αναφορά στην κυβέρνηση τσιπριστών που, άλλωστε, διόρισαν τους «ανώτερους, ανώτατους, έξοχους και εξοχότατους» των δικαστικών σωμάτων. Διότι ανώτερη και από την ελίτ που «κρίνει, δικάζει, καταδικάζει» κλπ σύμφωνα (ή όχι) με νόμους είναι η ελίτ που παράγει τους νόμους – στην περίπτωσή μας η κυβέρνηση των τσιπριστών και το ακροδεξιό δεκανίκι τους των Ανελλήνων.

Αλλά πόσοι συριζαίοι αναγνώστες καταλαβαίνουν τι σημαίνει «διακονούν τον (όχι «το»!) λόγο του Δικαίου», αφού όλοι σχεδόν «ευημερεύουν» στην αμορφωσιά τους; Πόσοι καθώς «αισθάνονται και βλέπουν κάτι σάπιο στο βασίλειο των κριτών» αναγνωρίζουν πως είναι μια χιλιοχρησιμοποιημένη αναφορά/παραπομπή στον Σαιξπηρικό Άμλετ «Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»;…

Ο ίδιος ο κ. Καρτερός δεν αντιλαμβάνεται την γκάφα του εδώ αφού ο Άμλετ αναφέρεται στην κυβέρνηση, στον Άρχοντα και θείο του που πήρε την εξουσία δολοφονώντας τον νόμιμο Άρχοντα!

3. Το δικαστικό μας σύστημα πάσχει αφόρητα από ανεπάρκεια και φανερή συμφεροντολογία.

Αλλά όπως σε όλες τις φιλελεύθερες Δημοκρατίες της πολιτισμένης Δύσης, Αμερική, Βρετανία κλπ, και στη χαζοχαρούμενη χώρα μας επίσης υπάρχουν λίγοι έστω λειτουργοί που «διακονούν τον λόγο του Δικαίου» και αντιστέκονται στις μολυσματικές μεθοδεύσεις μιας μαυλιστικής κυβέρνησης, που έχει χάσει πλέον τη στήριξη του λαού, που όμως θέλει να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη – και τα ΜΜΕ.

Και είναι προφανέστατα εξαιτίας της απόρριψης ορισμένων καταφανώς αντισυνταγματικών ρυθμίσεων από τα ανώτερα δικαστικά σώματα που οι τιμητές αυτοί της παρανομίας τώρα εξεγείρονται – οι κκ Καρτερός, Κοντονής, Πολάκης και βέβαια ο ίδιος ο κυνικότατος ιεροφάντης του τσιπρισμού.

ΑΛΛΑ τη σηψαιμία την επιταχύνει η κυβέρνηση αυτή. Διότι ούτε καμιά επάρατος κεντροδεξιά κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση, ούτε η χειρότερη του «Αείμνηστου», δεν συνάντησε τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων και να υπόσχεται αυξήσεις μισθών τις παραμονές έκδοσης μιας σημαντικής απόφασης για την ίδια την κυβέρνηση που λάβαρό της έχει τον κυνισμό και την κωλοτούμπα.

Προσέξτε όμως πως τότε ο εξοχότατος Πρόεδρος του ΣτΕ δεν φώναξε πως οι πολιτικάντηδες παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης. Πάρε τον έναν και κτύπα τον πάνω στον άλλο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *